,

Lettet over resultatet af MR-scanningen

Lettet over resultatet af MR-scanningen

MR-scanningen

Lettet over resultatet af MR-scanningen.

Jeg var ude på afdelingen til en opfølgningssamtale med min favoritkontaktperson på 808 Mona, sådan lige lidt “hvordan går det med at være hjemme?”. Svaret er: “Det går fint!”

Melita var der også, og hun havde allerede fået resultatet af MR-scanningen – det er gået vildt stærkt, mindre end en uge. Hun havde lige 10 minutter til at give svaret inde på kontoret. Hun havde hidkaldt en anden læge med stor somatisk erfaring. Sidstnævnte fortalte indledningsvist, at de havde konfereret med neurokirurgerne på Rigshospitalet. Inde i mit hoved parrede jeg hurtigt disse oplysninger med det hurtige svar og nåede hurtigt at forestille mig alskens ulykker og farlige ting.

Et bifund i form af to ufarlige cyster midt i hjernen

Men altså: Der er som bifund fundet to cyster ca. midt i hjernen, de er ca. 2 cm. store på alle ledder. De ligger i en kanal, hvor der flyder hjernevæske, men de er ikke større end at væsken kan flyde, som den skal. Vi skal holde øje med dem, så vi ved, om de vokser og evt. kommer til at spærre for gennemstrømningen af hjernevæsken og derfor skal der laves kontrolscanning om et år. De betonede begge mange gange, at jeg ikke skal være bekymret, og det er jeg så ikke; det er jo bare et bifund. Sandsynligvis går masser af mennesker rundt med den slags i lykkelig uvidenhed.

Aldersbetingede forandringer men hvad så ellers?

Jeg er meget mere optaget af resten – da jeg lige var holdt op med at være bange for alt det hurtige med to læger og konferencerne – og resten er, at der ikke er fundet forandringer andet end hvad der kan kaldes “aldersbetinget”. Der er normale signalforhold mellem grå og hvid substans og der er normalstore hippocampi. Det kan gøre mig glad i lang tid, og det tyder godt for fremtiden. Jeg har gået længe og været nervøs for denne scanning og især for dens resultater. Jeg er tryg ved at have fået svaret på afdelingen, hvor vi kender hinanden.

Hvad jeg ikke var hurtig nok til at få spurgt om er, hvad hukommelsesproblemerne så i stedet kan skyldes? I “indikation” til Radiologisk afdeling står der ligeud:  “Hukommelsesproblemerne er udtalte så en organisk betinget cerebral dysfunktion mistænkes”.

Når det nu ikke er det, hvad er det så? Jeg har bedt om en tid hos Janne Baatz i Distriktspsykiatrien; hun må kunne forklare det, og hun er så sød.

Alt dette skal ikke overskygge konklusionen; Jeg er usigeligt lettet.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

4 Svar
 1. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Tillykke- tillykke. Dejligt resultat af scanning.
  “Frisk mod, Antonius” sagde min forældre tit. Hvor mon det citat kommer fra?
  Herligt også, at det går godt hjemme.
  Jeg vågnede 4.35 i morges. Det gør jeg tit. Morgenlyset er så skønt og luften helt klar og frisk. Heldigvis faldt jeg i søvn igen. Min mand er ikke morgenmand.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Tak skal du have! Ja det er bare så dejligt.

   Jeg kender faktisk den med Antonius, for den brugte min mormor også, men hvor det stammer fra, ved jeg ikke.

   Ja det gå så fint med at være hjemme. De første 1½-2 dage føltes det lidt tomt, men det var ovre igen i går eftermiddags.

   For “jer normale” er det ikke problematisk at vågne 4:35, for mig er det noget skidt, hvis det sker flere dage i træk.

   Og nu god nat.

   • Stine holm Ejlersen
    Stine holm Ejlersen siger:

    Frisk mod, Antonius, du haver intet ondt bedrevet! Kommer fra Ludvig Holbergs Den politiske Kandestøber. Der er opstået en fortolkning af ordene i forhold til “politisk korrekthed”. I 2005 skriver Information: “……vi skal ikke lade os kue og skræmme af den politiske korrektheds forsøg på at læsse alverdens skyld og skam på os! Frisk mod, Antonius, du haver intet ondt bedrevet! – det er meningen, og i den plantede utilfredsheds og den arrangerede skyldfølelses tidsalder er det en sund og tiltrængt mening……”

    Min mor bruger også i dag udtrykket, mest som en positiv opfordring til at bevare optimismen. Og den har du Hanne! og det er utroligt fremmende for et godt helbred og et godt liv. Et dejligt resultat at få, Frisk mod også fremover.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Stine

     Hej og velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du er her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

     Super at du lige kunne/kan den med Antonius, det bliver Kirsten sikkert glad for at se. Jeg er ikke så stærk i Holbergs værker 🙂 Min mormor brugte udtrykket en del, og det er fra hende, jeg kender det.

     Tak for dine søde ord – de varmer, og det er dejligt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.