Godkendt til Nota

I går kom der mail fra Nota om, at jeg er godkendt, og at jeg derfor nu kan vælge mellem deres 40.000 – fyrre tusinde – lydbøger.

For at blive godkendt skal man have en eller anden form for handicap. Og det skal man dokumentere. Psykologen skrev en halv A4-side, og det var åbenbart det, der skulle til. Jeg ville have troet, at det var synshandicappede, der udgjorde størstedelen af medlemsskaren, men sådan er det ikke. Figuren herunder viser fordelingen på medlemstyper.

Nota er et bibliotek og videncenter der beskæftiger sig med bøger og læsning for mennesker med syns- og læsehandicap. Kilde: https://nota.dk/

Jeg synes, det er et fantastisk tilbud, Kulturministeriet giver her, og jeg er spændt på, om jeg kan få det til at fungere. Som nævnt (mindst 25 gange…) tidligere er det svært med tv-avisen, en prædiken mv., så hvorfor skulle dette gå bedre? Næh måske ikke, men jeg er indstillet på at træne.

Design & Enfold

Det går fremad med det nye design til supportsiden, og hvis alt går vel, kan det sættes i drift sent mandag aften. Det har været “til høring” hos Facebookgruppens administratorer, hvor kun en ud af syv er negative. Overgangen bør ikke være noget problem, men man (jeg) ved aldrig…

Lige nu fungerer forsiden helt som den skal med masser af ny funktionalitet og orden i menuerne. 13 pct. af siderne er færdige. Det vil sige 14 ud af i alt 111 sider. Det tager nok lidt tid, da hver enkelt side skal vurderes og evt. rettes til, men det må lidt efterhånden.

Nogle af billederne er så grimme, at jeg må starte forfra med dem. Pile og kasser skal helst have den nye terrakottafarve, men det bliver kun, hvis billedet alligevel skal laves om. En anden årsag til, at de skal rettes til er, at jeg nu i langt højere grad end tidligere skal tænke på mobilvenlighed, altså ser det også ordentligt ud på iPad/smartphone og iPhone/tablet? Det plejer jeg ikke at gøre så meget ud af, men det er en fejl. På både bloggen og supportsiden bruger kun 40 pct. PC til at tilgå siderne. På samme måde var det også en fejl, at jeg ikke arbejdede med billedernes tyngde. Alt det kan jeg så rette lidt op på nu.

Min ven oppe på Mors har meldt sig til at stå for grafikken, for der er han professionel i modsætning til mig. Han står også for kommunikationen med de øvrige administratorer, så jeg kan koncentrere mig om at være webmaster. Det fungerer vældig godt, og det er rart med en sparringspartner, der er lige så pedantisk som mig selv.

Jo mere jeg lærer temaet Enfold at kende, jo bedre kan jeg lide det. I starten var det noget uoverskueligt, men med tiden viser det sig at være ret simpelt med masser af træk-og-slip.

Jeg er spændt på modtagelsen.

God søndag.

2 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Simon

   Tak skal du have. Den trængte sørme også til et make over. Jeg har længe vidst, at siden ikke var særlig smart, men jeg har været i tvivl om, hvorvidt jeg kunne finde ud af det, men det er faktisk gået godt; jeg har dog haft en del hjælp fra Google 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.