, , ,

Omsorg og stilhed

Stilhed på bloggen

Jeg har i dag fået en rigtig dejlig opringning fra et kært menneske, der var bekymret, fordi jeg ikke har skrevet på bloggen nogle dage. J. fra menighedsrådet ringede med samme ærinde i torsdags.

Hvor er det dejligt, når nogen kerer sig om en. I skal begge have mange tak, fordi I yder den form for omsorg. Jeg er glad og taknemmelig for det. Når jeg bruger udtrykket “kerer” i Facebookgruppen med tilhørende sider, tror de, at det er en stavefejl 🙂 Men hvad jeg er også 30 år ældre end de fleste af dem, så pyt med det.

Årsagerne

Og så tilbage til der, hvor jeg kom fra: Jeg synes, jeg har det rigtig fint, men samtidig føler jeg, at jeg kører på kanten af en mani Det er ikke farligt, men jeg er opmærksom, da jeg helst ikke havne der igen. De relevante symptomer er:

 • Arbejder i døgndrift og bruger alle mulige “værktøjer” til at nå målet.
 • Forsvinder fuldstændig ind i opgaven. Der kan nemt gå otte timer, uden jeg registrerer det.
 • Jeg glemmer at spise – eller også er jeg bare ikke sulten.
 • Nøjes med tre eller fire timers søvn og føler mig ikke træt.
Læringaspektet

Den hjemmeside, jeg er webmaster for, har undergået en del omrokeringer på det seneste. I begyndelsen kunne jeg stort intet; men den seneste overførsel af siden til et andet domæne, klarede jeg simpelthen selv lige ud ad landevejen. Jeg var ret tilfreds med mig selv, også selv om det i kernen er banalt, når man først har lært det. Men indtil det punkt er det jo den rene hokus pokus. Hvor skulle jeg uden videre vide, hvilke filer der skulle rettes lidt i, hvad tabellen hedder osv.

Jeg får meget ud af arbejdet på den pågældende hjemmeside og for mig at se, er læringsaspektet det vigtigste blandt nedenstående:

 • Lære at gå bagom WordPress og “lege” med databaser og filer. Jeg har haft en rigtig god konsulent på opgaven, og jeg har sagt til ham mange gange, at jeg vil lære det selv. Han har givet rigtig mange gode råd, som har medført, at jeg nu kan selv. Det er en stor gevinst for mig – og vel også for de forskellige administratorer.
 • Skrive: Jeg elsker at skive, og det får jeg rige muligheder for her.
 • Muligheden for at lege lidt med billeder og at gøre dem pæne, så de kan ses ordentligt på hjemmesiden.

Så kære læsere alt er i orden – men jeg er opmærksom!

16 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Håber at du kan mærke du kommer lidt væk fra kanten, og så håber jeg at lægen er mere til stede, når du prøver at kontakte dem igen, for jeg tror du skal have fat i dem igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Rent intellektuelt kan jeg på den ene side godt se, at I allesammen har fat i noget rigtigt, på den anden side bilder jeg mig da ind, at jeg har tilstrækkelig med sygdomsindsigt (det siger “de” altid jeg har) til at vide, hvornår det er galt. Og man kan også sige, at jeg er opmærksom, for ellers ville jeg ikke skrive om det.

 2. Anette
  Anette siger:

  Har også været bekymret for dig
  Uha væk fra mani kanten ja, den med uret virker ofte…
  håber du får sovet og spist… siger hende der sider lidt i 3 på nettet fordi hun glemte tiden…. måske skulle jeg bruge æggeur igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Tak for tanker!

   Jeg bestemt, jeg vil bruge tippet med stopuret – det er da lige til at gå til.

   Ja jeg tænkte skam godt på, at du skrev midt om natten.

   • Anette
    Anette siger:

    Ja ikke så smart af mig… men kunne ikke finde ro, og tabte så tiden i det jeg valgte at lave…. håber jeg kan rette det op.

    Stopur virker 90% af tiden for mig… når jeg husker at bruge det… så det et godt råd
    trist med fortravlet læge sm ikke rigtig lytter, når du nu kender din sygdom…

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Selvfølgelig kan du rette det op.

     Jeg tror, jeg vil prøve det med stopuret.

     Ja – jeg er på ingen måder tilfreds med den nye læge.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak for omsorg!

   Jeg talte faktisk med min nye (over-)læge i DPC, men hun syntes ikke, der var noget galt – men hun virkede nu også noget fortravlet og uinteresseret. Og som skrevet har jeg det faktisk fint, og jeg synes egl., at jeg kender min sygdom ret godt, så jeg kan mærke, hvor når det er galt. Men jeg vil da give dig ret i, at det ville være godt at komme væk fra kanten, for jeg er da lidt bekymret, ellers ville jeg jo ikke skrive om det.

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Jeg glemte: husk sengetid, helst samme tid hver dag. Husk din beroligende te og andre ritualer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Jeg er meget trofast mht. sengetid, da det er “farligt”, ikke at overholde den. Selvfølgelig er “sovete” og en del af det faste ritual, faktisk købte jeg tre pakker forleden dag.

 4. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Jeg vil sige for, at underbygge det, som Jørgen og Kisser skriver. Lav et skema over dagen og indlæg perioder, hvor der SKAL ske noget andet og brug så både din mobil og dit køkkenur til at minde dig om det. Frisk luft og gå gå gå gå i 45 minutter uden at stoppe op, det er sundhedsfremmende og giver hjernen pause.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Alle siger “gå tur” og derfor er det sikkert rigtigt. Jeg har også læst om det i en bog om bipolar sygdom. Der er bare lige det, at jeg ikke har lyst til det. Et skema kan jeg måske bedre leve med.

 5. kisser
  kisser siger:

  Ja, og højst 20 minutters intenst arbejde ved en skærm, så man skal også huske at kigge ud i rummet.
  Jeg går i studiekreds med en, der har sat sin telefon til at “ringe” hver time, så han husker at drikke vand.
  Bare for at underbygge, hvad Jørgen skriver.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det med 20 minutter synes jeg ikke om, for så når jeg jo ingenting, og meget af det jeg pusler med herhjemme kræver koncentration og ubrudte tankerækker.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.