Le Tour de France – 18. etape

Nej hvor jeg glæder mig til at se 18. etape af Tour de France i morgen. De skal køre op af Alpe d’Huez ikke bare en gang men to gange. Det bliver helt vildt! Jeg har sågar aflyst en lægetid for at kunne se hele etapen. Lige nu forlyder det på tv2.tour.dk at der kan blive kraftigt regnvejr. Jeg håber det ikke, for så kan jeg ikke holde ud at se nedkørslerne men sidder i stedet med hjertet i hænderne (eller hvad det nu hedder).

Jeg har brugt rigtig meget tid på at se Tour de France i år, og jeg synes, det er virkelig spændende, også selv om man vel snart må se i øjnene at Froome er der ingen, der henter. Chancen er der hver dag og Saxo Tinkoff prøver alt hvad de kan med deres nålestød helt ind til rygmarven af Froome. De udnytter hver eneste mulighed, de ser og jeg synes, de gør det godt. Det var lidt ærgerligt i dag at se Froome vinde etapesejren; jeg kunne godt have undt Contador den. Måske skulle han have skiftet cykel ? – det er altid let at være bagklog.

En anden som jeg glæder mig over at følge er Jakob Fuglsang. Han kører simpelthen så klogt og han har en dejlig underspillet måde at give interviews på. Han er lige nu nummer otte i verdens hårdeste cykelløb. Ham sidder jeg og hepper på hver eneste dag.

16 replies
 1. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Til trods for, at jeg er ivrig cyklist og jeg savner min racercykel, nu hvor jeg er overgået til damemodel, så er jeg ikke den helt store Tour de France entusiast, men det gælder sådan set al sport og har ikke noget med Tour de France at gøre.
  Men jeg må da nok indrømme, at da vi for et par år siden sad på Col d´Aubisque i det sydfranske og fik fortalt, at præcis denne plet, passerer Tour de France, da synes jeg at det var lidt spændende.
  Godt, at du er i stand til at se yndlingsprogrammet igen takket være din udbyder.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Jeg er normalt heller ikke interesseret i sport, men Tour de France optager mig virkelig som det eneste. Det er menneskets kamp mod overmagten, der fascinerer mig. Tænk at de kan køre så langt og så hurtigt, det er jo helt umenneskeligt, og alligevel gør de det.

   Col d´Aubisque er et af de mange smukke stigninger, Tour de France af og til passerer, og der ser ud til at være meget smukt. Nogle gange tænker jeg selv på at prøve på at passere nogle af stigningerne på cykel, men det ville kræve en del træning først, for jeg er frygteligt ude af form.

   Nemlig: Tak til udbyderen, der kom og reddede mig. Fra nu af rører jeg ikke fjernbetjeningen til boksen 😎

   Svar
 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Vi er helt på bølgelængde. Tour de France er det største, og det betyder intet om temperaturen er 28 grader udenfor. Det skulle da lige være at sollyset generer fladskærmen.

  Jeg er sportsmongol, og ser aldrig sport. Måske jeg kunne lokkes til – for stemningens skyld – at se en fodboldkamp, hvis Danmark nåede finalen ved VM. Men at se en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby ville være ren tortur, og jeg ville i stedet foretrække en norsk dokumentar om konvoluttens historie.

  Men lige med cykelløb forholder det sig anderledes. Ikke mindst TV2s massive dækning løfter løbet og dets mange dramaer til ukendte højder. Endelig har Jørgen Leth jo intellektuelt blåstemplet løbet og viser ved sin tilstedeværelse og smittende fascination, at der et tale om noget ganske særligt. Hvem kunne forestille sig Jørgen Leth kommenterer en håndboldkamp mellem Sdr. Bredninge og Nørre Nissum?

  Til spørgsmålet om doping, og hvorfor vi overhovedet gider at se en sport med så plettet et ry, må vi også ty til Jørgen Leth, der konsekvent og uden tøven besvarede det spørgsmål fra en journalist: “Det er fordi løbet i sig selv er større, end de ryttere der kører det!”

  God bjergetape i dag!

  Gert.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Jeg har nýdt bjergetapen i dag og synes at tour de France societetet har skabt en fantastisk tur i året for de 100 år. Løbet har hele turen været åbent og Contador har haft chancen helt til den sidste etape; det har været virkelig spændende.

   Jeg er også sports-mongol og en fodboldkamp kan aldrig ophidse mig. det eneste sport jeg ser er touren, og der har en Jørgen Leth en stor betydning. Nu er han 77 og jeg håber, han kan holde mange år endnu. TV2s massive dækning er imponerende – tænk på at de rydder sendefladen helt fuldstændigt for at sende direkte fra touren.

   Kh.
   Hanne

   Svar
 3. Pia
  Pia siger:

  Jeg ser ikke cykelløb, og har aldrig gjort ud over de klip de viser i nyhederne. Jeg ser ikke meget tv og i disse sommerdage vil jeg helst være ude.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tror nok, at jeg ville se mindre TV, hvis jeg havde en have. Men jeg synes altså Tour de France er fascinerende. På en måde er der jo lidt sadisme over det, vi vil se rytterne lide op ad bjergene, og vi kan næsten ikke udholde at se nedkørslerne.

   Svar
 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg kom for skade at se det mest det meste af alpedyæs-etappen og det blev da efterhånden spændende, men jeg er dog dybt forundret over især de mandlige tilskueres udklædningssyge og skabagtige adfærd. Det handler vist ikke så meget om cykelløb som at ringe hjem til nogen og sige: Se mig lige i fjerneren. Der er sikkert gode forklaringer, men jeg synes der er alvorlige faresituationer for rytterne, og enkelte pander da også tåberne en på tuden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg er for så vidt enig med dig hvad angår de mandlige tilskuere uden at jeg dog har tænkt nærmere over det. Cykelsporten og tilskuerne hænger bare sammen som Jørgen Leth betoner det så mange gange under etaperne. Det er virkelig en sport der udfoldes sammen med tilskuerne og ulempen er at det skaber alt for mange farlige situationer.

   Svar
 5. Eric
  Eric siger:

  Det er herligt, når der er noget at gå op i og følge med begejstring. Mig siger Touren ikke noget. Måske fordi jeg tager bjergetapen hver dag uden doping og med væsentlig færre gear. 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Du går virkelig glip af noget, det er vildt spændende. Du har ret i, at det er smukke udsigter.

   Svar
 6. Donald
  Donald siger:

  Jeg så en enkelt etape med en 10 km. lang stigning til en iøvrigt meget smuk bjergtop, hvorefter det gik ned og op igen. Det var meget smukke steder, der også blev brugt til søndagsudflugter. Var det 1500 meters højde ca., ja det var vist ikke mere, men det er også nok til at de kørte ned med op til 70km i timen. Hvis der sker noget, skal man være meget heldig for at overleve uden alvorlige men. Jeg så også lidt af touren til “Det Skaldede Bjerg”, og begge gange blev jeg forskrækket over så store risici man udsætter cyklisterne for.

  Sidder du så og tænker på, om Froome er dopet? Der er noget galt, det kommer man jo ikke uden om. Den eneste, der virkelig ville kunne klare arbejdet, er ham fra Andesbjergene, Quintana, som er vant til at køre i bjergene. Han er faktisk også lidt mere forsigtig, og det klæder løbet.

  Der var en morsom roman af Finn Søeborg, hvor helten var en stærk man uden arbejde, og en cykel-manager fandt ud af at han var stor og stærk og i en forrygende kondition, så de satte ham på en gammel racercykel og viste ham, hvordan man skifter gear – hvorefter han vandt. Dengang var det “Ordrupbanen”, hvor man cyklede løb som søndagsunderholdning for almenvellets skyld. 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du har ret i, at det er store risici, man udsætter dem for i sær på nedkørslerne, som jeg i og for sig hader at se, for det kan så let gå galt.

   Froome og doping: Ja jeg tror han er dopet, for han gør det helt umenneskelige, og efter i dag (18. etape) har han over 5 minutter til Contador, det tror jeg simpelthen ikke på at et menneske kan klare uden hjælp. På den anden side: Ingen er skyldig før det modsatte er bevist, og nu har han jo sagt ja til at alle data om ham skal frigives, og det taler jo imod en mistanke. Jeg tænker bare, at hvis Froome er dopet er Contador måske også. Jeg hader tanken for jeg elsker sporten og elsker at se de fantastisk ridt i bjergene.

   Romanen af Finn Søeborg kender jeg desværre ikke, men den lyder underholdende.

   Svar
   • Donald
    Donald siger:

    Jeg tror, man kaldte Finn Søeborg humorist (og forfatter), og det specielle ved hans humor var at den var tør og sarkastisk, folk kom ud for de forfærdeligste ting, som fx.en rar fætter som tager lille Ole med i Zoo og bliver beskyldt for børneoverfald, eller embedsmænd blev fremstillede som experter i at sænke slagskibe – du ved, spillet på ternet papir, hvor man tegner nogle rektangler som er “slagskibe” og gætter hvor modparten har sine og skyder ved at angive en koordinat. Du er sikkert ikke gået glip af noget, men vi børn syntes det var herlige bøger, lette at læse.

    Bogen om cyklisten gik sådan set ud på at der er grænser for menneskelige kræfter. Nu har vi hørt Quintana fortælle at han var glad for at hans sportsdirektør har givet ham gode råd og guidet ham, så han fik en etapesejr i går. Strax lyser de røde lygter, hvad er nu det han har fået “råd” om! 🙂 Der er jo ingen mennesker, som kan cykle så hurtigt og så langt 20 dage i træk, selv hvis den syvende dag er hviledag.

    Men jeg synes det var spændende, det lidet jeg har set via DR1-Aftentour; især var det rørende at se, hvor dygtig Quintana er til at holde balancen og “dimensionere” en nedkørsel, så den ikke ender med at blive for farlig.

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Jeg kender skam godt Finn Søeborg og slagskibene; jeg har selv sænket slagskibe og synes, det er ganske morsomt.

     Jeg synes det er forfærdeligt synd, at dopingspøgelset hele tiden huserer. Det er som om alle, der er dygtige, straks får etiketten ‘snyd’ hæftet på sig. Selvfølgelig tænker jeg også på, hvilke råd det er, Quintana har fået, for nu slet ikke at tale om Froome, der en dag sprintede væk fra alle de andre på et bjerg.

     Quintana er jeg meget imponeret af; han kører fantastisk godt både opad og nedad. Ham tror jeg vi kommer til at se meget til i de kommende år. En anden jeg er vild med er Jakob Fuglsang. Han har kørt helt alene uden sit hold og har selv måttet hente flasker mv. Ham ser jeg også gerne mere til i de kommende år.

     Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *