, , , , ,

Joomla

Jeg har fået en ordre fra Vrensted Lokalarkiv i det gamle Hjørring Amt, der ikke har en hjemmeside. De vil nu gerne have en hjemmeside i Joomla, og den har jeg lovet at lave for dem. De spurgte pænt, hvad det kostede, og jeg sagde til dem, som det er, at jeg ikke før har prøvet at arbejde med Joomla, og at de ikke skal betale for min tid med at lære, så jeg gør det gratis. Jeg har fået kontakt med arkivet via vore arbejde med “Mord på bestilling”.

Hele min idé er at prøve at blive dygtig til at arbejde med Joomla, og så at sælge ydelsen og idéen til alle mulige andre lokalarkiver, da der er mange af dem, der ikke har en hjemmeside. Lokalarkiverne har tit store samlinger, men de har ikke muligheden for at præsentere dem, da de netop mangler en side. Hvis jeg kan blive god til det, vil jeg tilbyde ydelsen for 5.000 for at ramme nogenlunde det niveau, som hostingfirmaerne tilbyder ydelsen for.

Jeg har lave en testside på min egen hjemmeside, og den viser bare Joomla out of the box, så den kan jeg nu gå i gang med at lege med. Jeg har fundet en ret god dansk tutorial her, så jeg har lidt at kigge efter. Det skal nok blive sjovt.

Billedet i toppen viser tulipanerne nede i haven. Før i tiden var der bare helt bart, men jeg foreslog viceværten at lægge nogle løg, og den idé tog han til sig, så nu er der lidt at glæde sig over hver dag.

12 replies
 1. Lene
  Lene siger:

  Jeg er som Jørgen også fascineret af at nettet giver os muligheder for at finde hinanden på tværs af landet og få hjælp og ny viden. Tænk at Vrensted og Hvidovre forbindes på den måde 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene
   Ja internettet er fantastisk, jeg kunne ikke leve uden det. Mulighederne er uendelige på nettet, og kommunikationen er hurtig og enkel. Ja nu er Vrensted og Hvidovre forbundet. I øvrigt skal Leif og jeg på et tidspunkt i løbet af sommeren/efteråret en tur til Vrensted og fortælle om http://www.kriminalhistorie.dk og i særlig grad om “Mord på bestilling”.

   Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Jeg tror godt nok, at jeg skal øve mig meget for at kunne levere et foredrag, men jeg kommer fremad, som den næste blogpost også viser. Det tager tid at lære nyt, og når det hele foregår på engelsk, tager det lidt længere tid, men det er rigtig sjovt, og jeg hygger mig med at lære.

     Svar
 2. Ellen
  Ellen siger:

  Spændende – internettet er godt til at lede både en selv og andre omkring – og jeg tror Jørgen har en god pointe mht. reklamer 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja internettet er fantastisk, jeg kunne ikke leve uden det. Jørgen har helt bestemt en god pointe, og jeg vil – når jeg først har lært Joomla – iværksætte en kampagne overfor lokalarkiverne.

   Svar
 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Sådan noget synes jeg er sjovt. Hvor herligt at hobbyen giver henvendelser, der på sigt kan føre til at du bliver “Rejsende i hjemmesider for lokalarkiver”. Når du så har lavet en masse, kan du jo begynde at undervise folkene i at vedligeholde siderne.
  Det er i øvrigt et meget godt eksempel på at man skal være forsigtig med at være modstander af reklamer. Mord på bestilling har fungeret fint som reklame. Og hvem ved hvad der vil ske, hvis du reklamerer endnu mere på din blog – og i øvrigt henvender dig direkte til lokalarkiverne med gode tilbud osv.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg vil gerne hjælpe en hel masse lokalarkiver i gang med en side i Joomla, og med i konceptet er også oplæring i, hvordan de selv skriver nye artikler. Jeg skulle jo nødig selv komme til at hænge på at opdatere deres sider, så kunne jeg få nok at gøre.

   Du har nok ret i det med reklamerne. Som udgangspunkt er jeg arg modstande, men jeg kan godt se, at der kunne være et forretningspotentiale her. Jeg har skam også tænkt på at lave en kampagne rettet mod alle landets lokalarkiver, hvor jeg tilbyder min assistance til at komme i gang med en hjemmeside.

   Svar
 4. Eric
  Eric siger:

  Det skal du nok lære. For nogle år siden havde jeg en ide om at samle alle mine sider under én hat, og puslede lidt med Joomla og Drupal. Jeg endte med at droppe det, fordi PHP er så meget langsommere end jævn HTML, men det, du måske kan have fornøjelse af, er, at jeg til eksperimenterne med Drupal downloadede en slags virtuel Apache-server, så jeg kunne teste lokalt uden at skulle køre over min udbyder.

  Det kan sikkert også lade sig gøre med Joomla. Jeg husker ikke i dag, hvor jeg fandt programmet, men søg, og du skal finde. Nøgleord må være Joomla, local, testing, server og måske Apache.

  God fornøjelse!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har installeret XAMPP på min pc, så den kan kære server, og det fungerer fint. Når jeg har lagt testsiden online er det for at kunne vise folkene bag Vrendsted Lokalarkiv, hvordan siden kan se ud. Jeg har prøvet at følge Mettes tutorials, men det virker ikke helt. Så har jeg prøvet at læse lidt i en bog om Joomla, jeg købte for flere år siden, men den er outdated. Så gik jeg på YouTube og fandt online tutorials, så nu er jeg begyndt at se en serie på 20 afsnit, der virker meget lovende: http://www.youtube.com/watch?v=7LiJg6CeK9g&list=PLHamcmcrmHeCCDzBy-q9ljbZF7dV3kjlj fascinerende hvad man finde på nettet. Og interessant, at en bog er helt outdated.

   Ham der har lavet de tutorials på YouTube har faktisk i afsnit 2 en interessant sammenligning mellem Drupal, WordPress og Joomla – det kan være, den kan interessere dig?

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *