,

iPhone 6

Venter på iPhone 6

Jeg bestilte min nye telefon i pinsen, så nu er jeg ved at være træt af at vente og overvejer at ringe til humac og bede dem annullere handlen.

På den anden side er der kommet en mail fra dem i dag, hvor de skriver, at varerne vil blive sendt af sted i aften, og dermed bør de være hos kunderne i morgen formiddag. Der har hele ugen været et problem med nogle paller og nogle labels. Jeg er egentlig ligeglad med årsagen. Jeg vil bare gerne have min nye telefon nu. Paradoksalt bestilte jeg samme dag et Griffin Survivorcover til den nye telefon – for at passe bedst muligt på den* – Firmaet ligger i USA, men coveret kom hurtigere over Atlanten, end Post Danmark kunne levere fra Høje Taastrup. Det er ikke rigtig til at forstå.

Jeg skriver fra installationsprocessen og så til de første 14 dages brug. Jeg tænker, at mine erfaringer (og måske også et par fejl 40 🙂 ) kan bruges til noget.

Den gamle iPhone 5 havde i den grad aftjent sin værnepligt og kunne næsten ikke hænge sammen mere. En ny måtte der til. Det blev endnu engang et Apple-produkt, for de er lækrest og mest elegante, men jeg havde Samsung Galaxy 6 stærkt inde i overvejelserne. Når valget alligevel faldt på Apple, skyldes det især disse nyheder i 6’eren:

 1. Bedre og større skærm
 2. Bedre kamera (ikke mindst videooptagelser)
 3. Længere batteritid pr. opladning, lavere strømforbrug til visse opgaver og hurtigere opladning
 4. Bedre antenne og signalkvalitet – fanger lettere 4G-LTE-netværket
 5. Bedre udnyttelse af iOS8

Jeg var noget i tvivl om, hvordan jeg fik hele indholdet fra den gamle telefon med over på den nye. Jeg spurgte mig lidt for i Facebookgruppen “Support pc og andet”, der er en virkelig hjælpsom og rar gruppe til alle mulige “tekniske” problemer. Jeg var ret overbevist om, at jeg ikke orkede at oprette alle kontakter og apps påny. Metoden hedder ganske enkelt backup og restore. Backup kan laves enten med iCloud eller iTunes. Hvis man sætter flueben ved, at der skal dannes en krypteret backup, får man også alle passwords med over..

Jeg arbejder på et slideshow til Facebookgruppen, hvor der tit er nogen, der spørger til det at skifte telefon, typisk hvordan kommer man fra en type/variant til en anden. Hvis det, man har brug for at vide, er skrevet ned, vil det spare mange supporttimer – i hvert fald indtil næste version.

Her har du et link til de foreløbige slides, og der mangler selvfølgelig selveste festens genstand: Linket fører til et slideshow.

Min plan er at komme med en masse små fif, som jeg selv manglede under installationsprocessen.

* Jeg kender dette mærke fra min iPad og kan varmt anbefale det til alle og enhver. Det var Overleveren, der gjorde mig opmærksom på Griffin. Til iPhone 6 findes det her. Med et cover fra Griffin er man sikret mod støv, regn, tåge, fald fra op til to meter direkte ned mod et betongulv i en kælder. Glasset får et beskyttende lag hen over sig, så det ikke får ridser, og der er forstærket med puder på alle hjørner og på alle sider, hvor der er plads.

8 Svar
 1. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Jeg håber, at du har været på Hejrevej i dag og måske har drøftet din aktuelle situation/tilstand med de professionelle? Hvis ikke, synes jeg som Kristine, at du skal kontakte Psyk i Hvidovre. For det går vist lidt for stærk i øjeblikket?!
  Ellers må du som minimum prøve at gøre som Overleveren foreslår: flytte fokus. Se at komme væk fra computeren. Se at komme ud! Og tag cyklen i stedet for bussen/toget, nu hvor der forhåbentlig kommer dage med godt vejr. Du kunne jo passende kombinere Overleverens opgaver med byens mange parker og haver – en ny opgave og en ny park hver dag – og så ét enkelt lille blogindlæg med dagens bedste skud. Det kunne da blive meget godt 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Jeg skal tale med min erhvervspsykolog i morgen, og der vil jeg lige vende det. Tilsvarende har jeg en aftale med Mona på PCH om at tale sammen i aften, og så toner jeg også rent flag overfor hende.

   Jeg prøver Overleverens forslag.

 2. overleveren
  overleveren siger:

  Melder mig i koret …

  Og selvom jeg helst ikke vil blande mig i hvordan andre bruger deres penge, tænker jeg osse at du kan droppe telefonen.. der kommer en bedre til efteråret.. og til foråret.. og efteråret igen… 🙂

  Og det er så smaddernemt at rykke fra iphone til iphone at det umuligt kan tilfredsstille din trang til at der skal ske noget der udfordrer..

  Hvis du ikke er et sted i din sygdom hvor du skal have kvalificeret hjælp må du prøve at flytte fokus lidt. Ud i parkerne og i naturen med dit kamera.

  Her er en udfordring.. jeg tror du har et rigtigt kamera.. og her er 6 opgaver..

  Første dag: hvad betyder vidvinkel/zoom for billeder Tæt på/langt væk/ansigter
  Anden dag: Fokus.. auto fokus, manuel fokus.. flytte autofokus
  Tredje dag: Brændvidden.. landskab, bygninger, blomster. Dybdeskarphed (Av)
  Fjerde dag: lukketid. Meget lys/lidt lys. Bevægelser, Fryse bevægelse /bevægelses-slør (Tv)
  Femte dag: ISO – hvor går grænserne – hvornår. EV korrigering. Hvornår er det bedre?
  Sjette dag: kameraets indstillinger. M, P Auto, scener Hvad virker hvornår.

  6 dage med udfordringer..

  Og så den sidste.. om begrænsningens kunst.. lad være med at poste alle forsøgene på bloggen, for det er der ingen på jorden der kan tage stilling til. 🙂 Prøv at begrænse bloggeriet for det er lige voldsomt nok nu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak for dit indlæg. Foto-udfordringerne er gode, så dem tager jeg straks til mig, og går ud og prøver af. Jeg har faktisk et dejligt Nikon D40, men det ligger for meget inde i skabet 🙂

   Jeg lover ikke at lægge alle forsøgene ud, men jeg kan ikke love at blogge mindre.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Hmmm, Hanne – dine indlæg kommer som skidt fra en spædekalv, og nu køber du det nyeste og dermed dyreste udstyr, selv om du bare er en ganske almindelig bruger (sorry – men sådan ser jeg på det) og oven i købet tidligere har klaget over din økonomiske tilstand og at du har svært ved at få tingene til at hænge sammen. De nyeste gadgets rasler jo ned i pris, hvis man bare kan vente, til de har været et par måneder på markedet.
  Er alt i orden med dig? Jeg kan godt blive lidt bekymret …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tusind tak for din omsorg, og jeg mener det.

   Telefonen er ikke dem mest fornuftige investering, det indrømmer jeg blankt!

   Antallet af indlæg skyldes vist mest, at jeg keder mig lidt, men også at jeg da synes, jeg har noget på hjertet.

   Jeg tror, jeg har det ok, men det har man jo i en mani! I en mani mener man/jeg ikke, at man har behov for en læge. Jeg vil være meget opmærksom på udviklingen, for jeg er også selv lidt bekymret.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.