Mail til sagsbehandleren

Inspiration

Inspireret af Kristine, der henviste til en tidligere kommentar  fra en socialrådgiver, satte jeg mig i aftes ned og skrev en mail til min sagsbehandler i kommunen. Jeg har gjort mig umage, og det tog lang tid.

Jeg har brug for noget vished, og jeg håber, han vil svare inden for en rimelig tid. Jeg har prøvet at være høflig og præcis og ikke afsløre min skepsis, men jeg ved ikke, om det er lykkedes. Formuleringen “rehabiliteringens forberedende del” har jeg fra Bodil, og den står i en eller anden lov, så det er “trylleordene” i det hele.

“Hej xxx

Som du ved har jeg lige været indlagt på psyk. og er kommet hjem igen – jeg kan altså ikke huske, om jeg allerede har orienteret dig om det, men i givet fald må du bære over med mig og min hukommelse.

Jeg er meget usikker på fremtiden herunder mit fremtidige forsørgelsesgrundlag. Alle usikkerhedsmomenterne er stressfaktorer, og stress er ikke godt for min sygdom.

Kort sagt: uklarhed skubber til depressionerne/manierne og derfor har jeg behov for din hjælp til afklaring.


Allerførst: Jeg vil gerne arbejde, men jeg tror ikke, jeg kan gøre det på normale vilkår, så det jeg arbejder hen imod er godkendelse til fleksjob, som jeg ville være virkelig lykkelig for. Det ville give mig udfordringer, kolleger, noget at stå op til x dage om ugen, i det hele taget holde mig i gang og samtidig sikre at min bipolare lidelse kan holdes i skak, med det den nu kræver.

Er forløbet hos Contra en del af det der hedder “rehabiliteringens forberedende del”?
Hvis nej, hvilken status har det så?
Hvis nej, hvad er så lovhjemlen til at skulle deltage i det?
Min tanke er: Tiden man kan være på sygedagpenge er jo ikke ubegrænset, så det er vigtigt, at alle initiativer er ekstremt målrettede; der er ingen tid at spilde.

“Tæller” mit løntilskudsjob i Moderniseringsstyrelsen og min selvfundne virksomhedspraktik i Statens It som en del af “rehabiliteringens forberedende del”?

Hvilke trin er der i den proces, der nu skal sættes i gang?
Kan du beskrive sagsgangen, herunder hvad jeg skal deltage i?

Venlig hilsen”

4 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg tror også selv, det er den rette vej at gå. Jeg håber, han snart svarer.

 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Vished er bedre end uvished. Det kan jeg godt forstå du synes. Jeg håber sagsbehandleren vil bidrage.

  “Rehabiliteringens forberedende del” synes at være et skema på 15 sider der skal udfyldes. Du kan følge følgende link og finde skemaet i højre siden, hvor også andre henvisninger findes – http://ams.dk/da/Viden/Indsatser/Rehab.aspx

  Overordnet set tror jeg ikke det er let at være kunde i systemet, men jo mere man selv ved jo bedre vil man kunne forstå, hvad der foregår. Kan man få en fornemmelse af hvad rehabilteringsprocessen er for en størrelse, er det givet vis bedre end hvis man ikke kan.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak for det meget oplysende link; det er straks føjet til min linksamling.

   Jeg prøver at samle viden sammen, men kan ikke få overblik over processen, og det er det jeg håber sagsbehandleren kan/vil bidrage med.

Der er lukket for kommentarer.