På Hvidovre

Jeg havde i dag en tid på Hvidovre hospital, så der kunne blive taget nye røntgenbilleder og så jeg kunne komme til at tale med en dansk læge.

Lægen var to timer forsinket, men pyt, jeg skal jo ikke nå noget og jeg havde da også for en sikkerheds skyld taget min e-bogslæser med.

Jeg synes, det er svært at finde rundt derude, men der er heldigvis en masse personale i gangene, som man kan spørge om vej. Altså først røntgenbillederne og så famlende tilbage til ortopædkirurgisk for at få en læge til at se på billederne.

Jeg har nu fået en mere præcis diagnose: “Afsprængning af øverste ende af højre overarmsknogle”, så det er slet ikke et skulderbrud, og det passer meget godt til min egen fornemmelse ud fra hvad jeg kan. Jeg kan efterhånden ganske meget med venstre hånd, men også den højre kan nogle ting, fx tage bukser af og på; jeg kan fint få armen bagud og jeg ikke haft nævneværdige smerter; jeg har klaret mig med et par Panodil, når det har gjort ondt.

Hurra… bandagen er kommet af, jeg var sørme også godt træt af den allerede. Formålet med at tage den af så hurtigt er at sikre, at skulderen/armen ikke bliver stiv og låser sig fast i en bestemt stilling. Jeg må belaste til smertegræsen men heller ikke mere. Jeg har fået et helt hæfte med hjem, der viser hvilket øvelser jeg kan skal lave og hvordan. Jeg har tænkt mig at være meget flittig med øvelserne.

Jeg har fået en ny tid til den 25./9, hvor der skal tages nye røntgenbilleder og endnu en snak med lægen. I dag kunne han ikke sige noget om, hvorvidt den vil hele rigtigt, men det bør man kunne se om 14 dage. Som jeg forstod det, vil de samtidig rekvirere fysioterapi til mig et eller andet sted her i Hvidovre. Det er virkelig en fin service, jeg kunne ikke ønske mig det bedre.

18 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det var interessant at læse! Jeg er næsten sikker på at jeg kan forstå hvad “afsprængning” betyder, men jeg er ikke helt sikker 🙂

  Godt at lægerne anbefaler at modarbejde stivhed. Det er ikke rart, hvis man får en “frosset skulder”, jeg anede ikke hvad det betød førend for et år siden. Nå jo, jeg havde også set en rar mand på hospitalet, der pludselig fik voldsomme skuldersmerter, som han ikke kunne ignorere – det gav et sæt i ham, hvis han bevægede hånden eller armen forkert.

  Han var iøvrigt en rar mand, der bemærkede at jeg ikke havde nogen familie med og som sagde at han ville spørge til mig næste dag – en slags venlig sympati-erklæring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Afsprængningen ses ret tydeligt på røntgenbillederne – det ligner nærmest en flig, der er slået af knoglen. Jeg er glad, hvis det vil tage sig sammen og gro pænt sammen af sig selv.

   Jeg skal virkelig modarbejde stivheden, og det gør jeg bedst ved at udføre øvelserne, også selvom det er svært ind i mellem.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det må nu være rart at være kommet hjem til Danmark og finde ud af at skulderproblemet måske er mindre end først antaget. God bedring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er super godt at komme hjem til DK og finde ud af, at problemet er mindre end først antaget. Jeg føler mig allerede i bedring, bl.a. fordi jeg får så meget hjælp. Det sværeste er dog stadig at få en t-shirt af og på.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja ikke!

   Det er nemlig sådan det føles – som en fugl, der kommer ud af et bur efter at have været spærret inde længe

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Godt at du kom af med den bandage! Det lyder også som godt nyt fra lægen, selvom jeg selvfølgelig ikke er læge. Men alt i alt lyder det, som om du er i gode hænder. Jeg vil ønske dig fortsat god bedring, og lad nu være med at overdrive øvelserne. Det er altid vigtigt at lytte til kroppen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er lykkelig over at være sluppet af med bandagen; eneste ulempe er, at jeg nu skal passe ekstra på, at ingen støder ind i armen, for nu kan det jo ikke længere ses at noget er galt.

   Der er slet ikke noget svært i ikke at overgøre øvelserne, for det gør simpelthen pokkers ondt, hvis jeg laver en øvelse i fase to eller tre; indtil videre må jeg nøjes med fase et øvelserne. Jeg skal nok lytte til kroppen!

 4. Kirste b r
  Kirste b r siger:

  Dejligt du kom til Hvidovre. Jeg har lige læst om skrækkelige ting på Herlev ortopædiske afdeling, ikke ambulatoriet, men afdelingen . Hvidovre lyder godt. Jeg synes nu også, det er skrækkeligt svært at finde rundt på hospitalerne. På Skejby har de lavet en app, så folk via deres IPhone kan blive ledt rundt. 🙂
  Jeg synes, det lyder som om du har haft et godt forløb, når det nu skulle gå dig så galt. Jeg føler det meget betryggende, at du er kommet hjem og at vores hjemlige fagpersonaler af alle slags tager sig af dig . God bedring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Jeg undrer mig over, at jeg pludselig skulle godkende din kommentar, da du jo er fast gæst her på siden. Men der er så meget jeg ikke forstår.

   Jeg føler mig også meget tryg ved at være hjemme hos det dygtige fagpersonale af alle slags, og alle er så søde og hjælpsomme. Den skulder skal nok blive go’ fin igen.

   Det er da paradoksalt med en app til iPhone for at finde rundt på et hospital, men ideen er selvfølgelig god nok.

 5. Pia
  Pia siger:

  Dejligt at det hele flasker sig, og at det går hurtigt fremad. Optræning er selvfølgelig vigtigt, men du kan også blive for flittig, så det giver bagslag. Du skal holde dig til det de siger, og hverken gøre mere eller mindre.
  Saldomax på telefon, kan jo være lige meget når det fungerer på den måde. En advarsel om at en given saldo er nået, vil være fint nok, når alle bare kan ringe og ophæve den.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du kan to, at jeg nok skal være opmærksom på, hvilke øvelser der gør ondt, og som jeg derfor ikke kan udføre; det går ganske af sig selv, for gør jeg for meget, gør det simpelthen rigtig ondt.

   Saldomax er totalt til grin på denne måde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det er rigtig skønt at kunne bruge armen mere nu. Jeg håber meget på at slippe for operation, men det kan de først udtale sig om efter 14 dage yderligere.

 6. Merete
  Merete siger:

  Hanne, dejligt at du er kommet hjem. Og det er super dejligt at læse at der bliver taget godt hånd om dig. Det lyder også som om at Hvidovre kommune er gode til at yde den hjælp du har brug for.
  Det lyder også som om der er styr på det på hospitalet og jeg er glad på dine vegne at der ikke skal en operation til.
  Hvordan får du handlet ind?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Merete

   Tak for din hilsen. Jeg er rigtig glad for at være hjemme igen. Alle, jeg kommer i nærheden af, er bare så søde og flinke til at hjælpe med både stort og småt.

   Jeg kan nemt handle ind med den venstre arm/skulder, og efterhånden har jeg fået mobiliseret den venstre, så den kan meget mere end jeg nogensinde have drømt om. Nød lærer nøgen kvinde at spinde – og der er noget om det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.