, ,

Koder og telefon

Nu med både sygesikringsbevis og telefon

Det tog 2½ uge at få et nyt sygesikringsbevis – nåh nej det har jo taget navneforandring til “Sundhedskort”.  Gad vide hvad idéen bag det er? Når man har mistet det, logger man ind på borger.dk, og indbetaler 195 kr., og så får man en meddelse om, at det tager ca. tre uger.

Da jeg skulle bestille en tid til øre-, næse- halslæge, ringede jeg rundt for at finde det sted, der havde kortest ventetid. Det første sted kunne ikke finde ud af, hvem jeg var, og de henviste til det manglende sundhedskort… Så der kunne jeg ikke få en tid.

Det er såmænd nok ikke kommunen, der fumler i det. Det kan lige så vel være Postnord, der nu om dage kun kommer en gang om ugen. Nu havde jeg ellers lige vænnet mig til at tømme postkassen hver dag. De er kommet ind i en ond cirkel: Jo ringere service de yder, jo færre breve sender folk, og så bliver deres service endnu ringere. Det er mange år siden, jeg sendte et brev. E-mail er en genial opfindelse: stort set gratis og er fremme med det samme.

Nå dette skulle jo ikke handle om postvæsenet.

Min nye iPhone 7

I går fik jeg endelig min nye telefon – en iPhone 7 med stor kapacitet. Så er jeg fri for FKNs tjenestetelefon, som var rar at låne, men som er en Windowstelefon, og den bryder jeg mig ikke om. iPhone og iPad er intuitive, det er Windowstelefonen ikke. Jeg er klar over, at det drejer sig om vanens magt. Appleprodukterne er ligeud sagt lækre, og også ligeud sagt til overpris. Jeg kiggede mig lidt om, da jeg skulle bestille bl.a. på Sony Xperia , men den nyeste og største model kostede stor set det samme som den nye iPhone.

Jeg har altid undret mig over, at folk betaler ca. dobbelt pris for en Mac (Apples computere). Hvis de ofrede det samme på en PC, ville de kunne få den samme kapacitet og overmåde kvalitet til samme pris.

Koder

Det har taget urimelig meget tid at få den sat op. I morges begyndte jeg forfra med at nulstille den, da jeg mistede overblikket i aftes, hvor jeg havde en af gutterne på Support PC og andet til hjælp. I morges forløb det helt problemfrit.

Blandt andet konstaterede jeg i aftes, at jeg ikke kunne lukke mine backups, lavet med iTunes, op, da de er krypterede og kræve en kode. Jeg vil til min dødsdag påstå, at jeg aldrig har krypteret og sat kode på filen. Når jeg laver nye koder, indtaster jeg dem i en lille database, og den rummede intet brugeligt.

Næste skridt var iCloud (en tjeneste der ligger i “skyen”), og der lå alle mine kontaktpersoner, og det var ligetil at trække-og-slippe. Så var de da reddet. Og da jeg stort set ikke bruger en telefon som kamera – jeg foretrækker et rigtigt spejlreflekskamera – så var der ingen billeder at miste. Apps kan jeg jo bare installere, efterhånden som jeg får brug for dem. Så nu kommer det sjove: At lege og at bruge.

Jeg har siddet med lup og indtastet alle de koder, der skal sættes på hvad som helst. Jeg hader det, for jeg kan ikke aflæse den bette skriftstørrelse. Jeg kan huske tre karakterer ad gangen, lægger luppen, taster, taster temmelig ofte forkert, op med luppen igen, de næste tre karakterer og det samme mange gange. Jeg tror, jeg har tastet mit Apple ID 50 gange. Faktisk  kan jeg det snart udenad 🙂

Mine koder er sikre volapykkoder, som ikke sådan lige kan brydes via fx Brute Force Attacks. Koderne kan fx se sådan ud:  QUbRZ7XpbK4iDfxvnzcD. Dem kan ingen mennesker eller robotter formentlig gætte.

Google med reklamer

Da jeg lige nu skulle finde priser på de alternative telefoner, viste Google reklamer, der passede lige præcis på mine foranstaltninger mod mundtørhed. Hvor i alverden ved Google det fra? Jeg synes , jeg har ladet Firefox (browseren) beskytte mit privatliv, men det har åbenbart ikke været tilstrækkeligt. Er der nogen blandt jer læsere, der ved, hvad jeg yderligere kan gøre?

6 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Koder må man have – og en lup. Jeg tænkte på, at det sådan en måske kunne være nyttig for dig lige inden jeg læste, at du faktiske brugte en lup.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jow jow da, luppen er altid på bordet. Jeg har været hos en øjenlæge, der ikke rigtig gad høre på mig, men dog kom med det svar, at jeg skulle have noget mere + i mine briller. Denne gang bliver det hos Louis Nielsen. Det er bare – trods det – så forbistret dyrt.

 2. Eric
  Eric siger:

  Koder er nok kommet for at blive, indtil fingeraftryk, irisgenkendelse, eller hvad ved jeg, tager over.
  Googles (og andres) viden om din færden kommer fra cookies.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg tror, det med fingeraftryk er allerede er tilstede her, idet det krævede del taster mv. at fortælle, at jeg ikke var interesseret i at at få det.

   Hrm… ja så er der næppe noget at gøre, når der er tale om cookies. Jeg siger altid ja til cookies, det kan jeg lige så godt, da der står, at når du bare er logget på siden, bruger de cookies.

   • Eric
    Eric siger:

    Hvis du orker at gå de lagrede cookies igennem, kan du en for en blokere dem, du mistænker – mange har sigende navne.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Jeg tror ikke, jeg orker det, for der vil jo bare gå en lille månedstid, så kan jeg begynde forfra. De fleste sider (også min egen) fortæller jo at cookies findes/sendes, hvis bare man bevæger sit rundt på domænet. Er det ikke rigtigt?

     Hertil kommer, at jeg er lidt hysterisk med tredjeparts cookies. Jeg vil ikke finde mig i, at mine informationer/interesser/søgninger bliver bliver sendt videre til et helt andet brug.

     Jeg må sige, at jeg var noget overraket over produkter til mine nye bisser var kommet med der. En Googlesøgning på noget helt andet!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.