, , ,

Overslag hos tandlæge

Tandlæge

Overslag

I formiddag havde jeg tid hos den nye tandlæge, der skulle lave en “second opinion”, så kommunen får det bedst mulige indblik for at vurdere, om de vil hoste op med det store beløb, som overslaget lyder på.

Det nye overslag lød på en del mere end det første, der blev lavet i efteråret 2015. Vi talte om, hvorvidt jeg skulle vælge det billigste eller det “rigtige”. Jeg vil have det rigtige! Også selvom det lyder på mere end 100.000 kr.

Han fortalte, at kommunerne altid vælger det billigste og sløjfer alt, der ligger ud over det absolut nødvendige. For dem tæller det fx ikke, at der er livskvalitet forbundet med at kunne smile og ikke at ligne samfundets lavest rangerende.

Jeg er luksusmenneske, og jeg vil have det bedste.

I banken

Allerede inden jeg gik over til tandlægen, havde jeg besluttet at tale med banken, om de ville låne mig pengene. Som tænkt så gjort. Der er en afdeling her i Hvidovre, så der gik jeg hen.

De skulle (naturligvis) have al mulig dokumentation; fx årsopgørelse for 2015, hvilket jeg naturligvis sagtens kan levere, den giver bare ingen mening i 2017, da jeg i 2015 var på sygedagpenge. Lønsedler fra FKN… Jeg prøvede at forklare ham, at de ca. udbetalte 800 kr. derfra var ret ligegyldige. Han spurgte, om jeg havde et budget? Selvfølgelig har jeg et budget – fjols! Han var meget tilbageholdende med at udtale sig om noget, og han var meget lidt imødekommende og meget tvivlrådig, om hvorvidt de kunne imødekomme en ansøgning på det beløb.

Det tæller åbenbart ikke, at jeg har været trofast kunde i 37 år, at jeg nu kun har plusser på alle konti, og at jeg aldrig har skyldt så meget som 50 øre, at saldoen er pænt stor mv. Så snart man siger, at man har fleksjob og invalidepension, er man ikke en god kunde og ergo, er man ikke kreditværdig!

Tilbage til tandlægen

På forhånd havde jeg aftalt med tandlægen at give ham en status efter mødet med banken. Så jeg gik tilbage til ham, og i modsætning til banken var han særdeles forhandlingsvillig.

Jeg har lagt en pænt stor “udbetaling” på 40.000 kr. og vi har aftalt et månedligt beløb på 3.0000 kr. for de næste par år (!). Arbejdet kan gå i gang om et par uger og vil vare et par måneder. Åh hvor jeg glæder mig til igen at få pæne tænder!

Hvidovre Kommune

Jeg glæder mig til at ringe til Hvidovre Kommune og fortælle dem, at jeg trækker min ansøgning tilbage. Når jeg kan, vil jeg hellere betale selv – og så få lavet det rigtige og ikke bare det billigste.

Endnu engang tænker jeg på mennesker på kontanthjælp, integrationsydelse, førtidspension eller andre fattigdomsydelser: Hvad skal de gøre? Banken vil helt sikkert ikke hjælpe, og de kan ikke lægge en pænt stor udbetaling til en tandlæge, hvis denne i det hele taget vil acceptere en afdragsordning.

Og så siger man, at der ikke er brugerbetaling på sundhedsydelser her i Danmark. Hvorfor skal man betale formuer for tandbehandling og ikke for fx mavesår?

Mit problem er opstået som en følge af diverse psykofarmaka, der medfører mundtørhed. Der er dage, hvor jeg knap kan tale på grund af det. Når man har mundtørhed, er der naturligvis ingen spyt – og spyt beskytter tænderne. Så egentlig føler jeg mig ret uskyldig.

7 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja ikke. Jeg glæder mig usigelig meget til at have pæne tænder – og nu vil jeg finde en anden bank!

 1. kisser
  kisser siger:

  Mærkeligt at politikere ikke tænker så langt, at er tænderne dårlige, kan mennesker ikke tygge maden ordentligt, og det giver problemer med fordøjelsen – og kan ende med diverse sygdomme, som koster samfundet mange penge!!
  Tandlæger burde være gratis for alle.
  Nu kan du så glæde dig til at sætte dig i tandlægestolen og igen smile stort til verdenen.
  Godt din tandlæge er forhandlingsvillig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jamen lige præcis – tandlægen nævnte netop det som eksempel, at dårlige tænder ikke tygger som gode tænder.

   Jeg er så glad for, at der er fundet en løsning, og at han er forhandlingsforvillig. Det har han jo ingen forpligtelse til.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.