,

Medieforliget

Rundbarberet

Så lykkedes det Dansk Folkeparti at smadre DR. Der skal spares 20 pct. på DR.  Der er ikke tale om kulturpolitik, al den stund at kulturministeren ikke sad med ved bordet. Der er tale om værdipolitik! Og her er det farligt at give stafetten til DF.

Jeg er meget bekymret for det fremtidige mediebillede. Det fremgår godt nok af forliget, at DR Drama og DR Dokumentar friholdes. Men hvor længe? Jeg vil gerne se Broen, Rejseholdet, Indefra med Anders Agger, lytte til Orientering på P1 og andet akademisk snobberi i den boldgade.

Opsamling

Dagbladet Information har samlet alle de mest væsentlige artikler om forliget her. Desværre er temmelig mange af artiklerne omkranset af en betalingsmur, men journalisterne skal jo have penge for deres arbejde. Det er rimeligt nok.

Det er endnu ikke gået op for mig, hvorfor det skulle være så forjættende at omlægge licensen til skattebilletten. Er der tale om endnu en udgift/afgift, der vender den tunge ende nedad?

Nu skal politikerne bestemme, hvad der skal vises på TV. Armslængdeprincippet er afskaffet, men på politikernes nåde, kan DR søge støtte til »konkrete og præcist afgrænsede projekter«. Det er et nyt nævn, der afgør sagerne. Gad vide hvem de guides af?

Hvilken morskab er der ved at flytte Radio 24/7 vest for Storebælt? Hvorfor er alt vest for Storebælt godt? Det svarer til den statslige udflytningsplan.

Tilbage står et medieforlig, hvoraf væsentlige bestanddele som mediestøttens og public service-puljens detaljer først skal færdiggøres i efteråret 2019. Altså efter det næste folketingsvalg. Et medieforlig, der desværre også er et målbart resultat af en kombination af et københavneropgør og en DF-hævnaktion, som blev partiets trumf, da forligskredsen snævrede ind. Kilde Information.

 

Socialdemokraterne i et spil, de ikke kan vinde

I sidste uge meddelte oppositionen, at den ikke kunne nikke anerkendende til Mette Bocks ultimatum for at fortsætte forhandlingerne. Og dermed er magten over medieforhandlingerne spillet DF i hænde. Således indskriver kampen om fremtidens public service sig som endnu en visnet kulturpolitisk gren hos Socialdemokratiet.

Det er sofahyggen og Lademanns leksikon og citronmånerne, der nu skal styre Public Service.

Medieforliget

Jeg er reelt bekymret. Jeg kan godt lide DR, og jeg betaler min licens (og skat) med glæde. DR sender en masse ting, jeg ikke gider se: Dans en dans, Bag en kage, og det der med Blackmann, som jeg ikke lige kan huske, men det jeg så ser og hører, har en høj kvalitet båret af armslængdeprincippet og dedikerede medarbejdere med journalistisk frihed. Den slags er dømt til at gå fløjten nu!

Trist.

8 Svar
  1. Eric
    Eric siger:

    For DF er intet helligt, og partiet helmer ikke, før det har tilraget sig den udøvende og dømmende magt oven i den lovgivende. Hvor det før var god skik, at Christiansborg udstak rammerne, ser man en stadigt stigende grad af detailstyring på stort set alle områder. Det går kun én vej.
    Tidligere var det også god skik (og uhyre fornuftigt), at man på store “bidder” søgte brede forlig, så tingene ikke blev lavet om igen-igen, når oppositionen kom til magten. Det går kun én vej.

  2. Mads Bech Madsen
    Mads Bech Madsen siger:

    Super godt summeret op Hanne . Jeg er helt enig – og det er dybt bekymrende at de slipper afsted med det.
    Jeg har til morgen forsøgt at lodde partiernes holdning. OG det ser ud til at hvis magten efter næste FTV tipper til rød blok, vil der være flertal for at ændre medieforliget. Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil og de radikale har meldt ud at de vil ændre det. OG mon ikke SF, Enhedslisten og Alternativet er med på den 🙂 ?

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Mads

      Tak skal du have. Dette optager mig en del! Undskyld det sene svar, jeg sidder stadig i kodeordshelvedet.

      Din loddekolbe ser godt ud! Jo jeg tror, at alle de “røde” kan stå sammen, selvom S ikke er særligt røde mere, efter de har indgået registreret registreret partnerskab med DF på de fleste punkter. Og jeg må desværre sige, at jeg ikke har meget tillid til Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun er en overløber, der nu forsøger at “fitte ind”. Jeg tror på de Radikale! Jeg synes, de viser mere og mere positive takter på de helt væsentlige områder i dansk politik.

      De andre røde har jeg tillid til.

      Jeg synes problemet kan være, at nu er der røget de 20 pct., og det forsøger DR så at overleve med. Hvis så rød blok giver dem 12,5 pct. tilbage (bare et tal grebet ud af luften), så er det jo stadig en besparelse, med rød blok vil føle, at de har givet en “gave”.

      • Mads Bech Madsen
        Mads Bech Madsen siger:

        Selv tak da 🙂 . Enig i at det sikkert bliver svært at rulle medie-forliset tilbage. Det gav Marie Rønn faktisk selv udtryk på et tidspunkt.
        DF forsøg på at få en fod indenfor i redaktionslokalet er for mig “djævlen i detaljen” . Den burde skabe et langt større ramaskrig end det vi er vidne til. Deres krav om korte artikler ligner et tak for sidst for Jens Ringgaards fremragende og uddybende bagrunds-orientering ift. Meld/Feld sagen. Det er helt uhørt.
        Enig ift de radikale – de er synlige og tydelige -mere af det 🙂

        • Stegemüller
          Stegemüller siger:

          @ Mads

          Tak for dit svar!

          Jeg kan godt lide din formuering “DF forsøg på at få en fod indenfor i redaktionslokalet”, for det er jo præcis, det der er tale om. De vil styre alt det, de ikke kan lide jfr. fx “de røde lejesvende”. Du har også ret i, at der burde være et større ramaskrig, men der er jo mange, der ikke vil lade sig udfordre men gladeligt lader sig fordumme. Jeg hørte også om Meld/Feld. Grundet sygdom kan jeg desværre ikke høre så meget fx Orientering, og det ærgrer mig, for det er godt og bredspektret.

          Jeg må sige, at jeg overvejer at stemme på R ved næste FTV. De træder i karakter både her og på udlændige-/asylområdet. Det er vigtige emner.

          • Mads Bech Madsen
            Mads Bech Madsen siger:

            Radikale scorer højt hos mig i disse dage. Det er så uendelig vigtigt at vi etableret en alternativ sprogføring ift. til alle grupper af vores medborgere.
            Tænker nogen gange på hvordan det må være at være et barn med andre kulturrødder og skulle spørge sin mor og far om “er det os de snakker om” ….. ubærligt.
            Eric summer det meget i sit svar 🙂

          • Stegemüller
            Stegemüller siger:

            @ Mads

            Ja Eric har en god pen!

            Du har ret i det med sprogbrugen og børnene. Jeg tror nok, Özlem Cekic også har sagt noget om lige netop dette på et tidspunkt, og hun og du har begge ret. Der er efterhånden noget galt med retorikken her i landet. Og jeg må sige, at Trine Bramsen (S) ikke er med til at gøre den bedre. I min ungdom stemte jeg S i flere år. Det var dengang, der var rigtige socialdemokrater til. Den sidste døde med Svend Auken. Så har jeg været hos SF og nu nogle år hos EL, men jeg bryder mig bestemt ikke om deres EU-politik al den stund jeg tror, staterne kan skabe mere sammen end hver for sig fx en fælles fordelingsnøgle for flygtninge. Hvorfor skal Sverige og Tyskalnd bære hele byrden, men vi bare sætter grænsebomme og og udstationerer politikadetter?

            Men tilbage til R: Måske er det stemmefiskeri, men jeg kan altså godt lide Morten Østergårds rejser til “Ghettoområderne”. Han er den eneste, der har sat sig sammen med de mennesker, det hele handler om. Det er nemt at sidde på Christiansborg og være klog!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.