Musik

I lang tid har jeg haft problemer med mit MediaMonkey; programmet ville ikke synkronisere med min iPhone 5. Det vil sige, at musik, som jeg købte til min iPhone, ikke automatisk blev overført til mit mediebibliotek på computeren og vice versa. Media Monkey er et fantastisk program, der kan styre alle former for lydfiler. Man har direkte adgang til databasen med al ens musik. Man kan ‘rate’ de forskellige numre og bare gå i gang med at hør alle de bedste numre. Pludselig kan man gå på tværs af alle albums. på tværs af alle årgange, på tværs af alle kunstnere mv. Det kan man jo ikke, hvis man bare hører musikken på det almindelige stereoanlæg.

Jeg oprettede et spørgsmål på MediaMonkeys Forum og selvfølgelig var der straks en, der tilbød sin hjælp. Internettet er fantastisk. Han dirigerede mig til MediaMonkeys Portable version og pludselig ser det hele ud til at virke. Jeg har godt nok ikke en ny CD at teste med, men nu ser det i det mindste ud til, at der sker ‘noget’, når man klikker på ‘Tools’ > Sync device.

Jeg har nogle fantastiske højtalere i stuen, B&W i rosentræs-kabinetter, men det er jo ikke der, jeg hører musik. Jeg hører musik i mit sove- og arbejdsværelse, hvor jeg bare har nogle billige højtalere til pc’en. Jeg tror, jeg vil købe nogle bedre højtalere hertil. Jeg elsker at have musik til arbejdet, og jeg tilbringer mange timer ved computeren.

 

14 replies
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Lige nu spiller radioen. Og det gør den faktisk altid. Vi er hoppet med på teleselskabets musikpakke, så der lyttes i stor stil. Vi dykker tilbage i tiden og finder de plader, som vi hørte, da vi var helt unge. Det er til stor fornøjelse. Jeg ville nødig undvære musikken i dagligdagen.

  Svar
 2. Pia
  Pia siger:

  Teknik er ikke lige mig, men musikken kan jeg ikke undvære. Jeg hører altid musik på arbejdet. Det er det smarte ved onlineradio, og jeg må så møjes med de højtslere de hører til pc’en. Herhjemme har vi ok højtalere både i stue og køken, og de rækker i hele huset, det er kun et spørgsmål om at skrue højt nok op, når der larmes 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Undskyld det sene svar, men jeg havde overset din kommentar. Tænk at du altid kan høre musik til arbejdet – jeg kan simpelthen ikke koncentrere mig til et lønarbejde, hvis der er musik. Når jeg sidder ved computeren herhjemme behøver der ikke være 100 pct. koncentration.

   Det må være skønt at bo i hus og kunne skrue højt op for højtalerne; det kan man ikke rigtig tillade sig i en lejlighed.

   Svar
 3. Donald
  Donald siger:

  I og for sig er Microsoft også i stand til at flytte filer efter de kommunikations-protokoller som foreskrives af de internationale standard-organisationer, men der er ikke nogen vedtagene standarder for copyright beskyttelse, det er grunden til at iPhone og andre leverandørsystemer bruger deres egne systemer. Men de kunne i det mindste have talt sammen og fundet en fælles løsning – men så ville de risikere at blive smidt af i konkurrence mod hinanden. På det område og andre lignende problemstillinger er Unix (og Linux) vanskelige at arbejde med. Jeg kan godt forstå at du (og mange andre) synes at Microsoft er nemmere.

  Interessant nok er der også iPhone brugere som synes at iPhone er nemmere en Microsoft – og nogle som synes at iPhone ikke kan det samme som Microsoft-systemer. Så også det er et leverandørslagsmål.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det ville være så skønt, hvis der var ens og vedtagne standarder for filer. Min oplevelse af iPhone/Mac mv. er, at man ved at benytte dem, pludselig bliver bundet op på nogle specielle filformater og det har jeg ikke lyst til. Det svarer lidt til at hvis man køber en Kindle e-reader kan man kun købe e-bøger hos Amazon. Jeg vil ikke have denne bundethed.

   Svar
   • Donald
    Donald siger:

    Ja, det er derfor at forskere opfordrer statsmagten til at sige at man skal overholde de og de regler for digital kommunikation. Men statsmagterne har sovet i timerne.

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Statsmagterne forstår tydeligvis ikke, hvor vigtigt dette emne er for os almindelige mennesker.

     Svar
     • Donald
      Donald siger:

      Det er rigtigt: Vi bør lægge pres på myndighederne for at der skal foreskrives data-formater/filformater. Ikke for at tærske langhalm – men der er også argumenter imod total fastfrysning efter regler “oppefra”. Forskningen skal have lov at eksperimentere med nye formater, kompressionsmetoder og hvad der nu ellers er. 🙂

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  Unix er genialt. Jeg har leget lidt med Ubuntu på en dedikeret maskine, og det har jeg haft meget glæde af. Men jeg er aldrig blevet rigtig ‘familiar’ med det uagtet jeg gerne vil det. Jeg er gået i stå med mit slægtsforskningsprogram, der ikke kan køre på Unix, og dog – det kan køre via øh hvad hed det nu… Der er muligheder, men jeg er gået i stå, og så er det så meget nemmere at køre videre med Windows. Men jeg er fascineret af Unix og Ubuntu, der uden tvivl har meget at byde på.

  Svar
 5. Donald
  Donald siger:

  Nej hvor var det godt at der var hjælp at hente og at det gik godt og hurtigt. Jeg håber det virker i morgen. Jeg var faktisk lidt panikslagen for at der skulle være endnu en historie om inkompatible systemer.

  Med den oprindelige Unix idé kan man overføre filer (lyd- såvel som video) uden problemer fra et system til et andet.

  Svar
 6. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er jo egentlig et formidabelt fænomen at kan kan stille et spørgsmål og kort efter få et brugbart svar – og sync, så er den der.
  Hvad med at flytte de gode højttalere ind hvor du hører musik?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har egentlig ret – hvorfor flytter jeg ikke bare de fede højtalere ind i mit arbejdsværelse? Svaret er, at jeg ikke kan få plads til dem her, og at jeg ikke ved, hvordan jeg forbinder dem til computeren. Jeg kan alt med en computer, men derudover ved jeg ikke ret meget.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Internettet er fantastisk, der er så meget hjælp at hente i de forskellige fora. Tænk at der sidder mennesker, som gider hjælpe mig med mit problem.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *