,

Jeg savner en hobby

Engang slægtsforskede jeg

Og det gjorde jeg nærmest nat og dag i de perioder, hvor jeg var sygemeldt – det kan jeg faktisk godt huske. Jeg var med i flere store projekter blandt andet et, hvor vi ville digitalisere alle Danmarks gravsten. Idéen var at tage et billede af samtlige gravsten, taste informationer om navne, dødsdatoer mv. ind i en database og lægge den på nettet, så slægtninge, slægtsforskere og andre interesserede kunne søge på navnet og så få gravstenen vist. Vi kaldte det Dansk KirkegårdsIndex.

Når jeg tænker tilbage på det projekt, tænker jeg, at det var præget af mani fra min side. På ingen tid tastede jeg navne mv. ind fra mere end 18.000 gravsten og var med til at fotografere adskillige andre kirkegårde. Siden jeg stoppede med at slægtsforske i 2013, har projektet haft megen knopskydning, og det lever vist i bedste velgående bare under andre navne. Konceptet kan der imidlertid ikke stilles spørgsmål ved. En gravsten er en gravsten.

Fællesskabet

Slægtsforskerne mødtes på Landsarkivet på Jagtvej tidligt lørdag morgen eller stod i kø på trappen i Viborg fredag eftermiddag. Venskaber blev knyttet på læsesalen og i rygepauserne. Vi fulgte interesseret med, når de andre fandt en spændende historie eller en ane, som havde været længe savnet.

Nu til dags er det hele digitaliseret, så man kan sidde hjemme og søge alle basale oplysninger på Statens Arkivers hjemmeside, idet alle kirkebøgerne er scannet og lagt på nettet. Det er en æra, der er slut både for mig og for arkivvæsenet.

Jeg savner min slægtsforskning, kan jeg begynde at mærke. Jeg kunne begynde igen, men kan ikke længere læse det gotiske alfabet. Det er en færdighed, der skal holdes vedlige.

Det, jeg vil gøre, er at give mine slægtssider på nettet en overhaling, så de får et mere tidssvarende layout og bliver mobilvenlige. Jeg har købt et template 🙂

Support PC og andet

Gennem et par år var jeg webmaster og skribent for IT-gruppen Support PC og andet, hvor jeg fik en hjemmeside op at køre og skrev omkring 100 guides til software.

letsupport.dk

Sammen med et par af gutterne fra supportgruppen stiftede jeg letsupport.dk, men vi kan ikke rigtig få det til at rulle. Vi får simpelthen ikke nogle nye brugere, hvilket undrer os meget, for vores koncept svarer til den oprindelige supportgruppes. Vi har forsøgt med Facebookreklamer osv., men der sker simpelthen ikke noget. Selv er jeg nået dertil, hvor siden ikke længere interesserer mig, og det er faktisk ærgerligt, for siden rummer mange af de gode gamle guides, som bare burde blive opdateret, men hvem gider det, når siden ikke har nogen brugere?

En masse websites

En periode lavede jeg mange udkast til websites, men det blev ved udkastene, så det gider jeg ikke længere.

Og hvad så nu?

Hvad skal jeg foretage mig, når jeg kommer helt på plads med jobbet, som jeg p.t. bruger flere timer på, end jeg skal,  (men sådan er det at være ny, og jeg elsker det)? Jeg lægger i øjeblikket mange puslespil, men det kan jeg jo ikke fylde min tid ud med, selvom de driller. Jeg synes, jeg står lidt i et vakuum, samtidig med at jeg glæder mig over at have det så godt, som jeg har det lige nu. Det er ca. tre måneder siden, jeg sidst blev udskrevet, og jeg rider højt på en bølge af lykkefølelse.

Men hvad med en hobby?

PS: Med billedet afslører jeg, hvad B’et i mit navn står for

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Den er svær. Noget af tiden kunne vel fordrives ved at spadsere ture, og du kunne evt. tage dit glimrende kamera med og forevige årstidernes skiften. Med digitale billeder er det gratis, og formen holdes ved lige. Efterfølgende går mere tid med at behandle billederne og blive superbruger af billedbehandlingsprogrammet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Sikke nogle gode forslag du har. Dem vil jeg tage til mig, og vejret er jo faktisk rigtig fint til at spadsere for tiden.

   Jeg kunne godt trænge til at blive superbruger af det kære GIMP (pendententen til PhotoShop).

   Jeg må afsted straks i dag, men jeg må så starte med at gå op til Labtech Data og købe en form for adapter, så billederne kan overføres til Pc’en, nu hvor der ikke længere er plads til det lille kort.

Der er lukket for kommentarer.