Lys

Nu har elektrikeren været her den halve dag og han har lavet alt det, der haltede. Det bliver sikkert dyrt, for jeg havde samlet mange el-skavanker sammen.

Værst var det ude i køkkenet, hvor fire ud af seks lamper ikke lyste længere. Jeg har haft prøvet at skifte lysrørene selv, men det fik jeg ikke noget ud af, og nu forstår jeg hvorfor: Armaturerne skulle skiftes ud alle til hobe. Nu har jeg atter dejligt lys i køkkenet, og den del af regningen må ejendommen tage sig af. I køkkenet blev der også skiftet en pære i emhætten, så nu er jeg klar til den mørke tid.

I stuen kom der en ny lysdæmper på en af lysskinnerne, så der nu kommer fantastisk lys ud af lamperne på denne lysskinne. Der var også et par pærer, der var gået, og de blev skiftet ud.

I mit sove- og arbejdsværelse monterede han min nye lampe på en rigtig pæn måde, så der ikke længere ligger ledning og flyder på gulvet.

En lampe mangler: Min asger bc-lampe i vindueskarmen ved tv-skærmen havde brændt pæren af. Det er en meget speciel pære: ‘38 W Trafiksignalpære BA20’ kunne de oplyse hos asger bc, men de forhandler ikke selv pærerne. Det, synes jeg virkelig, er sært, da de på deres hjemmeside gør meget ud af at fortælle, at deres lysløsninger altid holder i min. 20-25 år, så skulle man da tro, at det også er stedet at henvende sig for at få en ny pære. Asger bc-lamperne er hundedyre, men det er høj kvalitet og holder sikkert min tid ud. Lidt hjælp fra Google førte mig til TTS, der havde pæren men kun i 27 W. Nu har jeg så bestilt tre styk, så kan jeg da klare mig et stykke tid.

Nu glæder jeg mig til det bliver mørkt, så jeg kan nyde alt mit fine nye lys.

10 Svar
 1. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Jeg kender godt det der med, at man godt kan mangle lidt lys hen over sommeren, uden at det gør noget. Men så kommer skumle august og september, og så SKAL der altså gøres noget! Dejligt, at du fik lys igen, men jeg er lidt spændt på, om du virkelig kan få ejendommen til at betale for lysarmaturene.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er rigtigt, i alle sommermånederne gør det ikke så meget at mangle lidt lys her og der, men pludselig er de lyse nætters tid forbi, og der må gøres noget. Det blev så i dag.

   Ejendommen skal sørge for lys i køkken og bad. Egentlig skulle jeg jo have brugt ejendommens elektriker, men da jeg ringede til ‘min egen’ elektriker, drømte jeg jo ikke om, at armaturerne skulle udskiftes, jeg troede bare, det handlede om nye rør. Hvis ejendommen ikke vil æde regningen, kan jeg afholde det over min vedligeholdelseskonto, hvor der efterhånden må stå en pæn sum.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.