Microsoft Research AutoCollage

Nyt legetøj

Stærkt inspireret af Ellen alias Mommer har jeg købt Microsoft Research AutoCollage for 112,00 kr. på nettet. Programmet laver nogle virkelig flotte collager med flotte glidende overgange mellem de forskellige billeder i collagen. Den første collage er billeder af min far og hans far. På de sort/hvide billeder er det mine forældres vielsesfoto og så et af min far med mig på knæet – i øvrigt det første billeder, der er taget af os sammen. Jeg var en rigtig ‘fars pige’ og det afslørede sig åbenbart tidligt.

Jeg bøvlede med at få programmet til kun at medtage de billeder, jeg valgte og ikke alle fra den mappe browseren stod på. Ellen hjalp mig i gang (tak endnu engang Ellen); det viste sig, at den rigtige vej var at gå igennem Windows Live Photo Gallery, udvælge billederne (der skal mindst være syv), klikke på ‘Opret’ og dernæst vælge ‘Flere værktøjer’ og så ‘Add to AutoCollage’ så er det kun de valgte billeder, der kommer med i collagen. Hvis du ikke har Windows Live Photo Gallery kan det downloades gratis på Microsofts hjemmeside, men du skal være opmærksom på, at det kun fungerer med Windows 7.

Jeg tror, man jeg skal arbejde lidt med at udvælge billeder til collager, for de er åbenbart ikke alle lige velegnede. Fx skal jeg nok ikke rode sort/hvid-billeder sammen med gamle gulbrune billeder og visitkortbillederne med ramme omkring motivet egner sig heller ikke helt godt. Men ovenstående er også kun en test. Det er et herligt nyt legetøj for voksne!

Min slægt på min fars side stammer fra Brede Klædefabrik, hvor det hele begyndte med at min oldefar wilhelm Rudolph Stegemüller indvandrede til Brede Klædefabrik i 1890; min farfar og hans syv søskende er født der og det er min far og hans søster også. Brede er derfor et sted jeg gerne kommer – og om Brede handler også den næste collage:

Jeg kan godt se, at jeg bliver nødt til at øve mig mere med udvælgelsen af billederne – men det er ganske sjovt.

Update: Nu har jeg lavet et album i mit webgalleri kun til collager, for jeg har på fornemmelsen, der vil komme mange. I webgalleriet kan collagerne ses i den oprindelige størrelse. Du finder galleriet her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *