Mom is back

Hjerne

Sådan gik der lige en måned

Jeg har været indlagt en måned, og det er derfor, I ikke har hørt noget fra mig.

Det, der væltede mig, var mistanken om Parkinsonisme. Mit hospitalsafsnit – 808 – tryllede og fik rykket PET/CT-skanningen tre måneder frem. Scanningen viste, at jeg ikke har Parkinson, og det er i sig selv dejligt.

Næste skridt er en MR-skanning, som blev lavet på et privathospital søndag aften. Den normale ventetid er otte måneder til Hvidovre Hospital, men 808 tryllede igen. Jeg skal til den neurologen den 25/6 og have svaret på MR-skanningen.  Det glæder jeg mig ikke til, da han ikke er en behagelig person, fx måtte jeg ikke have love at opgave samtalen, og det ved jeg, at man har ret til. Den start på samtalen gjorde mig helt paf.

Han sagde, at hvis MR-scanningen ikke viste noget, var der kun ‘alm. rysten’ tilbage, og det kunne der ikke gøres noget ved. Men min rysten er ikke alm. rysten. Højre hånd går helt amok, når jeg skal bære noget.

Fra tidligere skanninger ved jeg, at der ligge en vandcyste i min hjerne. Den ligge i en bred kanal og burde ikke kunne lave ballade, men den kunne jo være begyndt at vokse eller have flyttet sig, så den trykker på noget.

Jeg håber sådan, der er tale om noget, der kan gøres noget ved, for den rysten jeg har, kan jeg ikke leve med.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Og vi er flere, der er glade for, at du er tilbage, også selvom du ikke er vores mor …

  Det er selvfølgelig træls med det rysteri, men prøv nu at håbe på det bedste, selvom du ikke kan lade være med at frygte det værste.

  Det var dog rigtig godt, at det viste sig ikke at være Parkinson.

  Din “charmerende” neurolog må mene, at der er en vis risiko for, at du har det, de kloge kalder “essentiel tremor”. Selv om det ikke kan kureres, kan tilstanden dog bedres med diverse behandlinger. Du har været igennem så mange ting nu, dette er ikke tiden at give op.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak!

   Jeg prøver at håbe på det bedste, og for mig er det bedste, hvis det er et eller andet, der kan gøres noget ved, inkl. hvis det kræver et lille indgreb i hjernen, som siges at være helt ukompliceret.

   Ja det er godt, det ikke er Parkinson, det er jeg også kommet frem til, selvom der er mange behandlingsmuligheder der.

   Jeg måtte ind at læse om ‘essentiel tremor’, som jeg ikke kendte til på forhånd. Det kan kureres med alkohol. Det må jeg prøve 🙂 . Nej det er kun for sjov. Det kunne jeg aldrig finde på. Jeg vil prøve ikke at give op nu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.