,

Musik-minder

Jeg flyttede til Amagerkollegiet 10. juni 1981 (noget kan jeg da huske…), og min verden blev for altid forandret. Jeg var 16 år og de andre væsentligt ældre, men de tog godt imod mig – især Helle og Claus.

De var en vigtig del af min proces med at blive voksen. De er begge døde nu efter et mærkeligt og trist forløb. De var en stor del af min ungdom, og selv om vi ikke har set hinanden de seneste 4-5 år, er der alligevel en særlig grad af forbundethed. Det er trods alt 34 år… Claus’ søster har inviteret til en lille mindehøjtidelighed, og jeg har sagt, at jeg gerne vil være med til at sige et sidste farvel. Jeg vælger at huske på alle de gode stunder og vores rejser sammen.

Politisk var der også tale om et for mig væsentligt stilskifte, da jeg flyttede til kollegiet: Jeg kom fra et sted, hvor Fremskridtspartiet var in, og hvor man ønskede sig flere atomkraftværker. Sådan var det (gudskelov) ikke på kollegiet! Jeg blev voksen derude.

Vi hørte meget musik i de år. Og det, der forbinder min aktuelle oprydning med ungdomsårene, er alle de kunstnere, som vi tog på Femøren lørdag efter lørdag for at høre: Bjørn Afzelius, Anne Linnet, Lis Sørensen, C.V. Jørgensen osv.

Nu sidder jeg med alle CD’erne, som jeg for længst har overspillet til min computer og lavet sikkerhedskopi af på et andet drev. Oprydningen får mig til at høre noget af musikken igen: Bruce Springstien, Carol King, Dire Straits, Eurythmics, Fleetwood Mac osv. Det er minderne om en fin ungdom med andre unge, der tog hånd om mig. Jeg ved ikke, hvor jeg havde været uden dem.

Jeg tror, alle skiverne ryger i en af de sorte sække. Jeg hører dem jo ikke, og har ikke hørt dem i de 7-8 år, jeg har boet i Hvidovre. De ligger fint på D-drevet med en kopi på I-drevet.

Det er en anden tid nu.

Efterskrift: Jeg skal måske fortælle, at jeg også er kommet til at lytte til den dejlige gamle musik, fordi jeg har skrevet en guide til VLC Media Player: https://supportpcogandet.dk/vlc-media-player/

10 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Lige præcis. Jeg fik ikke taget et skab i går, så nu er jeg “bagud” 🙂

 1. kisser
  kisser siger:

  Hanne, du må ikke smide dine cdere ud. Giv dem til FKN eller Kirkens Korshær, måske Røde Kors.
  Alt kan sælges, og det går jo til et særdeles godt formål.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Godt du siger det. Jeg troede bare ikke, de ville være interessant for nogen som helst.

 2. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Kan de CD-er ikke sælges i en Folkekirkens Nødhjælpsbutik?

  Kh
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Tjah… det ved jeg såmænd ikke, men jeg kan da spørge ad. Det er jo lidt mærkeligt at smide 30 år ud, og det underbygger venerationen, pdas.skal jeg fri af det nu. Det er (sgu) nærmest en psykoterpeutisk proces dette her. Jeg glæder mig over, at jeg har kræfterne, og at det går så godt fremad. I dag er jeg langt over succeskriteriet 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Palle

   Hej Palle. Velkommen til min blog, og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her hos mig. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Næh du har vel egentlig ret; det havde jeg slet ikke tænkt på. Men jeg løber ingen risici lige nu (dvs. jeg er ligeglad), jeg vil bare have orden i mit liv 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kai

   Velkommen til min blog, og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Ja du har ret. Men de var for dem der var lidt ældre end mig. De har aldrig rigtig sagt mig noget. Jeg var mere optaget af, at I var så gode ved mig.

Der er lukket for kommentarer.