Om natten

Jeg er kommet i gang med min musik efter mit kæmpe computerchrash. De fleste løsninger er kommet til mig om natten. Jeg elsker at arbejde om natten, og jeg gør det selv om min psykiater siger det ikke er godt for mig. Min bipolære lidelse har bedst af nattesøvn om natten.

Jeg har indspillet al musik fra cd’erne til mit mediebibliotek d-drevet, så jeg kan afspille det hele med Media Monkey, der er et genialt dataprogram, hvor al ens musik kan sorteres og filtreres på alle de måde, man ønsker. Jeg indspillede alle mine cd’ere på et par par nætter, simpelthen bare en ad gangen. Det var et enormt arbejde – men nu profiterer jeg af det. Det er yderst sjældent, jeg sætter mig i min stue med hovedtelefonerne på, og skruer og højt op for lyden og bare nyder at lytte. Men jeg burde gøre det. Det er et klart natteprojekt og jeg skal blive bedre til at udnytte både hovedtelefonerne og nætterne. Jeg har det bare dobbelt med nætterne – skal jeg gøre som psykiateren siger eller skal jeg følge egne lyster?

12 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Håndbolden var gyselig – jeg krummede tæer flere gange. Jeg synes det er synd for håndbolddrengene, der havde spillet sig så langt og så pludselig ikke kunne spillet til at hænge sammen.
  Jeg tror, at metoden til at geare ned ved sengetid er at læse en (e)bog. Så kommer krop og sjæl i ro, og det skulle bevirke befordrende på søvnen.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det var da ikke sjovt at se håndbold, men fordelen var at man ikke blev anspændt af det – og derfor var det ikke vanskeligt at falde i søvn kl 22.
  Jeg tror det er klogt at stå op tidligt hver dag – også i weekenderne. Det må derfor handle om at finde en metode til at geare energien ned med inden sengetid.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Jeg lover hermed at gå i seng til tiden!

  Mine data er reddet herunder mine slægtsdata. Det er mine aller vigtigste data.

  Jeg har nydt musik hele dagen. Mediamonkey var et af de programmer, jeg helt havde glemt. Musik skal der til… Og nu er der håndbold.

 4. Pia
  Pia siger:

  Jeg tilslutter mig dem der siger du skal sove om natten og arbejde om dagen. Jeg kan også let komme til at sidde oppe længe, men da jeg generelt aldrig kan sove længere end til 7 uanset om den var 5 da jeg gik i seng, holder den ikke i længden.
  Jeg har været meget spændt om du fik reddet dine data, men nu er jeg kommet igennem dine sidste indlæg, og kommentarer, og er glad på dine vegne over du har reddet slægten 🙂 Pyh.. Jeg blev helt svedt på dine vegne 😉
  Musik skal der til, dæmpet hvis jeg sidder med kontorarbejde, eller andet der kræver lidt koncentration, og fuld skrue når der skal gøres rent 😉

 5. Eric
  Eric siger:

  Jeg skal ikke kloge mig på lidelser og behandling, men har man et arbejde at passe, skal man i hvert fald passe sin nattesøvn, eller, som Ellen foreslår, få natarbejde. Jeg arbejdede i treholdsskift i 8 år, og er der noget, jeg absolut ikke savner, er det nattevagterne med det konstante søvnunderskud. Ikke så meget fordi jeg ikke fik sovet, men søvnkvaliteten om dagen er dårlig for langt de fleste. Så går man rundt som en zombie og er en plage for sine omgivelser.

  Hvis du har for meget energi om natten, er det sgu’ fordi du brænder for lidt krudt af om dagen. 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Skiftehold er simpelthen så usundt, fordi man konstant skal skifte rundt på døgnrytmen. Adskillige arbejdsmiljøundersøgelser har vist at det fører til stress og depressioner.

   Jeg skal bare tage mig sammen og få en fast døgnrytme, og det er jeg meget indstillet på. Det skal jo ikke være sådan at min psykiater gør alt muligt for at hjælpe mig og at jeg så modarbejder det ved uhensigtsmæssig adfærd.

   Det er rigtigt, at jeg brænder for lidt krudt af om dagen. Jeg håber snart at komme i et ordinært job, der kan optage mig fuldt ud.

 6. Inge
  Inge siger:

  Jeg har ingen forudsætninger for at gøre mig klog på nat eller dag for dig, personligt er jeg mest klar i hovedet om dagen efter en god nattesøvn. 🙂
  Der er meget arbejde i at komme i gang igen efter sådan et nedbrud. Det eneste jeg er rigtig omhyggelig med at sikre er mine billeder, dem vil jeg simpelthen ikke miste.
  Fortsat god arbejdslyst med genopbygning af dine data.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg vil prøve at tvinge mig selv til en god og naturlig døgnrytme, hvor jeg går i seng kl. 22:00 og står op kl. 06:00. Det er nok rigtigt, at jeg ikke skal eksperimenter med nætterne, uanset at jeg altid får en vældig energi kl. 22:00.

   Jeg glæder mig over, at jeg ikke har mistet data – og allermest glad var jeg, da jeg atter så mine slægtsforskningsdata. Hvis det var gået galt, var det 10 års arbejde, der var tabt på gulvet. Det bør imidlertid ikke kunne så galt, for jeg gør det, at jeg lægger en backupfil på mit webhotel, så kan huset brænde og min computer og eksterne harddisk blive fysisk stjålet og jeg vil alligevel altid kunne få fat i data.

   Jeg tror, jeg er igennem det værste af genopretningen nu. Jeg har fået ryddet vældigt op i mine programmer. Der lå en hel masse, som jeg reelt ikke brugte mere, men sådan er det jo, igennem årene får man jo samlet en masse sammen.

   Jeg har mistet mit kære Photoshop CS4. Jeg ringede til Adobes kundeservice, der kunne oplyse, at CS4 ikke længere lå til download på deres side. De rådede mig til at spørge rundt i vennekredsen om nogle lå inde med en CD-rom. Det er simpelthen for ringe og virkelig dårlig kundeservice. Det burde have fået mig til at boykotte dem. Jeg kan imidlertid ikke undvære Photoshop, så nu har jeg bidt i det sure æble og købt en licens og bedt dem sende mig cd-rommen; jeg skal ikke risikere at miste endnu en downloadmulighed.

   Jeg har også mistet licensen til Microsoft Resarch AutoCollage 2008. Her er udgiften dog til at komme over (omkring 100 kr.). Pokkers også at jeg ikke har gemt lincensnøglen. Det forstår jeg faktisk ikke, for jeg har en omfattende database med passwords, brugernavne og licensnøgler. Shit happens…

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Overleveren udtrykker det meget godt, synes jeg.
  Hvis man er i et behandlingsforløb, synes jeg jo, at man bør rette sig efter anbefalingerne – ellers må det alt andet lige være svært at være behandler …
  Der er ingen, bipolær eller ej, der har godt af at vende op og ned på døgnet i weekenden i forhold til hverdagene.
  Alternativt må du prøve at finde et job, hvor du kan arbejde om natten og sove om dagen, så din døgnrytme i hvert fald er konstant. Bare et forslag … 😉
  Jeg har nu også lidt svært ved at forstå, at det at overspille CDer er “et klart natteprojekt” – John klarer det da fint om dagen 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Du har fuldstændig ret i, at jeg bør rette mig efter behandleren; jeg får bare en vældig energi, når klokken bliver 22:00. Til hverdag tvinger jeg mig selv til at gå i seng kl. 22:00. Jeg har fundet ud af, at det virker befordrende for søvnen at læse et par kapitler i en bog. I mange år har jeg troet, at jeg var udpræget B-menneske, nu er jeg ved at tro, at jeg bare er udpræget bipolar.

 8. overleveren
  overleveren siger:

  Kender dig jo egentlig ikke så jeg bør ikke komme med råd.. men personligt tror jeg ikke at det er en god ide at stille rundt på sin døgnrytme hvis man har en psykisk lidelse. Det er fint nok hvis man ikke har et hverdags-job at passe, for så kan det jo være ligegyldigt, men det har du jo. Og så er det nok ikke så hensigtsmæssigt at vænne sig til at være “bedst” om natten.

  Jeg vil ikke lave sjov med din sygdom, men det virker næsten som om du er igang med at lave din egen variant at bipolaritet. Manisk og aktiv om natten og sløvere og lettere forstyrbar om dagen… ? Det tror jeg ikke du skal dyrke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Du er helt enig med psykiateren: Jeg skal bevare en normal og rolig døgnrytme, hvor jeg sover om natten og er vågen om dagen, og helst også går i seng og står op på det samme tidspunkt.

   Jeg kan godt se den med varianten af bipolaritet og jeg opfatter det ikke, som om du laver sjov. Det er helt korrekt set med den natlige mani. Du har ret i, at det skal jeg nok holde mig fra. I dag er jeg fx også stået tidligt op fordi jeg skal i kirke kl. 10:00 og i virkeligheden har jeg det jo godt med at stå tidligt op.

Der er lukket for kommentarer.