Øv altså

Min bedste cykel er blevet stjålet

Jeg kører på cykel året rundt, fordi jeg kan lide det, og fordi jeg ikke ser nogen grund til at have en bil, når jeg bor midt i København. Jeg har derfor flere cykler, dvs. nu har jeg en mindre.

Jeg parkerede nede foran døgnNetto sidste torsdag aften, og da jeg kom ud var min superdejlige lille røde cykel f….. væk. Øv jeg kan blive så gal i skralden. Det var min hverdags- og vintercykel uden gear eller noget, men bygget på en fantastisk let raceramme, og den passe perfekt i størrelsen til mig – jeg er kun 1,65, så rammen skal være lille. Jeg har formentlig aldrig haft en cykel jeg var så glad for – og nu er den væk. Den var 15 år gammel, men supervelholdt, men det nytter ikke overfor forsikringsselskabet; jeg får ikke en krone, hvilket jeg synes er helt urimeligt. Værdien af cyklen er jo den værdi jeg har til daglig, og der fungerede cyklen som var den købt i går.

Jeg så ud ad øjenkrogen, dem der gjorde det. Sådan en omgang tølpere, de aner ikke engang, hvilken guldgrube de har hugget. For dem er det jo ‘bare’ en cykel, men for mig var den noget særligt, og det er helt umuligt at gå ud og købe en magen til. Det får jeg simpelthen ikke, men jeg har selvfølgelig tænkt mig at prøve. Så må Heino specialbygge en til mig, for jeg skal bare have en hverdagscykel, der fungerer hver eneste dag i al slags vejr.

Den skal være lille og let, have Campagnolofælge med ekstra stærke eger, have en let gearing, have et lige styr med horn og blødt styrbånd, lygter og lås.

Loading comments...