, , , ,

Mad med mere

God mad let at lave

Engang var der en kogebog, der hed “God mad let at lave” (og den findes faktisk stadig), som udkom første gang i 1973. Den rummede et væld af gode opskrifter, og jeg brugte faktisk min flittigt i 80’erne. Nu er der kommet andre boller på suppen, som består af 100 gr. kød pr. dag og uanede mængder af grøntsager. Det er godt! Maden bliver smukkere og mere indbydende at se på. Hvem synes, at en frikadelle er køn? Varmebehandlet svinekød bliver underligt gråt.

I aftes stod den på pizza med grønkål men uden ost. Den blev ikke hverken tør eller kedelig, for tricket er at smøre bunden med creme fraiche, inden man putter et væld af grofthakket grønkål på sammen med fine, fine løgringe og chorizo. Dertil fintsnittet romainesalat toppet med halverede cherrytomater alt sammen lige vendt i en snert af olivenolie og tilsvarende mængde æbleeddike. Det var rigtig godt. Jeg vil jo gerne have triglyceriderne endnu længere ned.

Kamera

Jeg har en meget fin telefon, en iPhone 7, som jeg faktisk kun bruger til at tale i og så at tage billeder af råvarer og færdige retter; ikke at forveksle med færdigretter. I realiteten kunne jeg klare mig med en Doro, når jeg har min iPad ved siden af 🙂

Jeg har også et rigtig godt spejlreflekskamera, et Nikon D40, men jeg har gået og tænkt på, om det i realiteten var helt håbløst nu om dage, og om det var overhalet af telefonen. Min gode “cyberven” oppe på Mors, som har styr på billede og lyd, afkræftede mine bange anelser: Nikon D40 er stadig et meget fint  kamera. Derfor er det det, der skal med til Bornholm en gang i løbet af foråret, vist når syrenerne blomstrer.

Jeg har ikke været der i 36 år, så det bliver jo nok lidt s(v)ært. Men nu skal det være, og jeg har fået en meget fin og fleksibel invitation fra ex-isenkræmmerne. Jeg vil gerne på turen rundt om/på Hammerknuden og til Christiansø. Mærkeligt har jeg aldrig været nogen af de to steder. Det er i sær underligt, at jeg ikke har været på Christiansø, når “Postbåden Peter” sejler fra netop Svaneke, hvor min familie boede.

Fra guiden “Strømstyring”

Webdesign

Jeg mangler “kun” 26 pct. af siderne på supportsiden idet 82 af 111 er færdige. Her er en detaljeret status. Det er lidt drøjt, men det bliver pænt og forhåbentligt lettere for brugerne at overskue.

Jeg har lavet en del af billederne om, men det er tidskrævende. Jeg kan bare godt lide, når menuer, titler til enkeltfunktioner har den samme terrakotta som logo, som menuen foroven, som links, som fed skrift mv.

God weekend!