Med samme formål?

Jeg har været ude at gå, og da seneste tur gav blod på tanden, blev det i dag til 7,0 kilometer (dobbelt i forhold til sidst) fordi jeg gik hele vejen og ikke startede på cykel. Gennemsnitshastighed 5,1 km/t og tid 1:21:33. Vejret var pragtfuldt.

Damhussøen er med sine 3,4 km. rundt et yndet mål for både løbere og gående. Jeg blev såmænd overhalet både indenom og udenom flere gange, men det gør ikke så meget, bare jeg kommer afsted. Jeg mødte mange, der gik rundt ligesom jeg selv, og det fik mig til at tænke på, hvor mange der gik med samme formål som mig, nemlig at få det bedre? Det er sikkert ikke så få, og jeg blev bekræftet i min antagelse, da jeg faktisk mødte en, jeg har været indlagt på afdeling 808 med. Han var faktisk ude at gå for at få det bedre.

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed vil ca. 20% af den danske befolkning i løbet af et år have problemer med mental sundhed. Det svarer til 700.000-800.000 voksne danskere, (se kilde som er Psykiatrifonden). Det er det nærmeste jeg kan finde om antallet af psykisk syge i Danmark. Det er uhyggeligt mange mennesker; mange af dem går forhåbentlig en tur i det dejlige vejr.

På hjemvejen kom jeg i tanke om, at jeg havde mine hovedtelefoner i tasken, og så var der musik til sidste del af turen. Det blev til den tyske schlagerdronning Andrea Berg, som er lige til at blive glad af at høre på. Jeg medgiver, at det er lidt dårlig smag, men jeg hører hende nu gerne alligevel.

God weekend til dig og dine.

14 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Der er noget mentalt nedgearende ved at gå. Jeg ved ikke hvorfor, men måske er det skridtenes rytme i kombination med, at man trods alt bevæger sig i behersket tempo. Man kan også cykle, men der skal man i langt højere grad være på vagt for trafikken.

  Prøv det, og hvis det fortsat giver dig glæde, kan du fx glæde dig over, at det er ganske gratis 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja – de gratis glæder kan man let glæde sig over.

   Jeg holder også af at gå, og jeg skal bare have fundet den mentale startknap. Og jeg skal gøre mere af det. Hvor bliver jeg bare sund: Lidt motion og masser af god mad. Jeg har af en eller anden grund fået svært ved at cykle. Det er som om, jeg ikke rigtig kan styre cyklen. Jeg håber, det snart går over.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nåh endnu en Andres Berg-fan. Hun er nemlig skøn. Jeg ville så gerne til en koncert med hende, men lige p.t. har jeg ikke råd til den slags fornøjelser.

   God søndag!

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Der er ingen grund til at proklamere at man vil gå tur hver dag, men min erfaring er nu, at på dage hvor ulysten er stor, glæder jeg mig over at være gået en tur alligevel. Heldigvis kan man jo gøre som man vil, men når du kan gå så lang en tur som nævnte, må du have let ved at gå en god tur ofte.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Du har jo helt ret, og jeg vil gøre meget for at komme afsted så ofte som muligt måske ikke lige syv kilometer med evt. bare rundt om søen, for jeg kan mærke, at det gør mig godt. Som jeg også skrev til Pia er hvert skridt et skridt væk fra den f… møgsygdom.

 2. Pia
  Pia siger:

  Godt at du har fået overskud til at komme op på cyklen og ud at gå. Der er rigtigt mange gratis glæder i denne verden og man kan blive helt afhængig af dem. Man bliver så glad og får mere energi af at få rørt sig lidt, og når det samtidig sker i en skøn natur, er det da den rene nydelse, hvis du spørger mig. Musik har også stor indvirkning på os. Man kan kun blive glad af musik, hvis man altså vælger ‘glad’ musik. Jeg kan ikke leve uden musik, men jeg hører det ALDRIG når jeg går eller cykler i naturen. Der vil jeg høre fuglefløjt, græshopper, vandets skvulpen, vindens susen i træerne, men også det liv der er omkring mig, også selvom det er larmende biler og skrigende unger 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du kan tro, jeg er glad for overskuddet! Virkelig – hvert skridt er et skridt væk fra sygdommen og på vej mod det bedre.

   Under normale omstændigheder hører jeg næsten aldrig musik, fordi det virker forstyrrende på mine tanker og det jeg er i gang med. Jeg kan simpelthen ikke både lytte og lave noget andet samtidig med. Jeg er enig med dig i, at i naturen skal man høre naturen, i dag larmede bilerne bare så meget, at det var dejligt at kunne lytte til glad musik i stedet.

 3. Kisser
  Kisser siger:

  Vildt godt. Og det er jo et meget smukt område du har gået i.
  Det er en del af min barndomsegn ….
  Hvem bestemmer hvad der er god eller dårlig smag mht musik?
  Det enkelte menneske ved jo bedst hvad dets ører kan lide at høre uanset hvad andre mener, og når musikken gør glad, er et godt formål opfyldt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Tak skal du have – jeg er også selv helt godt tilfreds. Hver gåtur er en lille sejr over den møgsygdom. Ja der er flot omkring Damhussøen. Op og ned ad Hvidovrevej er så som så, men det må til for at komme op på de 7,0 km.

   Næh du har jo egl. ret med hensyn til musikken, hvem bestemmer? Og Andrea Berg gør mig vitterligt glad, det er ubekymret musik.

Der er lukket for kommentarer.