Øv altså

Min bedste cykel er blevet stjålet

Jeg kører på cykel året rundt, fordi jeg kan lide det, og fordi jeg ikke ser nogen grund til at have en bil, når jeg bor midt i København. Jeg har derfor flere cykler, dvs. nu har jeg en mindre.

Jeg parkerede nede foran døgnNetto sidste torsdag aften, og da jeg kom ud var min superdejlige lille røde cykel f….. væk. Øv jeg kan blive så gal i skralden. Det var min hverdags- og vintercykel uden gear eller noget, men bygget på en fantastisk let raceramme, og den passe perfekt i størrelsen til mig – jeg er kun 1,65, så rammen skal være lille. Jeg har formentlig aldrig haft en cykel jeg var så glad for – og nu er den væk. Den var 15 år gammel, men supervelholdt, men det nytter ikke overfor forsikringsselskabet; jeg får ikke en krone, hvilket jeg synes er helt urimeligt. Værdien af cyklen er jo den værdi jeg har til daglig, og der fungerede cyklen som var den købt i går.

Jeg så ud ad øjenkrogen, dem der gjorde det. Sådan en omgang tølpere, de aner ikke engang, hvilken guldgrube de har hugget. For dem er det jo ‘bare’ en cykel, men for mig var den noget særligt, og det er helt umuligt at gå ud og købe en magen til. Det får jeg simpelthen ikke, men jeg har selvfølgelig tænkt mig at prøve. Så må Heino specialbygge en til mig, for jeg skal bare have en hverdagscykel, der fungerer hver eneste dag i al slags vejr.

Den skal være lille og let, have Campagnolofælge med ekstra stærke eger, have en let gearing, have et lige styr med horn og blødt styrbånd, lygter og lås.

19 replies
 1. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Eiiiiiiii jeg var blevet rødglødende.. Og at du så dem. Jeg var løbet efter og de havde fået læst og påskrevet.
  Uff hvor er det bare fejt at stjæle.

  Jeg HÅBER den står et eller andet sted. Eller at du får en ny cykel. Det er bare ØV..
  Bliver helt ophidset herovre på min ø, i min bitte landsby hvor cyklerne ikke så tit bliver låst..

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Jeg var også rødglødende kan jeg godt sige dig; det var også grunden til, at der gik næsten 14 dage før jeg skrev om det, for jeg kunne slet ikke udholde tanken.

   Nu håber jeg at kunne finde en værdig afløser for min gode gamle cykel, men det bliver svært.

   Hvor er du heldig at bo et sted, hvor I ikke behøver, at tænke på at låse!

   Svar
 2. Ellen
  Ellen siger:

  Øv altså. Den gamle floskel om, at én ulykke ikke kommer alene, holder desværre meget godt.
  Skal vi så ikke satse på, at en af de andre også holder; nemlig den med, at de kommer tre ad gangen?
  Først arbejdsløs, så tænderne og nu cyklen.
  Fra nu af kan det næsten kun gå fremad – og det håber jeg for dig, at det gør.
  Det er længe siden, jeg har set ordet ‘tølper’ blive brugt, men det passer særdeles godt i denne sammenhæng.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja du har fuldstændig ret – efterhånden føler jeg mig personligt forfulgt. Det må da snart være slut med uheld, der bare regner ned over mig. Jeg håber, det er slut nu.

   Jeg syntes ‘tølper’, var det helt rette udtryk at finde frem af glemmebogen; det glæder mig, at du lagde mærke til det! 🙂

   Svar
 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak skal du have! Du har jo ret, det er noget med at kroppen kender cyklen helt præcist, og der er bare ikke andre cykler der kan måle sig med den gode gamle. Det er imponerende, at du har haft en cykel, siden du var 12 år – du har været heldig ikke at få den stjålet!

  Jeg så ikke selve tyveriet ud ad øjenkrogen, jeg så dem der gjorde det, og jeg så dem, inden jeg gik ind i døgnNetto. Det er mig, der har udtrykt mig uklart 🙁

  Svar
 4. Eric
  Eric siger:

  Hvor forbandet træls! Når man udsættes for den slags, føles lovens strengeste straf som ren øllebrødsbarmhjertighed. Uslinge!

  Der er dog en chance for, at cyklen ender som hittegods, så jeg ville alligevel anmelde tyveriet. Den kan jo dukke op.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja du har helt ret, det er lige præcis “forbandet træls”. Det er egentlig nok en god idé at anmelde tyveriet; jeg havde slet ikke tænkt tanken med hittegods, for du har ret i, at den jo kan dukke op.

   Svar
 5. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Neej, hvor er det skrapt. Det er virkelig for færdeligt, at det er blevet sådan, at man ikke en gang kan gå ind i en forretning for at handle og forvente at ens cykel står der, når man kommer ud igen. Jeg synes, da godt nok, at du er plaget på økonomienfor tiden. Det er rigtig synd for dig.
  Hvordan går det med tænderne? Er smerterne væk?
  Hilsen
  Kirsten
  P.S. Vi har i lange tider været plaget af gentagende udfald af vores internet. Endelig foreslog udbyderen, at vi skulle komme ud med det gamle modem med tilhørende kabel og strømforsyninng og få et andet. Op og ned og ud og ind for at pille skidtet ned. Juhu. Nu er det nye sat i, og det virker, så må vi se om udfaldene holder op. Det håber jeg.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Ja, du har ret i at det er skrækkeligt at det er blevet sådan, at man ikke engang kan gå ind i en butik, og så forvente at ens ting står der, når man kommer ud igen. Det går ret hårdt ud over økonomien. Jeg har aflyst implantatet for at få råd til en ny cykel, men det kommer der en post om, når jeg får det nye (forhåbentligt) vidunder.

   Jeg har netop i dag fået lavet rodbehandlingen færdig, og tandlægen sagde, at jeg godt kan forvente at få tandpine i aften. Hun gav mig nogle smertestillende med, som jeg kan spise, når bedøvelsen begynder at fortage sig. Den oprindelige tandpine er heldigvis gået over for længst.

   Det er da irriterende, at I har haft udfald på jeres net. Jeg håber, det bliver bedre med det nye modem, for udfald bør man da ikke have nu hvor vi alle har fiberbredbånd og jeg ved ikke hvad det efterhånden hedder.

   Svar
 6. Deborah
  Deborah siger:

  Nej hvor ærgerligt. Havde du låst den? Hvis ikke, så forstår jeg ikke hvorfor – de fleste herinde ved da at cykler skal nagles fast, ellers bliver de stjålet.

  Jeg har næsten lige fået helt ny cykel og jeg vil bestemt heller ikke havde en stjålet. Den bliver låst for og bag, hver gang (som minimum bag), jeg stille den fra mig. Men jeg var næsten mere hysterisk i forhold til min gamle cykel netop fordi, jeg var klar over, at jeg ikke ville få nogen erstatning.

  Jeg håber, det lykkes dig at få en, du er lige så glad for, hvis ikke du får den gamle tilbage, og det er der nok ikke stor chance for.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Deborah

   Tak for din kommentar og velkommen til min blog!

   Ja selvfølgelig var den låst; jeg låser altid – dog var den ikke låst fast til noget, bare låst omkring forhjul og ramme med en stor kraftig bøjlelås. Når jeg får en ny vil den også blive låst både for og bag hver gang! Ja det er rigtigt at der er mere grund til at være hysterisk med de gamle cykler, fordi man ikke får en krone i erstatning.

   Jeg håber også, at jeg kan finde en ny, som jeg bliver lige så glad for. Umiddelbart er det svært at forestille sig, men mon ikke cykelhandleren kan trylle endnu engang?

   Svar
 7. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Så surt så surt! Bliver helt arrig bare ved tanken. Især over netop det, at det bare er en tilfældig cykel for tyvene, men en helt særlig cykel for dig 🙁

  Den nye cykel bliver vist ikke helt billig. Jeg spørger lige Gemalen, om han har et genialt forslag. Han ved jo (næsten) alt om cykler, så det kan være, han ved, hvor du kan finde en lille, fin ramme, der ikke koster en million.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er rigtig rigtig surt. Det værste er, at tyvene ikke ved hvilken guldgrube det er de har hugget. Som jeg også skrev i indlægget har de hugget en guldgrube, men de ved det ikke. På Kaptajn Haddocksk er de skrumpehoveder, klodrianer, idioter, og tosser.

   Du må meget gerne spørge gemalen om geniale forslag!

   Svar
   • Fruen i Midten
    Fruen i Midten siger:

    Gemalen er ikke rigtigt leveringsdygtig i geniale forslag. Han var ved at gå bag over, da han hørte om dine Campagnolo-fælge. Det er vist et ret specielt ønske !? Men han synes dog, at du skal checke http://www.bikebuster.dk, før du begiver dig hen til Heino.

    Håber, du finder/får dig en god cykel 🙂

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Fruen i Midten

     Tak fordi du har undersøgt det for mig; det er rigtig pænt af dig. Jamen den gamle cykel havde da Campagnolo-fælge…
     Tak for link, jeg tjekker Bikebuster.

     Svar
 8. overleveren
  overleveren siger:

  Det er for surt, det der. Især fordi du jo ved at dem, der har taget cyklen slet ikke vil værdsætte den. Men den vil jo heller ikke være det samme for dem som den er for dig. Ved ikke helt nok om cykler til at kunne vurdere hvad du vil have – men det lyder lidt smådyrt 🙂

  Jeg har aldrig prøvet at få stjålet en cykel eller tilsvarende, men det kan være det kommer når jeg kommer ind til byen.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Ja det er så surt så surt; jeg har været vågen flere nætter af bare ærgrelse. Det bliver smådyrt, er jeg slet ikke i tvivl om, fordi jeg ikke kan bruge en hyldevare til noget; jeg vil have en cykel, der passer præcis til mig. Ja i byen skal du passe ekstra godt på din cykel i forhold til ude på landet. Men jeg håber da ikke for dig, at du får stjålet noget. Det er om at låse den godt fast til et eller andet, så det i hvert fald er besværligt for evt. langfingrede personer.

   Svar
 9. rejen
  rejen siger:

  Øv sådan nogle idioter, jeg bliver så gal når andre ikke kan lade ens ting være.. og endnu mere øv at forsikringen ikke dækker, bare fordi den er gammel har den jo stadig værdi for dig til daglig…Håber du finder en cykel der passer dig..

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja idioter; det har du fuldstændig ret i. Jeg håber også at jeg kan finde en cykel, der passer mig, og ellers er det jo, at jeg må lade en bygge som passer mig. Jeg tilstræber at den skal være en tro kopi af den gamle.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *