, ,

Nyt design | Enfold

Det er godt at lege godt

Det er snart længe siden, jeg købte skabelonen/designet/themet, eller hvad vi nu skal kalde det, ved navn Enfold, til min hjemmeside. Det var på Michael Storms anbefaling. Themet kan så meget, og det kan være noget overvældende at finde ud af, hvad jeg har brug for.

For kort tid siden stødte jeg på en overvældende mængde videoer på YouTubee  af Ferdy Korpershoek. Han gennemgår alle elementerne/mulighederne i Enfold, og alt er til fri afbenyttelse. Jeg har vel haft Enfold i et år, men jeg har maksimalt udnyttet 25 pct. af mulighederne. Nu ser jeg videoerne en efter en og lader mig inspirere.

Mens legen den er god

Der er tusind muligheder, og det er fristende at plukke lidt fra dem alle. Det går bare ikke! Jeg tager jo netop til Bornholm den 13. september og prædiker, at der ikke på en hjemmeside skal være alt muligt, der hopper og danser, hvis man bare kommer for at se, hvornår man kan leje Aahuset. Folk kommer ikke for at se, hvilke mirakler themet kan udføre. De vil bare leje et festlokale.

Heldigvis har jeg gået med livrem og seler og vil sige til dem: “Jeg falder selv af og til selv i fælden, for det ser godt ud, og det er sjovt at lave!”

Og jo jeg er nok faldet i fælden med videoen i toppen, men den ser da ret godt ud (?), og den “går over”, så snart man scroller ned ad siden. De seneste par dage og nætter har der været mere, der hoppede og dansede, men jeg har fået ryddet op i det igen. Jeg skal se det, mærke det og sove på det for derefter at tage stilling til, om det er “go” eller “no go”.

De bedste tips

 1. Del bloggen op i to:
  • Det seneste indlæg vises helt normalt
  • De seneste syv indlæg minus det første vises som i en tabel også kaldet et grid. Når det skal se ordentligt ud – og det skal det – skal alle miniaturebillederne have samme størrelse, da siden ellers hopper og danser . Jeg har brugt hele natten på at gange og dividere med 1,78 for at få 16:9-formatet. Michael kunne så fortælle, at det var lettere at forholde sig til 2:1. Det kan man da klare ved hovedregning. Nu har jeg fået grid’et til at se ordentligt ud, men jeg mangler at finde ud af, hvorfor pokker billederne på den enkelte post af og til får skåret top og bund af. Jeg har sendt Michael en mail om det. Han er min redningsmand, når Google ikke slår til.
  • Hvad synes I om idéen som sådan?
 2. Sæt menupunkterne til standard, og lav en særlig fremhævning af det vigtigste menupunkt. I mit tilfælde er “Bipolar” bare stylet lidt anderledes. Nu er det blevet tydeligt, at det – også – er det, siden handler om
 3. Skab “luft” mellem sektionerne vha. “Separator/Whitespace”. Jeg har altid troet, at man bare kunne indsætte en dødssyg streg. Det viser sig nu, at man kan få whitespace uden streg og det i øvrigt i selvvalgt højde.
 4. Man kan sende et blogindlæg som en mail. Man sender simpelthen en mail til WordPress, der bærer en POP3-konto. Det drillede lidt, men det var kun fordi, jeg ikke havde fået tilføjet det nye tag og den nye kategori i visningen. Da det lykkedes, var alt godt.
 5. Jeg har fået bedre styr på mail-formularerne. De kan laves rigtig pæne og med samtidig respekt for GDPR, der trådte i kraft i alle medlemslandene den 25. maj 2018. En af de ting, jeg godt kan lide, er, at feltnavnene kan stå inde i formularen. Det ser pænt ud.
 6. Der er muligheder i den skrå bjælke, der kan løbe fra venstre mod højre i themets primære farve. Det skal prøves.

Der er stadig mange muligheder at udforske:

Lad endelig dit hjerte løbe over sammen med det danske landshold. Sig mig hvad du tænker.