Møde med kommunen

Positivt!

I går den 16. september var Bodil-Bisidder og jeg til møde med Hvidovre Kommune, og det var i og for sig ret så positivt.

Vi var godt forberedte: Bodil havde lavet en dagsorden med bl.a. de spørgsmål, som jeg havde stillet men ikke fået svar på. Vi havde også på forhånd aftalt, at hun skulle være “ordførende”, og at jeg bare skulle fortælle, hvordan jeg havde det, og at jeg havde været indlagt igen.

Jeg får sørme meget mere end en bisidder ud af Bodil – og jeg er hende meget taknemmelig. Jeg håber, jeg en dag kan reparere hendes computere/installere noget software eller  noget lignende som en lille tak. Fx skrev hun også noter på mødet, har renskrevet dem, og de danner grundlag for denne blogpost. Selv kan jeg ikke huske noget som helst andet end de herlige 69 uger.


Spørgsmålene om mentorordningen kunne han ikke svare på, fordi den medarbejder, der havde forstand på det, var sygemeldt. Hrm hvor svært kan det være, det må da være almindelig sagsbehandling?

Forløbet hos “Contra” er en del af det med trylleordene “rehabiliteringens forberedende del”, og er altså beregnet på at føre frem mod et fleksjob. Supergodt. Sagsbehandleren går efter et fleksjob til mig, og det svarer til mine egne ønsker, så det er rigtig godt. Måske lykkes det hele.

For at være på den sikre side spurgte jeg ham, om de – altså Contra – har erfaring med psykisk syge, og det svarede han bekræftende på. Jeg melder mig klar til det, når jeg har “go” fra overlægen i Distriktspsykiatrien. Kommunen gør ikke noget, før de har en melding fra mig. Det er rigtig godt og jeg kan på ingen måde sige, at jeg bliver “jagtet”, som man ellers så tit hører om.

Sygedagpengeloven pr. 1/7-2014: Man har som hovedregel ret til sygedagpenge i 22 uger med mulighed for forlængelse. Mine sygedagpenge udløber den 1/1-2015. Sagsbehandleren arbejder efter, at jeg falder under denne bestemmelse om forlængelse: “Hvis det er nødvendigt med en afklarende indsats – herunder en helbredsmæssig afklaring – for at klarlægge din arbejdsevne. Forlængelsen kan være op til 69 uger. ” jfr. Sygedagpengeloven § 27, stk. 1, nr. 2 Det må være muligt at afklare alt på de 69 uger, da sagen må være ret klar, jfr. min egen læges udtalelse og de seneste indlæggelser.

Sagsbehandleren oplyste, at med Contra (eller andet firma) tages der fat på den forberedende del af rehabiliteringsplanen. I løbet af denne proces indhentes der de nødvendige lægelige oplysninger. Jeg skal selv medvirke i udformningen af det skriftlige oplæg, som skal forelægges rehabiliteringsteamet. På mødet i rehabiliteringsteamet har jeg ret til at være med.  Han fortalte, at det var et ret stort forum med 10 – 12 deltagere – gys og gru, men jeg tager Bodil med, så går det nok alt sammen.

Sagsbehandleren finder det ikke nødvendigt at indhente nye lægelige oplysninger lige nu: Han har udtalelsen fra min egen læge og stoler i øvrigt på de mundtlige oplysninger, jeg giver. Også meget positivt.

Jeg bad ham mindeligt om ikke at sende forkerte breve! Det forkerte brev om nogle ikke-eksisterende kopier ødelagde hele min weekend. Jeg gik bare og tænkte på, om jeg havde et eller andet liggende i en eller anden forvaltning, som jeg havde glemt eksistensen af.

Han oplyste til sidst, at han kun har sygedagpengesagerne i de første 22 uger. Herefter skal jeg skifte sagsbehandler. Det er rigtigt ærgerligt, når jeg nu har lært ham lidt at kende, og har nogle goder der som fx en direkte mailadresse og muligheden for at ringe. Men jeg må hellere tage ja-hatten på og tænke, at den næste sikkert også er flink og samarbejdsvillig.

16 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Tak for indsigten. Jeg tror at sagsbehandleren har forstået at det er alvorligt når ud be’r om at man passer på ikke at sende forkerte breve i stedet for at han blev overfuset. Det er min fornemmelse at man skal forstå de mennesker, man taler med, ud fra flere – mindst to – roller: Deres job-rolle, og deres menneskelige rolle – eller rettere *MED*menneskelige rolle.
  Så kommer man som regel i kontakt, med mindre man møder en socio- eller psykopat, som tænker “jeg er anderledes end alle de andre”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det ligger ikke til mig at overfuse folk 🙂 Jeg tror på, at man når længst ved at tale pænt sammen – sagsbehandleren er jo også et menneske, og vi skal jo have et samarbejde op at stå, så vi i fællesskab kan få min sag behandlet færdig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har fuldstændig ret, og det er en stor lettelse, for det andet kaos var da slet ikke til at leve med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Enig – hun er guld værd, og hun påtager sig opgaver, der ligger langt udover det, en bisidder normalt gør. Jeg er meget begejstret.

 2. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hurra for Bodil 🙂 For det var da godt nok en hel masse at skulle huske og forholde sig til. Også godt, at du kan få Bodil med til rehabiliteringsteamet, for alene det, at der deltager 10-12 personer, kan jo taget pippet og overblikket fra enhver. Det virker som om, du allerede er ved at få mere ro på,og hvis du også får sovet, så går det jo alt sammen i den rigtige retning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Bodil er genial intet mindre, og hun har simpelthen tjek på al den relevante lovgivning, men hun har også arbejdet mange år som socialrådgiver i Københavns og Frederiksberg kommuner. Hun har stort overblik. Når hun fx sender lovgivning til mig har hun altid markeret med fed skrift, hvad det er, der er vigtigt.

   Jeg synes også, der er ved at komme mere ro på, og jeg øver mig dagligt i kun at gøre een ting ad gangen. Jeg sover fint, og det er intet mindre end fantastisk.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hanne, jeg tror, din bisidder er mere værd end selv den bedste mentor. Sådan lyder det i hvert fald for mig. Det er rart at høre, at du nu føler dig meget tryggere ved den nærmeste fremtid. Det med, at man får en ny sagsbehandler jævnt titel, kender jeg også til. Min første sagsbehandler var en tidligere kollega. OK, bestemt, men mærkelig fornemmelse. Min anden sagsbehandler var en tidligere elev! Også OK, helt bestemt, men meget, meget mærkelig fornemmelse. Så fik jeg en sagsbehandler, jeg ikke kendte fra tidligere, og da jeg havde lært hende at kende, fik jeg atter ny sagsbehandler. Hende har jeg hverken truffet eller hørt fra, bortset fra et meget kort brev om, at hun er min nye sagsbehandler. Men altså, pengene kommer som de skal, jeg passer det, jeg skal, og på den måde går det hele jo. ☺

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du kan også tro, jeg er begejstret for Bodil, hun er guld værd, og det undlader jeg ikke at fortælle hende. Og vil du tænke dig, hun har ni brugere lige nu. Fantastisk at hun kan overskue det.

   Jeg har også tænkt på, hvad jeg egentlig skal med en mentor, men lader nu lige kommunen komme med et udspil.

   Jeg vil nødig ud i at skifte sagsbehandler så ofte som dig. Der skal jo opstå et godt og tillidsfuldt samarbejde med tiden, og det når ikke at ske, hvis der konstant sker udskiftninger. Jeg håber, jeg kan holde mig til de to.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.