, , ,

Lidt om programmer

Måske er de også noget for dig?

Lørdag fik jeg lige lyst til at lege lidt med Windows 10, der kommer på markedet i 2015, for det er altid spændende at kigge Microsoft lidt i kortene. Windows 10 technical preview kan hentes her.

I en Facebookgruppe, der hedder “Support PC og andet”, hvor der virkelig meget visdom at hente, fik jeg rådet om at installere den på en virtuel maskine, altså “på en PC inde i PC’en” så den ikke forstyrrede min Windows 7 installation, og de anbefalede Oracle VM VirtualBox. der er gratis, til formålet. Det gik jo strygende lige til Windows 10 fyldte hele min 24″ skærm, og ikke bare det lille vindue fra boxen. Hvordan det nu end er sket, havde jeg altså ikke længere Windows 7, men kun Windows 10,  som jeg af ukendte årsager havde installeret uden for boxen. Jeg sad ellers med en YouTube-video, og fulgte alle instruktionerne.

Jeg tør simpelthen ikke rode rundt i inde i BIOS, og det er nødvendigt for at  kunne boote op fra de systembackups, jeg danner hver uge. BIOS – Basic Input/Output System – har indflydelse på næsten alt, hvad der foregår i pc’en; BIOS-rutinerne udgør grænsefladen mellem processoren og operativsystemet. Hvis BIOS ikke er sat korrekt op, vil det med stor sandsynlighed gå ud over systemets stabilitet og ydeevne, man kan med andre ord smadre hele sin maskine på få minutter, hvis man ikke ved, hvad man gør.

Martin fra Facebookgruppen tilbød at komme mig til hjælp søndag. Hvor var jeg glad, da jeg atter så Windows 7, og hvor er jeg glad for altid at have backups. Jeg mistede ikke så meget som en eneste lille byte. Han arbejdede hele eftermiddagen, og vi blev enige om 500,00 kr. Det er fundet for de penge, og hvor var det dog pænt af ham at hjælpe mig.

Han introducerede mig for nogle virkelig nyttige små programmer, som jeg slet ikke kendte, og dem vil jeg beskrive her, for måske er de også nye for dig. De er alle gratis, og alle mine links er sikre.

  • Nimite: Med dette program vælger man alle de programmer, man bruger og gerne vil have løbende opdateret. En af fordelene ved at hente dem med Ninite er, at det er slut med at sidde og passe på at få fjernet godt gemte flueben, som hvis de ikke fjernes, medfører at der sammen med downloaden installeres toolbars, crap, virus mv. Når man først en gang har valgt sine programmer, og har trykket “Get installer”, får man en exe-fil ned på skrivebordet, og den vil fra nu af køre i baggrunden og af sig selv holde programmerne opdateret. Det er slut med at sidde og klikke Næste. Kører man filen, får man med ét klik svar på, om alle ens programmer er opdaterede. Temmelig smart og “crapwarefrit”
  • Revo Uninstaller: Programmet viser alle ens programmer og klikker man på et af dem og dernæst på afinstaller, fjerner det straks det pågældende program incl. linket i registreringsdatabasen. Herudover tilbyder programmet fire forskellige måder til at rydde op på harddisken efter det slettede program. Jeg har altid troet, at CCleaner ordnede det hele, men sådan er det åbenbart ikke. En anden dejligtin ved Revo er, at det tilbyder en enkel oversigt over programmer, der startes sammen med Windows. Der er herudover en lang række af andre muligheder til at få ryddet op på disken.
  • Everything Search Engine: En virkelig genial lille søgemaskine lige til at lægge ned i proceslinien, så den altid er ved hånden. Interfacet er meget meget simpelt, og består nærmest bare af et felt, hvor man kan skrive sine søgeord. Man kan søge efter alting, et ord i et dokument, et program, et website, you name it, they got it. Søgningen er dynamisk, så den søger, mens man skriver. Hvis man fx har fundet et Worddokument, som man gerne vil åbne, dobbeltklikker man bare på det i søgemaskinen, og vupti åbner Word dokumentet. Nu har jeg haft programmet i tre dage, og jeg er meget begejstret, og bruger næsten kun dette til at åbne mine dokumenter og programmer.
  • AdwCleaner: Det er et program, der finder og sletter Adware, Toolbars, og browser Hijackere. Jeg mente bestemt, at min PC var fuldstændig clean, da jeg bruger Bullguard og Malwarebytes Anti-Malware. Herudover havde Team Spywarefri lige haft den under kærlig behandling. Jeg var meget overrasket, da den fandt alt mulig crap, fx havde SaveSense lige sneget sig ind igen. AdwCleaner er således et rigtig god og gratis supplement til alle dine andre sikkerheds- og malwareprogrammer.
2 Svar

Der er lukket for kommentarer.