,

Memoteknikker

For det første: Det er faldet på plads med virksomhedspraktikken hos Folkekirkens Nødhjælp. Jeg skal starte onsdag den 13. januar, og det ser jeg frem til. Det bliver rart at komme i gang igen. Erhvervsrådgiveren holdt ingen dundertale for mig 🙂

For det andet: Jeg sidder og spiller “Professionel hjernetræning”, som jeg har fået anbefalet af min træner hos CSV. Der er mange forskellige spil at vælge imellem, og man kan sætte det op til forskellige sværhedsgrader. Formålet med hvert spil forklares ret nøje, så man kan udvælge de rigtige. “Hukommelse som en elefant” er det sjoveste og mest udfordrende, jeg har fundet indtil videre. Man skal indlære fx ni ord, der kan have lidt eller meget indbyrdes sammenhæng. Man har fx 40 sekunder til at lære ordene. Herefter går man til tre tabeller, hvor der i hver tabel vises tre af de indlærte ord, og dem skal man så udpege blandt en hel masse andre ord på fx 20 sekunder. Jo mindre sammenhæng der er mellem ordene, jo sværere er det selvfølgelig.

Min træner har lært mig en teknik med at lave små historier for at understøtte hukommelsen. Det er sikkert almindelig memoteknik. Da jeg ikke er særlig kreativ, er det svært at få lavet de små historier, men dette er en glimrende måde at øve det på. Vi har taget nogle runder sammen, og jeg kan jo høre, at hun er meget bedre til det, end jeg er. Der er ikke andet gøre end at øve.

4 Svar

Der er lukket for kommentarer.