Min mandag

Det er jo ikke fordi, der sker det store, når man går rundt med en afspængt knogle, og alligevel vil jeg fortælle lidt om, hvordan det går (fremad).

Hjemmeplejen dukkede som sædvanligt op lidt over 9. Jeg er meget taknemmelig over den hjælp, de yder mig. Jeg har hjælp til at komme i bad. Det største problem er fortsat at få t-shirten af og på. Jeg kan simpelthen ikke løfte armene højt nok til at få det til at lykkes; jeg prøver ind imellem at se, om der er indtruffet ændringer. Når hjemmeplejen kommer her om morgnen, smører de morgenmad plus frokost og aftensmad til mig og sætter det i køleskabet, så det er lige til at tage. Ren luksus.

Så var det tid til at køre alle skulderøvelserne igennem. Jeg tager mig god tid til det, og er nødt til at hvile mellem hver øvelse, for det er pokkers anstrengede og nogle af øvelserne gør irriterende ondt. Det er ligesom om, der er et punkt, armen skal løftes udover, og når det punkt er passeret har jeg igen god bevægelighed. Jeg er meget fokuseret på at få god bevægelighed, når skidtet engang er groet sammen. Lige nu kan jeg ikke engang løfte en kande kaffe med højre arm, jeg håber virkelig, at det bliver bedre. Når jeg skal på Hvidovre Hospital igen den 25. september, vil jeg spørge til prognoserne.

Turen gik til apoteket, fordi jeg var udgået for Pinex og Ipren. Jeg bruger dem i kombination, når jeg har gennemført øvelserne.

En tur i Netto for at købe lidt brød og pålæg; der skal noget til, når man lever af kold mad. Jeg glæder mig meget, til jeg kan begynde at lave noget varm mad til mig selv igen. For en gangs skyld huskede jeg også at købe grøntsager og frugt. Jeg prøver at huske alle de gode ting, der skal bruges til heling af den dårlige arm. Frugt og grønt er sikkert godt.

Hjemme igen fik jeg taget vasketøj ned, lagt det sammen og sat en ny maskine over. Det er ikke ret let med en arm, men det skal lykkes. Det tager ca. dobbelt så lang tid, som det plejer, men det vigtigste er også, at det kan lade sig gøre. Herudover har jeg også støvsuget i sove-/arbejdsværelset, lidt med ‘mosters hånd’, men her blev pænere, og jeg syntes ikke, det kunne vente, til jeg om to uger får rengøring fra hjemmeplejen. Jeg har vasket op for første gang; det er en enorm tilfredsstillelse, når man jeg pludselig kan noget, man jeg ellers ikke har kunnet.

Jeg har fået kontaktet en elektriker, der skal komme og hjælpe mig med alt det, der efterhånden ikke fungerer på el-siden. Adskillige af mine loftslamper i lysskinner er gået, i køkkenet er der efterhånden kun to lysstofrør (ud af seks) der duer. I stuen fungerer lysdæmperen ikke, og der kommer næsten intet lys ud, uanset hvordan jeg stiller lysdæmperen. Der mangler lys i emhættens ene side og jeg har en Asger BC-lampe, der heller ikke duer. Nu skal det bare laves! Jeg hader, når ting ikke fungerer, som de skal.

LIge nu sidder jeg og hører al min dejlige gamle musik på MediaMonkey. MediaMonkey er et program, hvor man kan indspille alle sine CD’er til computeren og informationerne bliver så gemt i en database. Man kan søge på – og filtrere på – alting. Jeg har rated alle de bedste numre, så er det bare at afspille dem med fem stjerner. Det er alletiders måde at få hørt noget af al den musik, man måske ikke ellers får hørt så tit.

Kl. 17:00 skal jeg til møde i Hvidovre Kirkes Visionsudvalg. Det er det første møde i udvalget, og jeg er lidt spændt på, hvordan det vil gå. Vi har brug for nogle overordnede pejlemærker om, hvor vi skal være om fx fem og ti år. Hvis ví ved, hvor vi vil hen, er der også en masse småting, der løser sig selv – fx hvad skal pengene bruges til? Jeg har en drøm om at få menighedsrådet til at bygge visionen i Lego, eller i hvertfald at opstille en SWOT-model i Lego. Jeg har set toperhvervsledere gøre det og på den baggrund opstille en vision. Når toppen i erhvervslivet kan gøre det, kan vi også!

15 Svar
 1. Inge Lyck
  Inge Lyck siger:

  Faldt over din blog 🙂 tak for kigget ind i din verden, og rigtig god bedring. Mvh Inge Lyck

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Velkommen til min blog. Da det er første gang, du kommenterer her, skulle din kommentar lige godkendes. Fra nu af vil du gå lige igennem.

   Tak skal du have. Skulderen har det efterhånden rigtig godt, men jeg går også stadig til genoptræning.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kan godt forstå det, hvis du begynder at blive lidt træt af madder. Varm mad ind imellem er en god ting! ® Men jeg synes da, det lyder som om du overkommer en hel del trods dit midlertidige handicap. Fortsat held og lykke med øvelserne!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har tænkt på en aften at skifte madderne ud med en pizza, det er desværre bare ikke særlig sund mad. Jeg kan mærke på de små ting, at det begynder at gå bedre, bare det at kunne vaske op selv er en befrielse. Jeg glæder mig, til jeg også kan løfte en fyldt termokande med højre arm, det er i øjeblikket helt umuligt.

   De pokkers øvelser… jeg er trofast og gennemfører hele programmet to gange pr. dag med 20 repetitioner pr. øvelse. Jeg holder pauser ind imellem, hvor jeg tager en kop kaffe og en cigaret, på den måde går det.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Du har helt ret i, at pizza ikke er sundt. Helt hvor usundt det er, er først gået op for mig, efter at jeg har fået diabetes. Da jeg lavede min første blodsukkerprofil, kunne jeg se, at pizza til aftensmad gav mig et blodsukker på over 16, hvor et ideelt er under 7-8 stykker. Men hvis man ellers er sund og rask, kan man jo nok tåle en pizza som afveksling af og til.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Hold da op, kan en pizza virkelig smadre blodsukkeret så meget, det var jeg ikke klar over. Jeg er sikker på, at man som diabetiker bliver langt mere bevidst om hvad det er, man putter i munden, der er jo i og for sig kontant afregning ved kasse et.

     Jeg har syndet her til aften: Jeg har spist en pizza, og det var skønt 🙂

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt, at det går fremad, selv om du selvfølgelig ville ønske, at det gik meget hurtigere 🙂

  Sådan helt lavpraktisk: hvorfor skal du have t-shirt på?, Det er da noget af det mest besværlige, når man er handicappet med hoved, skulder, nakke eller arme. Har du ikke nogle skjorter? Og hvad med nogle mikroovns-retter? så du ikke kun skal have kold mad, for det bliver da lidt kedeligt i længden.

  Og så gad jeg forresten også godt se en SWOT-analyse i LEGO 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Jeg ville ønske, det gik meget hurtigere 8-), jeg er lidt utålmodig efter at se resultaterne af alle øvelserne.

   Jo jeg har skjorter, men ikke ret mange, og jeg kan ikke stryge dem efter vask.

   Jeg har ingen mikroovn, selvom det ville være meget praktisk i den aktuelle situation. Jeg spurgte en af sosuhjælperne, som fortalte, at man kan låne en af kommunen, så det vil jeg lige overveje.

   SWOT-analyser i Lego Serious Play er meget spændende. Tænk at kunne bygge sit strategiske landskab med klodser. Jeg var med til det ude i Patent- og Varemærkestyrelsen, og det var fascinerende at se direktionen sidde der med de små Lego-mænd. Vi lod det strategiske landskab stå i lang tid efter det var bygget, fordi det hele tiden forandrer sig, så der var grund til at ændre landskabet løbende.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det går, det går. Kan man læse. Omend noget er med nedsat tempo. Jeg kom til at tænke på et kursus i handicaplære jeg afholdt for mange år siden. For at illustrere begrænsninger som følge af et handicap fik alle deltagerne besked om at holde den dominerende hånd under bordet ved aftensmåltidet og kun benytte den anden. Første problem var at åbne øl – det krævede hjælp fra andre. Andet problem opstod da det viste sig at måltidet var kylling. Aldrig har jeg deltaget i så stille og koncentreret et måltid. Men det var illustrativt.
  Godt når handicappet går over!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er en rigtig god øvelse, du har lavet med dine kursister. Det er enormt svært at klare sig med en hånd/arm. Lige da jeg fik bandagen på, var jeg ret overvældet af tanker om, hvordan det dog skulle gå; min venstre hånd var intet bevendt. På en eller anden måde, er den nu blevet trænet op og kan en masse ting.

   Jeg glæder mig meget til knoglen er vokset sammen igen, og jeg er heldig, at det er et handicap, der går over.

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  En af idéerne bag Lego Serious Play er, at det man kan bygge med sine hænder også er det man kan føre ud i virkelighedens verden, og hvis man ikke kan det alligevel, så er klodserne gode til at få fortalt historien. Men jeg har som sagt oplevet en direktion, der gik fuldt ind for idéen og pludselig kommunikerede med udgangspunkt i det strategiske landskab, de havde bygget. Det var ret fascinerende.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rejen

  Det er nemlig så skønt, at det går fremad, men jeg vil også sige, at jeg knokler for det. Jeg er lige på vej til at lave dagens øvelser i 2. omgang. Jeg er spændt på at se en læge om 14 dage. Jeg synes, jeg har mere ondt end godt er.

Der er lukket for kommentarer.