“Kompenserende strategier”

Jeg arbejder med dem, for jeg vil jo gerne

Så kom jeg hjem og har sat mig med en cola. Det er lidt af en omvæltning pludselig at være alene igen, efter i to måneder at have haft mennesker omkring sig – det skal nok gå, jeg skal bare lige vænne mig til det.


Jeg har været til udskrivningssamtale med Melita, og hun har fået fem stjerner i min karakterbog, for hun tog sig tid – 40 minutter – og vi kom rundt om mange ting. Blandt andet fik jeg fortalt hende om nogle mindre flatterende ting fra min barndom fra 1972 – 1980 (alkohol, vold og incest fra min mors mands side, altså ikke min far), som jeg på en eller anden måde synes skal med for at danne det hele billede. Herudover forsøgte min biologiske far at begå selvmord med rottegift; han havde jo nok en depression.

Så den er altså gal både med generne og miljøet.

Nå men det var jo slet ikke det, der skulle i fokus her; det var de kompenserende strategier, som både Melita og Dr. Kaj har rost mig for at arbejde målrettet med. Indtil videre er det bare blevet til nogle skemaer i Word og et Excelark.

Excelarket er en oplistning af 76 forskellige stykker software i den 1. kolonne – simpelthen alt der ligger, når man åbner “Revo Uninstaller”, der har en fin oversigt over de programmer, der ligger. Den 2. kolonne rummer en beskrivelse af, hvad programmet skal bruges til. Hvis jeg ikke kan huske/ved, hvad det skal bruges til, har jeg sat et spørgsmålstegn. Der er 19 spørgsmålstegn ud af 76 mulige, svarende til 25 pct. Jeg er meget positivt overrasket over, at kunne huske de 75 pct. for nu at se det fra den positive side.

Idéen er så, at hvis jeg nu fx vil arbejde med billeder, åbner jeg arket og søger på billedbehandling, og så kommer de fem mulige programmer op. Det var kedeligt at lave det, men jeg tror, det kan være nyttigt og kan være med til at fjerne den ubehagelige fornemmelse af at skulle sidde og tænke 10 minutter over hvilket program, jeg skal bruge til en given opgave. Det svarer til, at du vil skrive et brev til din bedstemor, men du kan ikke huske, at det er Word, der skal bruges.

Herunder er vist en smagsprøve fra regnearket – og så fandt jeg lige et lille plugin, der kan gøre tabeller i WP lidt pænere:

[vtftable cols=”{0}0-1:f6b26b;{/}{2}0-1:cccccc;{/}{4}0-1:cccccc;{/}{6}0-1:cccccc;{/}{8}0-1:cccccc;{/}{10}0-1:cccccc;{/}{12}0-1:cccccc;{/}{14}0-1:cccccc;{/}{16}0-1:cccccc;{/}{18}0-1:cccccc;{/}{20}0-1:cccccc;{/}{22}0-1:cccccc;{/}{24}0-1:cccccc;{/}{26}0-1:cccccc;{/}”]
{f1}Program;;;{f1}Opgave;nn;
;;;;nn;
Access;;;Database;nn;
Aconis True Image 2015;;;Automatisk backup mandag 8:15;nn;
Adobe Photoshop;;;Billedbehandling;nn;
Adobe Reader;;;Læse PDF-filer;nn;
Artisteer;;;Design af hjemmesider i Joomla og andre CMS?;nn;
Bonjour;;;?;nn;
Bullguard;;;Sikkerhedsprogram, der kører i baggrunden;nn;
Canon MP Navigator;;;?;nn;
Ccleaner;;;Program til at rense pc’en for alskens skrammel;nn;
Creately Desktop;;;Grafik til websites?;nn;
Crimson;;;Editor men til hvad?;nn;
Dictus;;;Tale til tekst-program;nn;
Dropbox;;;Lagerplads i skyen. “Samarbejdsprogram” til http://www.kriminalhistorie.dk/ ;nn;
Everything;;;Søgemaskine til PC’en;nn;
Evernote;;;Alle mulige noter på alle enheder. Skriv noter for at huske;nn;
Excel;;;Regneark;nn;
Expresso;;;?;nn;
FileZilla;;;FTP – lægge filer på nettet;nn;
Foxit Reader;;;Læse PDF-filer;nn;
Go To Meeting;;;?;nn;
Google + Auto Backup;;;Backup men hvordan og hvad?;nn;
Google Chrome;;;Googles webbrowser;nn;
Google Drive;;;Plads i skyen. Hvorfor kan det ikke åbnes?;nn;
Google Earth;;;Interaktive kort over hele verden. Kan også bruges til at finde vej.;nn;
HitmanPro.Alert;;;Sikkerhedsprogram, der kører i baggrunden;nn;
[/vtftable]

6 Svar
 1. Ulla
  Ulla siger:

  Kære Hanne.

  Ja de mere personligt voldsomme ting, vi har oplevet og været udsat for i vores liv, hører på en eller anden måde med til helhedsbilledet. Dine forældres måde at takle og forvalte livet på, var deres måde at takle og forvalte livet på. Men sådan noget har ikke noget med gener at gøre.

  Dine mange gode evner er derimod genetisk arvet, og dem bruger du jo til mange gode og positive ting 🙂

  Du har godt nok mange programmer, at skulle holde styr på 🙂

  Ideen med at sætte det lidt i system, så det er nemmere at bevare overblikket over, hvad du har af muligheder, er sikkert en rigtig god idé 🙂

  Ha’ det rart og pas godt på dig selv 🙂

  Venlig hilsen Ulla…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ulla

   Mange tak for alle dine søde kommentarer. Jeg skal nok se at få kigget lidt mere ovre hos dig.

   Nej nej – jeg mener heller ikke, at min mor og hendes mand har noget med gener at gøre, og jo da slet ikke, når jeg er adoteret. Fra dem kommer det med miljøet. Det genetiske kommer fra min bio. far, der forsøgte sig med rottegiften.

   Jeg tror, at det med skemaer og tabeller kan vise sig at være nyttige redskaber, og nu har jeg jo – med succes – fået taget hul på det, og “profferne” synes, det ser fornuftigt ud, så jeg vil gå videre ad den vej.

   Sov godt – jeg er lidt træt, for det blev ikke til mere end 2½ time i nat 🙂

 2. Bodil Grove Christensen
  Bodil Grove Christensen siger:

  Det er da en rigtig fin måde at organisere dig på. I virkeligheden laver du jo dig et rigtig godt arbejdsredskab til mange ting. Klø endelig på med det, så du får en fornemmelse af at have kontrol over tingene igen.
  Og så i øvrigt velkommen hjem igen. Tag dig tid til at finde balancen igen hjemme hos dig selv – og bær over med dig selv, hvis det ikke lige lykkes med det samme. En krammer herfra.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bodil

   Ja du har da egl. nok ret i, at det kan bruges til mange ting; det havde jeg såmænd ikke lige tænkt over.

   Jeg tager det lige lidt roligt her de første par dage; og herregud jeg skal jo ikke nå noget sådan rigtigt.

   Tak for kram 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.