, , , , ,

Ordner

Hvilken slags ordner?

Altså ikke den slags man får ved/af hoffet, men det “at ordne”. Jeg ordner meget p.t., og jeg er så uendeligt glad over at have kræfterne til det. I to år har jeg bare skubbet alt til side. Denne omgang er også en form for mental oprydning. Skønt.

Jeg er hverken et svin eller et rodehoved, men det var steget mig over hovedet. Jeg er begyndt at ordne ting, når jeg opdager dem i stedet for at akkumulere. Så kan jeg nemlig overskue dem.

Badeværelset

Klinker og fliser var blevet så grimme, og det så ud som om, jeg netop er et svin. De skal være pæne, så jeg har surfet rundt på nettet for at finde det rette kemikalie. Lige meget hvor jeg læste, var der advarsler mod at benytte det forkerte kemikalie på både fliser og klinker, da de kunne blive ødelagt.

Jeg fik derfor fat i en murer, der kom i dag, og gjorde det så fint. Billederne herunder viser før og efter. Forskellen er markant og til at få øje på.

Han anbefalede noget stærkt stads, som p.t. skulle kunne fås i Netto, så jeg selv kan holde det nede, en speciel skraber og forærede mig en slags skuresvamp med “indbygget” håndtag, så der kan komme mere power på knofedtet.

Jeg er så glad for, at det er ordnet.

TV

For jeg ved ikke hvor længe siden, viste mit TV “No signal”, hvorpå YouSee sendte mig et bedre og længere antennekabel på fem meter. Det ligger så fint nede under reolerne. Lige nu er der kun flimmer på skærmen. Jeg er en idiot til den slags, så nu har jeg ringet efter en tekniker. Egl. betyder det ikke så meget, da jeg for det første næsten ikke ser TV, og for det andet ganske udmærket kan se TV Avisen på min iPad. Men tingene skal ordnes nu.

Bredbåndsforbindelsen

Henny inspirerede mig til at få set lidt på min egen bredbåndshastighed. Jeg fulgte alle anvisninger på, hvordan man får et korrekt resultat:

 • Bredbåndsmåleren” fra IT-Borger: 278 ned/29 op
 • YouSees eget værktøj: 193 ned/57 op
 • Jeg betaler for: Bredbånd 300 ned/60 op Mbit, Coax

Der er ingen af disse resultater, der peger i samme retning. Hvad skal man tro på?

Jeg kontaktede YouSee, der endte med at konkludere, at mit netværkskort og min PC nok var for gamle. Da jeg har nul forstand på den slags, spurgte jeg i supportgruppen, om det var korrekt, og hvad de i givet fald ville anbefale?

Det tog dem fem minutter at konkludere, at YouSees oplysninger var forkerte, og at mit netværkskort var helt i orden. De er bare så dygtige, og svarene falder altid prompte. Jeg tror mere på dem end på YouSee.

Det viser sig, at man skal trække 15 pct. i overhead fra det, man betaler for. En af vennerne i gruppen rådede mig til at tjekke vilkårene hos YouSee. På næstsidste side af det med småt fremgår (stavefejlene er deres):

For afaler om abonnement på bredbånd via YouSee’s kabel-tv-net (coax) gælder følgende om hastighed:
En forbindelse til YouSee’s internetjeneste via Bredbånd, Coax leveres med garanteret hastighed. Den angivne hastighed er netohastigheden, idet den del af hastigheden, som anvendes til datastyring (protokol overhead) ikke er medregnet i den angivne hastighed. Den leverede hastighed fremgår af ordrebekræfelsen fra YouSee.

Hrm… hvor er ordrebekræftelsen mon her 10 år efter?

Den samme ven foreslog at flytte kablet mellem routeren og PC’en ud af kabelbakken, lægge den 10 cm. væk fra de andre kabler og så måle igen. Altså skal jeg have ordnet “ledningshelvedet” også 🙂

PS: Kulfiberraceren

Engang kørte jeg seriøst på cykel, og derfor købte jeg den “fedeste” racer med kulfiberramme, der både er stærk, let og ekstremt holdbar. Kvitteringen viser, at den er fra marts 2007. Men hvornår kommer jeg nogensinde ud at køre på den, når den minimum fem år har stået til pynt i spisestuen? Aldrig. Så nu har jeg sat den til salg. Jeg gav i sin tid ca. 12.000, og nu vil jeg have 6.000, da den er fuldstændig som ny. Den har næppe kørt mere end 5.000 km.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er super at høre, hvordan du får taget fat. Selv trænger jeg til at få rumpetten lettet, for i modsætning til dig er jeg vist både et rodehoved og, ja ikke ligefrem et sv*n, man skal jo tale ordentligt til sig selv.

  Med den hastighed, du har, eller i hvert fald bliver lovet, har du ikke meget tid at tænke dig om. Du må hellere beholde den gamle computer. 😉

  Nu står det jo heller ikke skrevet nogen steder, at man skal have en ny computer hvert eller hvert andet år. Det har jeg også sagt til gemalen, men ikke destomindre har han bestilt en ny til sig selv. Han lokker, og siger, at hvis jeg gerne vil, vil han bestille en ny til mig også. Men jeg synes efterhånden, at jeg bruger min iPad til det meste, og den er jeg ret begejstret for, så jeg tror, det bliver et nej tak i denne omgang. Hvor mange computere kan et gennemsnitsmenneske egentlig have fornøjelse af?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg det er bare så skønt så skønt..

   Ja – jeg har en fantastisk, eller er i hvert fald jeg blevet lovet, en fantastisk hastighed. Jeg har levet med, at jeg skal trække 15 pct. fra, men heller ikke sådan er det tilfredsstillende. Jeg er lovet 300 men har 255 pct. Jeg ved ikke, om det i hvert inde under det, “man må tåle”?

   Jeg bruger snart også min iPad til langt det meste, men der er også ting, jeg ikke kan med den den fx skrive blogindlæg. Jeg har det så svært med det lille tastatur. Men ved alt der hedder noget med at vise, glæder jeg mig dagligt over min iPad.

 2. Kisser
  Kisser siger:

  Action – det erså godt for ens velbefindende, og det efterfølgende klap på skulderen til en selv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja nemlig: Action! Jeg er så glad for det, hele dette her oprydningsprojekt gør for min psyke. Det er et “mentalt befriende” projekt! Ingen overlæger kunne have gjort mig kunsten efter. Jeg glæder mig, til jeg er igennem det altså har nået målet, men jeg glæder mig også over de små delmål.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er en god illustration af “Handling slår alt”, og det er i alle tilfælde bedre end “Der er ingen grund til at gøre i dag, hvad du kan få din mor til at gøre i morgen”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har helt ret – og det er det “fedeste”, jeg har foretaget mig i årevis.

   Jeg er også begyndt på noget andet, der er med til at bevare overblikket og sikre fremdriften: To-do-lister pindet ud i småstykker. Fx: Der står ikke bare “Gøre rent” men “Støvsuge i stuen” og “Vaske gulv i køkkenet”. Det fungerer rigtig godt, og jeg får en masse flueben i Evernote.

Der er lukket for kommentarer.