,

Michael Rasmussen satte alle på plads på 8. etape

Jeg har siddet i min sofa og sagt “kom så Michael” 50 gange i dag, og han kom, han så på de andre, han kørte fra dem og han sejrede. Han fik ikke den gule trøje eller bjergtrøjen, han kæmpede sig til dem begge to. Det var så stort, sikke et togt, man savner ord. Manden gør det helt umulige nemlig at køre helt alene op ad de mest modbydelige stigninger. Han tog sagen i egen hånd, ikke mere snak, ikke mere taktik, ikke mere nonsens – men Tour de France når det er bedst. Benene taler i dette nådesløse landskab, hvor kun den absolutte elite kan være med.

At det er nådesløst vil Michael Rogers i dag også mene. Stakkels stakkels mand. Han styrtede på en nedkørsel, kom på cyklen igen, kæmpede 10-15 km opad bjerget i store smerter. Minutter før var han på vej til at køre sig i gult, 30 minutter efter måtte han opgive det hele. Han gik grædende ind i bilen. Hvor var det synd for denne store rytter, som der var så mange forventninger til.

Nedkørslerne er næsten ved at tage livet af mig – jeg holder vejret, og synes de kører alt for stærk, og frygter at de styrter eller punkterer. Det er med livet som indsats, men så vigtigt er det altså at komme først ned for at komme først op.

Jeg har et hold på dr.dk og spiller mod et par kolleger, og det går af en eller anden grund rigtigt dårligt – men det er da også fuldstændig umuligt at vurdere, hvad der vil ske på en etape, når de kører sådan. I dag sad sprinterne forrest i feltet – hvad laver Bennati og Zabel forrest på en bjergetape? Hvorfor skal Klöden vente på Vinokurov? Hvorfor er det Jens Voigt, der kan følge med Morreau?

Det er rart, at de syv år med Lance Armstrong er slut! Nu er alt åbent og fuldstændig uforudsigeligt i verdens hårdeste cykelløb – det er blevet spændende igen. Men det var nu unægteligt lidt nemmere at sætte hold dengang.

Sprogligt var det igen en god dag med Rolf Sørensen:

 1. “Det er meget øjensynligt, at der er mange, der kommer til at kæmpe sig igennem” (fra transmissionens start).
 2. “Han skal bare distribuere sine kræfter så godt som muligt” (Om Michael Rasmussen lige før opkørslen til Tignes).
2 replies
 1. Hanne B. Stegemüller
  Hanne B. Stegemüller siger:

  Hej Michael

  Det ved jeg sørme ikke, om han har, og folk siger så meget sludder. Men jeg ved, at vi lever i et retssamfund, hvor enhver er uskyldig indtil det modsatte er bevist.

  Svar
 2. rasmus k sørensen
  rasmus k sørensen siger:

  har michael rasmussen taget dop for det skriver du ikke noget om. jeg tror at han ikke har taget det men der er mange der siger det
  hilsen rasmus k s

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *