Kompetencemangel

På psyk. har jeg lært en kvinde at kende, som er ved at blive en rigtig god veninde. Hun bokser med sit jobcenter. Hun har pludselig ud af det blå modtaget en partshøring, hvor det fremgår, at jobcenteret anser hende for rask, da hun ikke har været indlagt siden den 25/11 – 2015. Fristen for at reagere på høringen er på fredag den 12/2.

Et jobcenter kan ikke raskmelde nogensomhelst, det har de simpelthen ikke kompetence til. Det er kun læger, der kan raskmelde folk! Brevet er helt hen i vejret, og jeg er målløs. Det er hendes fagforening og en overlæge på Hvidovre også. Det er jura for begyndere på 1. årsprøve. Min respekt for jobcentre kan efterhånden ligge på et meget lille sted.

Hun har mange problemer med mange forskellige ting både psykisk og fysisk, og hun er bestemt ikke klar til arbejdsmarkedet. Jobcenteret vil ikke gå med til en virksomhedspraktik, da hun allerede for flere år siden har deltaget i en sådan som forløber for et fleksjob. Der er bare lige det, at hun i mellemtiden har fået en psykiatrisk diagnose (bipolar lidelse), så ingen kan vide, om hun kan klare det samme, som hun kunne i det tidligere fleksjob. En ny arbejdsprøvning er relevant, hvis hun ikke skal køre ned og risikere en ny indlæggelse.

I går sad vi sammen og fik formuleret og prioriteret 13 punkter/spørgsmål til en overlæge, hvor hun heldigvis og tilfældigvis havde tid i dag. Lægen var imponeret over det stykke arbejde, vi havde lavet, og jeg er jo bare glad for at kunne hjælpe. Jeg får langsomt følelsen af, at jeg stadig kan noget, og det er dejligt. På tirsdag sætter vi os og formulerer indsigelsen; jeg forestiller mig, at vi skal forholde os til hver eneste sætning og skille hele brevet ad. Det bliver en lang skrivelse, men det er også nødvendigt.

PS: Jeg har fået lov til at skrive om sagen.

—-

Fra egne gemakker kan jeg fortælle, at jeg har været til ECT, og at det er gået fint. De har lovet mig 10 ekstra behandlinger, og nu er der kommet datoer for de næste tre. Vi kan ikke planlægge yderligere, hvilket skyldes, at der er en fusion i gang mellem Hvidovre og Glostrup, som måske medfører, at ECT skal flyttes til Glostrup. Det er jeg slet ikke glad for, da jeg føler mig tryg på Hvidovre og efterhånden kender personalet ret godt, fordi jeg er kommet der siden juni 2014 – pyha det er længe.

Nu må du have en god fredag.

12 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jamen altså! jeg læser med bekymring, jeg ved ikke hvad jeg skal sige andet end at det er uhyggeligt og at Jobcenterets melding måske skyldes at man har som opgave at pirke til folks “arbejdsiver”, og at de måske mener at de fleste er indbildt syge. Når man hører om det priser jeg mig lykkelig for at jeg kun én gang, og ganske kort tid, har været nødt til at søge om understøttelse.
  Det er (var) oven i købet sådan at selv om man(jeg) har/havde det godt og ved/vidste at Jobcenter-menneskene (somme tider) mener det godt, så føles det ikke godt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det skal slås fast, at min veninde gerne vil arbejde, og det har hun ikke lagt skjul på overfor jobcenteret. Lige nu kan hun bare ikke arbejde. Hun er ikke endeligt udredt og hun har mange bivirkninger af medicinen.

   Det er ikke rart at være på overførselsindkomst. Jeg føler, jeg nasser på samfundet. Hver gang de i TV taler om folk på overførselsindkomst føler jeg mig ramt. Det behøver jeg egl. ikke. Jeg har med glæde betalt min (top-)skat i 25 år, og jeg har bidraget alt det jeg både skulle og kunne. Nu er jeg så kommet i en situation, hvor jeg ikke kan, og hvor jeg må søge hjælp hos det offentlige. Jeg kæmper for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, men der er lang vej.

 2. Kaja
  Kaja siger:

  Hej Hanne.
  Det glæder mig, du har fået så stort et overskud, så du kan hjælpe en ven. Det er desværre svært for almindelige mennesker at blive hørt eller forstået i det offentlige system. Du kan meget bedre formulere dig. Det er så vigtigt, hvordan tingene fremlægges.
  Hav en god lørdag.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kaja

   Du kan tro, det også glæder mig. Min selvtillid får p.t. et ordentligt – og hårdt tiltrængt – boost. Jeg håber vi kan få skrevet et godt brev, der ridser hele situationen op, og som de ikke kan sidde overhørigt. Jeg har jo 25 års træning som bureaukrat – det hjælper lidt 🙂

   Også en rigtig god lørdag til dig!

 3. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Det tyder bestemt på stor fremgang hos dig, at du sådan kan hjælpe et andet menneske, som er ude for det, man oftest hører, at jobcentrene handler helt ud i skoven.

  Jeg er sikker på, at du selv er ret spor i din behandling. Hjertelig tillykke med det.

  God weekend

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten b.r.

   Jamen jeg har det også bedre end i 2½ år, og det glæder jeg mig dagligt over. Jeg tror også på, at jeg er på rette spor. Det der ECT er simpelthen en mirakelkur for mig.

   Også god weekend til dig

 4. Eric
  Eric siger:

  Det er godt, at du kan hjælpe. Der er alt for mange historier om skrøbelige mennesker, der uretmæssigt bliver kørt over af “systemet,” og selv når der falder dom, falder der ikke brænde ned. Når ingen drages til ansvar, fortsætter det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er kun glad for at kunne hjælpe; det hjælper på min egen selvtillid.

   Ad omveje har jeg så fundet ud af, at det ikke er nok at være syg (altså ctr. rask) man skal også være uarbejdsdygtig; og Jobcenteret kan træffe beslutning om, at man ikke er syg. Jeg vil argumentere med arme og ben for, at hun er uarbejdsdygtig.

 5. kisser
  kisser siger:

  Hvor er det godt, at du har kompetencerne og kan hjælpe.
  Og som Ellen skriver – dejligt at læse om dit overskud til at hjælpe.
  God weekend 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   En god bekendt (som er ansat i et Jobcenter) skrev på Messenger, at Jobcenteret faktisk godt kan raskmelde folk!!! Borgeren må bare ikke være uarbejdsdygtige i følge sygedagpengelovens par. 7. Det lyder da fuldstændig gak i mine øre, men sådan er den danske velfærdsstat åbenbart blevet. Men vi skal nu nok få skrevet et brev alligevel.

   Også god weekend til dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.