Microsoft Research AutoCollage 3

En tidsrøver

Microsoft Research AutoCollage er en rigtig tidsrøver, og har foreløbig kostet mig en nats søvn, og jeg ved, at der vil komme flere søvnløse nætter; men herregud jeg kan tillade mig at sove dagen væk – nogle fordele skal der jo være ved at være arbejdsløs.

Jeg har eksperimenteret meget med at sætte de forskellige billeder sammen, og kan efterhånden se, at de som udgangspunkt bør have et vist fællespræg, fx skal jeg ikke blande de sort/hvide fotos med de gamle brune billeder. Nedenstående, der er fra Vietnam, er et af de mere vellykkede:

Vietnam

Naturbilleder fungerer rigtig godt, og billeder af markeder fungerer også godt. Jeg er også selv tilfreds med billederne fra Tanzania. De gamle billeder fungerer også godt, bare de har den samme farvetone. Nu er kilderne ved at være udtømt, men i weekenden skal jeg til Sverige med Ellen og John, og der skal jeg klart have kameraet med, så der kan blive flere collager.

Du kan se billederne i stort format ved at klikke her.

20 replies
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Flot! Øvelse gør mester.
  Og vi har fundet ud af at ‘ranke’ billederne!
  Gå ind i ‘Options’ og vælg ‘Input’. Aktiver ‘Display ranking information’ og ‘Allow manual ranking’. Der er en også god hjælpefunktion, du kan klikke på og læse – den bliver man klog af.
  Jeg har slet ikke nået at lege med det endnu, men prøv dig selv frem.
  HUSK pc i weekenden, så vi kan lege – og husk u nat sove lidt om natten … vi kan ikke have dig til at sove hele dagen væk, mens du er i Sverige 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have!
   Dejligt at I har fundet ud af at ranke billederne, det må jeg straks i gang med at lege med. Jeg må også hellere læse hjælpefunktionen, du ved det gør man først når alt andet går galt.

   Jeg skal nok huske PCen i weekenden – for selvfølgelig skal vi da lege.

   Svar
 2. overleveren
  overleveren siger:

  Det er en flot collage du viser her… billedet nederst til højre passer dog ikke helt så godt som de andre, der fortæller en god historie om et marked, med masser af farver, spændende mennesker. Billedet med opdækningen har lidt for stramme linjer – men det er nok bare min sære mening. Kan godt se at det program er noget jeg burde lære at kende og arbejde lidt med, men tror altså jeg vil blive vanvittig af den manglende kontrol.

  Og så … god tur til det svenske med Ellen og John. Håber du får en rigtig god weekend og at I får lavet en masse sammen. Mon ikke de har et par praktiske opgaver de godt kunne bruge et par ekstra hænder til.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak skal du have! Du har ret i at billedet nede til højre ikke rigtig passer ind blandt alle de mange farver og bløde kurver – den form for kaffekopper er bare så meget Vietnam, at du ikke drømmer om det; man får den form for kaffe serveret alle vegne, og det fantastiske er, at hver kop har sit eget lille filter med bønner i, og sidder man der og venter tålmodigt til vandet er løbet igennem bønnerne.

   Ellen har netop opdaget nogle muligheder for kontrol, så dem skal jeg i gang med at udforske.

   Jeg er ganske sikker på, at Ellen og John har nogle praktiske opgaver til mig, om end ikke andet så ligger der 10 m3 brænde, der skal saves og kløves. Jeg glæder mig rigtig meget til weekenden, for jeg trænger til at få nogle nye indtryk.

   Svar
 3. Rejen
  Rejen siger:

  Som alle andre i koret, det er rigtigt fint billede af markedspladsen, øvelse gør mester som de kloge siger, så mon ikke du finder ud af at bestemme rækkefølgen selv…;-D Sov godt..

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Tak skal du have! Jo jeg tror, der er nogle muligheder for selv at bestemme rækkefølgen, for Ellen har skrevet til mig om det. Jeg tror nu nok, at den største udfordring pt. er at sætte dem rigtigt sammen

   Svar
 4. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Det er nogle super flotte Vietnam billeder der er sat sammen på en rigtig spændende måde. Det kan jeg godt forstå du bruger en masse tid på!
  Det ville jeg nok også gøre – nu hvor du har fortalt at man kan trykke flere gange så man kan ændre centralbilledet!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Det glæder mig, at du kan lide mine collager fra Vietnam; jeg synes også selv, at de er i den bedre ende af skalaen. Det er en rigtig god mulighed at re-create flere gange. Men det er helt klart, at jeg skal øve mig i at sætte de rigtige billeder sammen.

   Svar
 5. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Jeg synes, der mange af kollagerne, der er rigtigt flotte. Det med cykelløbet, det kan jeg rigtig goddt lide.
  God tur til Sverige.

  Hilsen
  Kirsten

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Du har ret i, at det med cykelløbet klart hører til i den bedre halvdel; jeg kan se, at jeg skal øve mig mere i at udvælge de rette billeder til collagerne. Indtil videre kan jeg se, at dem med naturmotiver er dem der lykkes bedst. Det bør dog også kunne lade sig gøre, at få de gamle slægtsbilleder til at lykkes.

   Tak – jeg glæder mig meget til at komme til Sverige igen – og jeg håber på at få nogle gode skud med hjem.

   Hilsen Hanne

   Svar
 6. Pia
  Pia siger:

  Efter min mening, hører dette billede til i den bedste halvdel (men det skriver du jo faktisk også selv)
  Du må have en rigtig dejlig tur til det svenske. Vi håber på lidt godt vejr her, men det kan I sikkert også godt bruge deroppe!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have. Det er helt klart at nogle collager er lykkedes bedre en andre. Jeg skal øve mig i at udvælge billeder, der passer sammen, og dem af naturen er faktisk dem der passer bedst sammen. Jeg har så mange slægtsbilleder, at jeg vil prøve at få dem sat sammen på en god måde også.

   Jeg glæder mig rigtig meget til at besøge Ellen og John i det svenske – og det kunne være dejligt, hvis vejret artede sig. Jeg synes faktisk, at det er ret koldt her til aften.

   Svar
 7. Eric
  Eric siger:

  Ja, det fra markedet i Vietnam er rigtig godt! Det er et fantastisk synsbedrag, som “bøllehatten” kommer til syne efter en tur gennem de grønne æbler (eller hvad det nu er).

  Men som andre også har skrevet, må det være ret irriterende ikke at kunne bestemme collagens fokusområde. Jeg ved. det ville irritere mig helt vildt.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det glæder mig, at du kan lide mit markedsbillede! Jo du har ret i, at det er grønne æbler. Jeg havde faktisk ikke selv tænkt over det med bøllehatten.

   Jeg har fundet ud af, at man kan re-create collagen og se om man kan få et andet billede til at være i fokus, men som Ellen også skrev, er det ikke altid at det vil lykkes. Men det er ret irriterende ikke selv at kunne bestemme, hvilket billede, der skal være det centrale. Det hindrer mig nu ikke i at have stor fornøjelse af programmet.

   Svar
 8. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Flotte collager! Men som du skriver, er det vist en værre tidsrøver, så jeg skal vist holde mig langt fra det – og alle andre billedprogrammer. Men vinder jeg en dag så meget i Lotto, at jeg kan trække mig ud af arbejdsmarkedet OG ansætte hushjælp, så vil jeg også prøve 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have! Jeg håber, at du vinder i Lotto og ansætter en hushjælp, så også du får tid til at lege med billeder, for du har ret i, at det en rigtig tidsrøver.

   Svar
 9. Inge
  Inge siger:

  Godt jeg ikke købte det program.. 🙂 har ikke kræfter til den slags tidsrøvere i øjeblikket..
  Det er en rigtig flot collage du har lavet der, motiverne passer godt sammen og blender flot ind i hinanden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det er en rigtig tidsrøver, fordi det er så sjovt. Jeg vil få mange søvnløse nætter 🙂
   Jeg kan se, at det, jeg skal øve mig meget mere i, er at at sætte motiverne rigtigt sammen, således at de blender godt ind i hinanden, som du skriver.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *