,

Myte – Dans – Ritual

Jeg har tænkt på det længe…

Få kontakt til den skabende impuls.
Bliv en god fortæller.
Dans dig til nyt mod, vitalitet og livsglæde.
Sug næring af mytens og symbolernes visdom.

Bliv fortrolig med folkekunstens mundtlige tradition i fortælling dans og sang og bliv en god formidler.
Giv dig tid til koncentration, meditation og besindelse på dine sammenhænge, dine rødder, dine muligheder.

Hvem vil ikke gerne alt det ovenstående?

Lige siden jeg vendte hjem fra Vestjyllands Højskole midt i august, har jeg haft brochuren fra Brita Haugens uddannelse liggende i vindueskarmen og har haft mange overvejelser om, hvorvidt jeg ville binde nogle af mine ferieuger op to år ud i fremtiden og også om jeg egentlig havde råd – det er trods alt ikke helt billigt at tage på højskole, og jeg skal jo også spare op til min store 50-års rejse, og sådan er der så meget.

Jeg var lige ved at tilmelde mig, da jeg var derovre i august, men besluttede at jeg skulle hjem til hverdagen, før jeg besluttede mig. Der skulle helst ikke være for meget “impuls” over det og jeg har til tider let ved at blive grebet af en stemning.

Til morgen røg brochuren med i rygsækken og i formiddag ringede jeg til højskolen og meldte mig til. Jeg er lidt spændt på at få den endelige bekræftelse på, om der er plads, men jeg tror og håber, da næste forløb først starter i oktober 2011.

Både denne og forrige sommer var jeg meget fascineret af myterne, af grundfortællingerne, af fortællekunsten, af sammenhængen til kristendommen, af Jung, af drømmeanalysen kort sagt alt det, uddannelsen går ud på.

Jeg har det lidt svært med dans, som fylder en del, men måske kan jeg ændre på mig selv? Der har været dans på begge de sommerkurser, jeg har været på og egentlig er det gået ganske udmærket, og som Brita meget sødt sagde “Du har da rytme”.