Musikminder og Spotify

Lige præcis min musik

Da jeg senest var indlagt, opdagede jeg Spotifys lyksaligheder, fordi en medpatient introducerede dem for mig. Tonsvis af musik som også jeg kan lide, og det vil sige meget blandet fra salmer via Bjørn Afezelius til én tysk schlagerdronning.

For mig er musik i høj grad minder, da jeg ikke har formået at udvikle min smag siden 1990, men det lever jeg nu fint med. Det eneste, der er kommet til siden dengang, er salmerne.

Hvad Spotify er og kan

 • Spotify er en musik streamingtjeneste.
  • At streame vil sige, at du kan lytte til musik, som du henter fra Spotify via internettet.
 • Spille stort set al den musik, du kan forestille dig.
 • Hvis du opretter et Premiumabonnement til 99,00 kr. om måneden:
  • Nul reklamer!
  • Bedre lydkvalitet
  • Blande musiknumre i et album (efter min opfattelse en unyttig funktion)
  • Downloade musikken så den næste gang kan høres uden at tænke på dataforbrug
 • Bruges både på computeren og som app på telefon og tablet
 • Huske hvad du kan lide eller i hvert fald har hørt. I aftes faldt jeg over menupunkttet ‘Your Top Songs 2018’, så nu hører jeg Piag Raug ‘Sangen til Helena med de skønne børn’, Cat Stevens ‘Morning has broken’, Andrea Berg ‘Kilimandscharo’, Shit og Shalou ‘Smuk og dejlig’, Dire Straits ‘ Sultans of swing’, Kim Larsen ‘Pianomand’, ‘Hil dig frelser og forsoner,’ ‘Du som har tændt millioner af stjerner’ osv. Bare et nummer fra hver. For mig er det genialt.
 • Levere en genial søgefunktion. Når man tænker på, at der søges både på artister, komponister og titler på én gang er det da imponerende, at ‘Spænd over os dit himmelsejl’ kan søges frem på mindre end et ¼ sekund. Det skal dertil siges, at udgaven er en elendig børneudgave!

Jeg læste et par artikler, hvor det fremgår, at man skal have godt lytteudstyr, hvis man vil lytte fra en mobil enhed. Det har de jo nok forstand på. Jeg har ingen problemer med mine AirPods; det lyder meget fint, også når jeg skruer vildt højt op for at gå i trafikken og alligevel kunne høre min egen lyd. Ved computeren har jeg højtalere af mærket ‘Creative’ serie I, og de fungerer glimrende til formålet, men her spiller jeg heller ikke højt.

Jeg droppede abonnementet på Netflik, for jeg fik alligevel aldrig set noget af det. Så faktisk sparede jeg 30,00 kr. om måneden ved at oprette en Premiumbruger på Spotify 🙂 og jeg er blevet rigtig glad for det, og bruger det meget mere, end jeg havde forestillet mig.

 

4 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Nej, Martin laver mad (og han kan jo lide det 🙂 ), og så kan vi kigge på blog imens (win-win 😀 ).

 2. Birgit
  Birgit siger:

  WOW, den er flot, din nye blog! Stilfuld og afdæmpet, og alligevel moderne/smart … eller hvad man nu skal kalde det. 🙂

  Spotify er virkelig en genial opfindelse. Jeg håber bare, at det på en eller anden måde også drypper lidt på kunstnerne, for der er nok ikke mange, der køber cd’er længere. I hvert fald ikke når de først har opdaget Spotify Premium.

  Glæder mig til at se dig den 20. januar! 🙂

  Knus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Birgit

   Det glæder mig meget, du kan lide den. Der er også lagt nogle timer… 🙂 Jeg ville netop alt det du skriver, og så altså mindre op i fjæset på folk (et udtryk jeg har fra Michael, som jeg egl. synes., passer godt til, hvad jeg havde).

   Jeg er klar til at smide mine 300 CD’er i skraldespanden, hvad skal jeg dog med dem nu. Men du har ret. Hvad med kunstnerne?

   Jeg glæder mig også! Skal vi ikke gå på Cafe A, så Martin ikke skal stå i køkkenet og undvære os?

Der er lukket for kommentarer.