, ,

Levedygtige blogs der ikke skræmmer læserne

Levedygtige blogs der ikke skræmmer læserne

Mange blogs overlever ikke

I forbindelse med at jeg gennemgår en stor mængde af mine gamle poster, (et hestearbejde), ser jeg gamle værdige kommentarer fra mennesker, der aflivede deres blog for tre, fire eller fem år siden. Jeg undrer mig over årsagen.

Helt egoistisk ærgrer jeg mig selvfølgelig først og fremmest over, at de mennesker ikke kommenterer hos mig mere. De kan være blevet trætte af mig, og det er selvfølgelig ærgerligt, men sådan kan det gå.

Når jeg ser links til deres blogs, klikker jeg ofte på linket for at se, om der stadig er gang i gryden, og de bare ikke følger mig mere, men mere end 75 pct. af dem har ikke selv udgivet et indlæg i flere år. De har slet og ret lagt deres blog død.

Jeg forstår det ikke

Jeg forstår det ikke rigtig, for der er da altid noget at skrive om. Verden står jo ikke stille. Der sker altid noget på den politiske scene, arbejdslivet byder på problemer og/eller udfordringer og alle de, der kommenterede hos mig, gjorde sig tanker om livet, uanset hvilken drejning det nu end tog. Hvordan kan man pludselig holde op med at forholde sig til det? Jeg er helt klar over, at det er de færreste, der bruger hjemmesiden/bloggen som ven og ventil på samme måde, som jeg selv gør, men der kunne vel også tænkes at være en mellemvej?

Det koster selvfølgelig nogle penge at drive en hjemmeside, men har man bare en blog uden andre sider, kan det gøres umådeligt billigt hos de billige udbydere, fx Simply, der godt nok ikke tilbyder ret megen komfort eller support, men man betaler heller ikke for mere end det, man får. Kan man leve med alle begrænsningerne og alt det prædefinerede, og det kunne mange af mine bidragydere, er der også helt gratis muligheder som fx Googles “Blogger”. Så jeg tror ikke, det skyldtes en foranstående konkurs, at bloggen afgik ved døden.

Det er selvfølgelig lysten, der skal drive værket, og endelig skal der være tid. For erkendt: det tager tid! Men det er jo da både hyggeligt og afslappende. Og ingen siger, man skal publicere en post hver dag.

Bloggen som erstatning for sociale medier

Mange mennesker inkl. mig selv bruger masser af tid på de sociale medier. Jeg er begyndt at slukke for Facebook, mens jeg laver noget andet for ikke hele tiden at blive afbrudt. Den tid, folk bruger der, kunne være brugt til at skrive et langt mere uddybende, nuanceret indlæg på egen blog end et “quick fix” på Facebook efterfulgt af fire (måske sure) ansigter.

En blogpost levner mulighed for overvejelser og associationer i alle mulige retninger, lidt forudgående undersøgelser osv. Det gør Facebook ikke på samme måde. Et eksempel er, at jeg faktisk ville have skrevet et indlæg om varetægtssurrogat og surrogatfængsel i dag. Jeg troede, jeg vidste noget om det. 10 minutter med Google viste, at min viden er forældet (mere end 30 år), og at de to ting vist slet ikke længere bruges, som jeg troede. Og så vil jeg ikke kloge mig offentligt på det. Det er der tilstrækkeligt mange andre, der allerede har gjort; jeg har vist også selv bidraget til festen.

Så samlet set: I må altså fyre op under jeres blogs igen, som Henny Stewart skrev i dag. De er savnede. Og lad det gerne gå lidt tjept. Der er stort behov for mere velovervejede input i debatten end dem, der fremkommer på Facebook.

At skræmme læserne væk?

En ven af mig udtrykte i går telefonisk sin bekymring over, om mine meningstilkendegivelser i poster om aktuelle begivenheder, fx om den om de tre kvinder med deres mange børn, kunne skræmme læsere af de faktuelle sider om de to diagnoser langt væk. Han spurgte pænt og høfligt, om jeg nogensinde havde tænkt over det? Næh, det havde jeg faktisk ikke. Skræmmer jeg nogen væk, er det selvfølgelig ærgerligt.

Jeg brugte imidlertid mere end et halvt århundrede på at passe ind og please min omverden; og jeg lever dejligt nu, hvor hele det cirkus er en saga blot. Derfor skruer jeg ikke ned for det politiske vågeblus, med mindre et eller andet skulle tvinge mig til det. Og jeg kan ikke lige se, hvad det skulle være. Og så må de bortskræmte bruge Netdoktor i stedet.

 

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kan da godt gå med til, at jeg har opfordret dig til at kigge dybt i spejlet et par gange, men ellers skal du da tage på dig, at du har arbejdet hårdt for at have sygdomsindsigt, sådan at du selv har kunnet indlægge dig, når det har været nødvendigt. Det er langt fra alle med psykiske udfordringer der kan eller vil have sådan en indsigt. Mao.: Jeg synes, du har god grund til at være stolt af dig selv og din måde at administrere dine diagnoser på.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tusind tak – det er virkelig pænt “sagt”. Du har nu ikke helt ret, og hvis jeg gad eller var dygtig nok til databaseforespørgsler, kunne jeg dokumentere det. Du har nu sendt mig afsted flere gange.

 2. Jens-Christian Huus
  Jens-Christian Huus siger:

  Jeg har indtrykket af, at søgemaskiner som Google prøver at nedprioritere blogs. Jeg skal ofte virkelig lede med lup og lygte for at finde godbidderne der. Ofte er der mange flere fisk i nettet, hvis jeg finder et blog med en lang liste af blog links i siden; den såkaldte blogroll. Også de sociale medier som Facebook ser helst, at jeg blogger ovre på deres platform og ikke i mit eget site.

  Selv udgav jeg min første blog i 2011. Jeg postede sådan nogenlunde regelmæssigt (mest om PC spil) men jeg var snart skuffet over det lave besøgstal, så efter et halvt år lukkede jeg den. Så i 2015 åbnede jeg den igen med et nyt tema og med tankerne, at kommer der ikke ret mange besøgende, så blæse være med det. Jeg har da også holdt den åben lige siden, men det næsten ikke-eksisterende besøgstal zapper virkelig min lyst til at blogge. Jeg poster derfor sjældent noget, og så bliver det selvfølgelig skruen uden ende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens-Christian

   Jeg ved ikke, hvorfor din kommentar skulle godkendes denne gang, når du har kommenteret mange gange tidligere. Det kan være fordi, du denne gang optræder som Jens-Christian, mens du bare plejer at kalde dig Jens, og så tror WordPress, du er en anden. Jeg troede faktisk, WP bare kiggede på e-mail-adressen. Men alt det ved du sikkert mere om.

   Hvorfra har du indtrykket, at søgemaskiner prøver at nedprioritere blogs (altså udover de fornemmelser, du selv angiver)? Min børnelærdom er, at Google elsker blogs, fordi der ofte publiceres nyt indhold, hvorved sitemappet opdateres ofte. Så ved Google, at der er gang i gryden, og så udregner algoritmerne, at her må de hellere komme forbi med botten oftere.

   Du skriver jo både godt og om spændende emner, som jeg nyder at læse om, selvom det er svært på engelsk. Så du må poste lidt oftere, så vil dit besøgstal automatisk bedres. Men dybest set skal man du blogge for din egen skyld fordi du hygger dig med det og gerne vil skrive. Er der så nogle, der har lyst at læse med og meget gerne kommentere, er det jo bare dejligt. Det er i hvert fald mine bevæggrunde for at blogge.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nu skrev jeg ganske rigtigt, at man burde fyre op under sin blog igen og føre debatter der, fordi der er nogle uhensigtsmæssigheder ved sådan et foretagende som facebook. Men det er nu langt fra sikkert, at jeg får det gjort. Du har ganske ret i, at verden ikke er blevet bedre siden sidst, jeg havde gang i gryden. Men der sker nogle gange noget andet med mennesker. Man bliver gammel, oplever ikke meget, kommer kun sjældent ud, oplever nedsættelse af eksekutive funktioner mm. I det hele taget er der ikke meget fut i konen mere. Det er også derfor, jeg ikke kommenterer så meget mere. Det, og så også det, at jeg ikke kan kommentere på det mere nørdede stof, som fx SEO. Jeg studerede et minimum af det og implementerede ganske lidt og bestemte så, at det bestemt måtte være mere end rigeligt …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak for din kommentar!

   Jeg håber du får det gjort, altså fyrer op under din blog, for da jeg i forbindelse med, at jeg skulle linke til din side i dette opslag, læste jeg et par af dine poster blandt andet posten om dansk retstavning – og jeg glædede mig og lo. Samtidig tænkte jeg, at du er en hård nyser, og endda værre end mig på sprogvogter-området. Og det var naturligvis glædeligt.

   Du må have mere “fut i konen” som du selv skriver og fyre op under bloggen, hvis det altså er noget, der kan glæde dig.

   Faktisk gav du mig nogle råd om SEO for flere år siden. Jeg faldt over en kommentar forleden, men kan ikke finde den igen. Du rådede mig til at sætte meta titles og alt tags på. Havde jeg dog (for fanden) bare fulgt dine råd – men jeg vidste ikke, hvordan man gjorde, og hvor man gjorde det, så lidt undskyldt er jeg. Du beskrev, at du skrev dine indlæg i Notepad og kodede alting selv. Jeg var meget imponeret.

   I årenes løb har du også flere gange sendt mig afsted til psykiatrisk afdeling, når tankerne blev alt for sorte, eller der var alt for meget energi. Det skal du have tak for.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.