, ,

Nyt fleksjob

Deenne mail er stilet til fleksjobkonsulenten i kommunen og erhvervsrådgiveren i Psykiatrifonden.

Den 29. okt. 2016 kl. 10.22 skrev Stegemüller:

Kære Jane og Mickey

I bliver nødt til i forening at hjælpe mig. Jeg kan ikke klare opgaven selv!

Herunder finder I en mail, jeg har sendt til Sune Lyng, der er min chef (HR-chef) i FKN. Jeg har skrevet om emner, jeg 100 pct. ved, jeg fortfarende kan kan varetage. Jeg er bange for at stikke nye arbejdsgivere blår i øjnene.

Sune har lovet at hjælpe mig med at få revideret det gamle CV, da jeg slet ikke kan leve op til det længere – på den anden side set har jeg jo kunnet det, så egl. er jeg lidt i syv sind.

Mit egentlige ærinde er: det er så uendelig vigtigt for mig at have et arbejde, da det er der, jeg ser andre mennesker og finder min identitet. Det burde formentlig ikke være sådan, men det er det altså, og den slags er ikke noget, man lige laver om på. Sagt på en anden måde er det sådan, at jeg har sagt til dem her på PCH, at hvis jeg ikke har et job umiddelbart efter nytårsaften, kan de lige så godt booke en seng til mig her, for jeg havner utvivlsomt her igen. Tilknytningen til arbejdsmarkedet handler for mig om forskellen mellem liv og død. Nu kan jeg vist ikke sige det tydeligere, og det er det, der er baggrunden for min bøn om, at I slutter jer sammen og hjælper mig, for jeg kan ikke vente på “anden aktør”, der kan bruge flere år på at løse opgaven med at finde et nyt fleksjob til mig, ref. Mickey.

Her på afdelingen siger de – hvilket vist nok kommer fra dig Mickey – at jeg skal søge ordinære deltidsjobs, og på en eller anden måde overbevise arbejdsgiveren om, at han skal omdanne stillingen til et fleksjob på 15 timer ugentligt. Det hekseri ser jeg mig på ingen måde i stand til at gennemføre, nu hvor jeg er syg – og jeg vil gerne tilføje, at jeg formentlig heller ikke kunne have gennemført det, før jeg blev syg. Som mennneske er jeg ikke typen, der fører andre bag lyset eller manipulerer med dem; det ligger meget langt fra min natur. Men selv hvis man ser bort fra disse lidt moralske ting, ville jeg alligevel ikke kunne gennemføre opgaven, for jeg aner ikke, hvor jeg skulle finde kræfterne, og jeg aner ikke, hvordan jeg skal promovere mig selv længere. Jeg har haft så vældig en social og erhvervsmæssig deroute, at jeg knap nok kender mig selv længere.

Sendt fra min iPad

Venlig hilsen
Stegemüller
Tlf.: 22 81 17 31

Start på videresendt besked:
Til: xxxx@dca.dk
Emne: Kompetencer nu og vor relation

Kære Sune

Tusind tak for snakken!

Jeg prøver hermed at skrive på lidt af det, vi aftalte:

Kompetencer nu:

Opbygning af websites i diverse cms’er – gerne WordPress. Se fx www.supportpcogandet.dk. Sitet har 14.000 brugere og er knyttet til en Facebookgruppe ved samme navn.

Udformning af softwareguides, der i tekst og billeder fører brugere gennem hele processen fra download og installation til den konkrete brug af softwaren. Der er lagt vægt på, at alle brugere uanset forudsætninger skal kunne bruge guiderne. Eksempler findes på det ovenfor nævnte site.

Jeg har indgående kendskab til alle elementerne i Officepakken både den nyeste udgave (Office 365) og de tidligere udgaver. Som eksempel kan det nævnes, at Folkekirkens Nødhjælp anvender Office 2013. Jeg har uden problemer genopfrisket kendskabet til denne pakke.

Jeg arbejder med sprog på et højt niveau, og holder af at formulere mig præcist og korrekt. Jeg har flair for korrekturlæsning og fejlrettelse. Man vil med rette kunne kalde mig for “sprognørd” uden at jeg vil blive ked af det.

Relation Sune/Hanne:
Relationen og samarbejdet har gennem hele forløbet været præget af åbenhed og ærlighed. Jeg har i nødvendigt omfang orienteret om min sygdom, når den har betydet noget for udførelsen af arbejdsopgaverne. Modsætningsvist har jeg samtidig haft fokus på, at FKN er min arbejdsplads og ikke en behandlingsinstitution, og at Sune er min chef og ikke en behandler.

Lad mig høre hvad du synes. Mangler jeg noget? Havde du flere elementer, du gerne ville have med? Er der flere opgaver med HR-systemet, der kunne uddrages noget generisk af?

Jeg føler mig bedst tilpas ved at sælge noget, jeg ved, jeg stadig kan.

Sendt fra min iPad

8 Svar
 1. Anonym JR
  Anonym JR siger:

  Kors Hanne hvor er du dygtig, du kan så mange ting. Det må være en gave for enhver arbejdsgiver.
  Utroligt at man ligefrem skal TIGGE om at få et job, selv om det er et flexjob.
  Held og lykke fremover, nu må Kommunen virkelig tage sig sammen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ JR

   Mange tak for din søde kommentar.

   Der er virkelig mange ting, jeg ikke kan længere, men der er også færdigheder, der er bevaret, og det er jo dem, jeg skal ud ud at sælge. Jeg føler mig bare ikke i stand til det lige nu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have – det er også lige netop mit ønske. Jeg orker ikke mere uvished og usikkerhed.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Når du søger jobs, der er opslået som ordinær beskæftigelse, skal du jo ikke putte folk blår i øjnene, men allerede i ansøgningen anføre, at du søger jobbet som fleksjob. Hvis du undlod det, ville det jo alligevel komme for en dag, nærmest før, du havde fået foden inden for døren.

  Jeg vil tro, at kun meget få jobs opslås som fleksjob. Men mange fornuftige arbejdsgivere vil sikkert kunne se en fordel i at ansætte en fleksjobber. De vil udadtil vise, at de er en del af “det rummelige arbejdsmarked”, fx. Og får de en kvalificeret og stabil medarbejder til den opgave, de skal have løst, koster det dem jo ikke noget ekstra.

  • Henny Stewart
   Henny Stewart siger:

   – Men selvfølgelig skal de professionelle da også sættes i arbejde med at finde det fleksjob. Det manglede bare andet! Så får vi se, hvem der først får bid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mine erfaringer med at skrive ansøgninger mv. er meget dårlige: da jeg blev fyret fra Moderniseringsstyrelsen på grund af sygdom i sommeren 2013, brugte jeg et helt år på at skrive virkelig mange ansøgninger (hvilket jeg godt kan), men jeg kom end ikke til samtale, og da var sygdommen ikke engang brudt ud endnu. Jeg endte dengang med at konkludere, at jeg var for gammel, og ingen bliver jo yngre.

   Nu menes det så, at jeg skal søge ordinære jobs og selv omdanne dem til fleksjobs. Jeg tror ikke et sekund på det. Derfor må kommunen og Psykiatrifonden træde til allerede nu.

   For så vidt angår lønnen betaler FKN overenskomstmæssig løn, men det er de sådan set ikke forpligtet til, hvilket, jeg synes, er noget svineri. De kompetencer, man har i behold, skal vel betales ordentligt?

Der er lukket for kommentarer.