,

Kampen med mastodonterne

Kampen med mastodonterne

Kampen med mastodonterne udvikler sig

Måske er jeg bare et fjols, der er naivt og godtroende, men jeg vil forstå tingene, og de skal give mening for mig. Jeg giver ikke op før, jeg forstår dem. Derfor er kampen med mastodonterne nu udvidet til også at omfatte Facebook.

Som Henny skrev i en kommentar “Det er uhyre sjældent, David vinder mod Goliat” (eller sådan noget lignende), og det har hun ret i. Jeg er bare en fighter, så jeg bliver ved til den bitre ende. Eller i hvert fald til det har givet mening for mig.

Kampen med Facebook

Jeg er medlem af en dejlig Facebookgruppe ved navn “Aspergers Syndrom Danmark”. Det er en fin gruppe, fordi medlemmerne altid er både søde og hjælpsomme. Det bevirker så, at der stilles spørgsmål om alt mellem himmel og jord. En hel masse har jeg ikke forstand på og ruller bare videre, men af og til er der nogen, der spørger om noget med regler, og når jeg er 100 pct. sikker på, jeg kan svare rigtig, gør jeg det. Det er trods alt mit håndværk, også selvom det er over 30 år siden, jeg blev kandidat. Jeg tror imidlertid, at det, Københavns Universitet bankede ind i hovedet på os om “juridisk metode”, er en art livsledsager, man ikke bare efterlader på perronen.

For nogle dage siden spurgte en bruger af gruppen, hvorvidt hun kunne få hjælp til en kugledyne fra Protac hos sin kommune. Da jeg selv har en kugledyne fra det firma, og har fået den af Hvidovre Kommune, og ved hvor højt jeg elsker den, og hvor meget den betyder for min søvn, brugte jeg lidt tid på at undersøge reglerne. Det var nu ganske let, for de står eksplicit i servicelovens § 112. Jeg kopierede lovteksten ind i mit svar og linkede nederst til selve serviceloven på retsinformation.dk, så hun nemt kunne konstatere det ved selvsyn. Efter linket skrev jeg til brugeren, at det altså var § 112, hun skulle kigge i. Det gjorde jeg, fordi det kan være svært at sammenholde alle informationerne, der ellers er delt i småbidder, når man er “udfordret”, som det så smukt hedder.

Kampen med mastodonterneDet resulterede i en advarsel fra Facebook om, at jeg spammede, og at de af den grund havde tilbageholdt min kommentar. Jeg havde aldrig linket til serviceloven før.

Som en art provokation prøvede jeg at opslå samme tekst med tilhørende link en gang til. Det medførte endnu en advarsel. Advarslen ser ud som vist til højre.

Algoritmer eller mennesker?

Jeg har klaget min nød i et opslag på min egen “væg” på Facebook, og der er mange, der har langt mere forstand på Facebooks algoritmer end mig. Konklusionen på adskillige skriverier frem og tilbage er, at enten er det algoritmerne, der tildeler mig disse advarsler – trods mit ædle formål, som algoritmerne jo ikke kan vurdere – eller også er der nogen i gruppen, der er trætte af mig/mine links, som derfor klager deres nød til en administrator, som sørger for at anmelde mig til Facebook, som i sidste ende tildeler mig advarslen.

De fleste tror, der er mennesker involveret i det. Derfor har jeg i gruppen spurgt således:

Kære medlemmer af denne gruppe
Jeg kæmper med Facebook, der nu to gange har skrevet til mig at jeg spammer, fordi jeg har prøvet at hjælpe en bruger med link til en bestemmelse i serviceloven (jeg tør ikke skrive det konkret nu), som hun skulle bruge til at tale med sin kommune om betaling af en kugledyne.
Jeg er jurist, så jeg synes, det er naturligt, jeg hjælper med sådan noget, når det dukker op i et spørgsmål.
Jeg tror selv, det er nogle algoritmer, der fastslår, at jeg overtræder fællesskabsbestemmelserne og derfor får advarsler.
Nogle (med mere forstand på Facebooks algoritmer end jeg) siger, det er et gruppemedlem, der anmelder mig til en administrator.
Er der en af jer, der anmelder mig og linket til en administrator? Hvis “ja” hvad skyldes det så? Må jeg ikke hjælpe, hvor jeg kan?

Nu er der gået et par timer uden nogen i gruppen har “påtaget sig skylden”, så jeg tror på, det er algoritmerne, når:

  1. Linket, den første gang, aldrig har været opslået af mig tidligere og
  2. Samme link gyldigt kunne opslås på min egen væg, uden at det medførte en advarsel.

Intet af det giver mening. Intet er logisk.

Når man får advarslen fra Facebook, er den (selvfølgelig) maskinel, og på grund af Corona… kan man ikke fortælle dem, de tager fejl og indlede en blot kortfattet dialog. Herre Jemini hvor er jeg træt af deres såkaldte “Fællesskabsregler”.

Jeg er glad for Facebook, men der er altså nogle områder, hvor jeg bare “står af”. Det kan da ikke være sandt, at man ikke har lov at linke til en lovtekst men gerne må linke til letpåklædte damer og spillecasinoer.

Kampen med Microsoft

Næh, den udvikler sig modsat ikke, men jeg fører den stadig. Kampen med Microsoft stander i våde. Jeg har lagt ind i min kalender, hvornår jeg skal skrive til den pågældende medarbejder og spørge til status og fremdrift endnu en gang.

Det vil ske en gang om ugen, indtil jeg har hul igennem. Næste gang vil blive den 12. oktober.

Jeg giver ikke op.

Sådan får du adgang til min væg

Sådan får du adgang til min væg

Sådan får du adgang til min “væg” på Facebook

  • Du giver noget af sig selv, ellers bliver du afvist. Du skal mere end opdatere dit profilbillede en gang om måneden eller en gang om året. Jeg skal kunne se, hvad for du et menneske, du er; det er ikke nok, at du fortæller om dine børnebørn,
  • Hvis du repræsenterer et politisk parti, er det helt fint (bortset fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige), også selvom vi er uenige. Det skal bare være tydeligt hvilket parti, du repræsenterer. Jeg gider ikke selv lede efter det,
  • Du skal kunne udtrykke sig bare nogenlunde korrekt med ord. Jeg er evigt træt af “emojis”, som der findes  omkring 3.000 af. Jeg kender kun to af dem. Jeg sidder tit tilbage med fornemmelsen af ikke at forstå, hvad det er, der forsøges kommunikeret. Det gider jeg ganske enkelt heller ikke, så hvis du vil mig noget, er du velkommen, det skal ske blot via ord, og
  • Vi skal have minimum 100 “venner” til fælles. Dette er et helt ufravigelig krav.

“Underlige mænd”, der skriver på  Messenger, at vi godt nok ikke er venner på Facebook, men at de ønsker at “connecte” via Messenger er heller ikke velkomne. Jeg har ikke rigtig en fornemmelse af, hvad de er for nogle – og de kunne jo have sendt en helt almindelig besked via en e-mail først. Jeg er ret let at finde ved hjælp af finde Google. Jeg gider ikke gætte mig til formålet. Jeg har andet at gøre.

, , ,

Farvel Sucuri firewall!

Først om billedet

Frikorps Danmark

Fritz Felix Stegemüller meldte sig til Frikorps Danmark og kæmpede på tysk side ved den russiske front under 2. verdenskrig. Det store billede forestiller Fritz i sin SS-uniform. Han fik en tatovering på den ene overarm, og tatoveringen blev der livet igennem. Derfor så man aldrig hans overarme. Hans børnebørn har aldrig hørt Fritz selv tale om tiden under krigen.

Fritz blev dømt for landsskadelig virksomhed efter krigen.

Det er et grundlæggende princip, at strafbare handlinger, der retsforfølges, skal have været strafbare på gerningstidspunktet. Man skal vide, man begår noget strafbart, men under krigen (og måske især efter krigen) var virkeligheden en anden.

Den danske regering sendte på et tidspunkt minister Mohr til Grafenwöhr for at tale de danske i Tyskland til rette. Der var uro blandt dem, fordi Frikorpset blev ophævet. Af en eller anden grund ønskede tyskerne ikke længere de rene nationale korps, men hellere enheder blandet med tyskere. Man oprettede et SS-regiment Danmark bestående af tre bataljoner. Regimentet blev tildelt rigstyskere, folketyskere fra Rumænien og danskere fra andre SS-enheder. Mange danskere ville hjem, fordi de mente, at forudsætningerne for deres hvervning nu var bortfaldet; herunder at ledelsen nu pludselig bestod af tyske befalingsmænd.

Mohr fortalte danskerne, at de gjorde Danmark en tjeneste ved at blive og kæmpe videre, for på den måde ville Danmark undgå, at der blev tvangsudskrevet arbejdskraft til Tyskland! En utrolig historie – men ikke desto mindre sand.

Min mor mente, at familien – fordi Fritz “gik over til fjenden” – slog hånden af ham. Det har jeg imidlertid ikke kunnet få bekræftet. I følge hans bror Roberts datter kommer han i en form for interneringslejr. På det tidspunkt bliver han klemt mellem pufferne på to togvogne i Tyskland. Denne ulykke ødelægger hans underliv/hofteparti og ved hjemkomsten til Danmark, er han afkræftet. Han restituerer sig i hjemmet hos Robert og dennes hustru Clara. Roberts datter husker blot, at det var så hyggeligt, at “onkel Fritz” atter var hjemme og forstod ikke rigtig, hvad der var sket ham.

Efter krigen var han bl.a. beskæftiget på en krøluldsfabrik i Skodsborg.

Farvel Sucuri firewall!

Jeg har opsagt abonnementet på firewallen hos Sucuri med øjeblikkelig virkning og vupti er alle de underlige problemer væk. Synes du, svartiden er bedre nu?

Sucuri har en meget fin support, men det var frygtelig irriterende, at der hele tiden opstod problemer, hverken min host cHosting eller jeg kunne løse, fordi trafikken gik gennem Sucuri. Jeg er ikke tekniker og ved intet om at kode, og det interesserer mig heller ikke at lære det. Jeg har prøvet nogle gange, men det har været resultatløst. Jeg vil langt hellere skabe indhold. Deres firewall kan mange dejlige ting, men prisen, for at få dem, er alt for høj.

Der opstod flere og flere underlige problemer. På et tidspunkt havde jeg fire supportsager hos Sucuri, og det virkede som om, de heller ikke selv kunne gennemskue problemerne.

  • Da jeg også knyttede TNG-siden op på firewallen, kunne man ikke altid tilgå siden, og kunne man tilgå den, kunne man ikke skifte sprog.
  • I WordPress blev der meldt om problemer med Loopback (aner ikke hvad det er) og “REST API request failed due to an error” (aner heller ikke, hvad det er).
  • Planlagte jobs fungerede ikke. Det betød fx, at den natlige backup af hjemmesiden ikke fungerede, og det kan jeg selvfølgelig ikke leve med. Så snart firewallen var taget ned, og trafikken derfor igen går gennem cHosting, kører de planlagte jobs atter som smurt.

Du må have en god weekend!

,

Uha mit ellers pæne omdømme er i fare

Uha mit ellers pæne omdømme er i fare

Ubehjælpsomt forsøg på afpresning

I nat kl. præcis 02:00 ankom nedenstående e-mail fra denne e-mail-adresse: “[email protected]”, og meningen er tydeligvis, at jeg skal blive bange for afpresseren og finde tegnebogen frem, så han (det er sikkert en han) kan rejse på en endnu dyrere sommerferie, modernisere sit køkken eller hvad folk nu ellers bruger deres penge på.

Emnelinjen lød: “Din enhed er blevet inficeret og hacket, og alle dine data er blevet kopieret til en andens server. Læs straks vejledningen indeni.”

Det er uhyre sjældent, jeg får sådan noget skrammel i indbakken, så jeg morer mig bare og bliver ikke det mindste bange. Tværtimod glæder jeg mig til at se den video, han truer med at dele, når han registrerer, at jeg har delt hans mail med alverden via Facebook, for jeg er nemlig ikke omfattet af hans personkreds. Jeg tror, han tror, han sender sin e-mail til en mand. Lidt forudgående research havde været på sin plads.

Får du den slags skrammel i din indbakke?

Indholdet af e-mailen

Hej! Jeg har dårlige nyheder til dig.

For et par måneder siden fik jeg adgang til de enheder, som du bruger til at surfe på nettet.

Denne software giver mig adgang til alle controllere af dine enheder (f.eks. din mikrofon, dit videokamera osv.)

Jeg har uploadet alle dine oplysninger, data, fotos og browserhistorik til mine servere. Jeg har adgang til alle dine beskeder, sociale netværk, e-mails, chat-historik og kontaktliste. Min virus opdaterer konstant sin signatur (den er driverbaseret) og forbliver derfor usynlig for antivirusprogrammer. Jeg tror, at du nu kan se, hvorfor jeg ikke blev bemærket før dette brev…

Da jeg indsamlede oplysninger om dig, fandt jeg ud af, at du er en stor fan af voksenwebsteder og meget mere.

Du elsker virkelig at besøge pornosider og se spændende videoer, mens du har det sjovt.

Det lykkedes mig at optage nogle af dine beskidte scener og redigere nogle videoer, der viser dig onanere og opnå orgasme. Når jeg er i tvivl, kan jeg med et par klik gøre alle dine videoer tilgængelige for dine venner, kolleger og familie.

Jeg har heller ikke noget problem med at gøre dem offentligt tilgængelige online.

Jeg kan også afsløre alle dine personlige oplysninger for offentligheden.

Jeg kunne ødelægge dit omdømme for altid. Jeg tror ikke, at du virkelig ønsker, at det skal ske, i betragtning af de specifikke videoer, som du kan lide at se (du ved præcis, hvad jeg mener), ville det føre til en sand katastrofe for dig.

Lad os afgøre det på denne måde: Du overfører mig 8210 Dansk krone (i bitcoin-ækvivalent til valutakursen på tidspunktet for pengeoverførslen), og så snart overførslen er modtaget, fjerner jeg straks alt dette snavs.

Derefter glemmer vi hinanden.

Min bitcoin-tegnebog til betaling: bc1qkppyc7030q2zrq5q6p0ekawx3yr457sc7gsjd7

Hvis du ikke ved, hvordan du køber og overfører bitcoins, kan du bruge en hvilken som helst moderne søgemaskine.

Jeg giver dig 50 timer (over to dage) til at betale. Jeg har en meddelelse om at læse denne e-mail, og timeren går i gang, når du ser denne e-mail.

Jeg lover også at deaktivere og fjerne al malware fra dine enheder. Det er en fair aftale, og prisen er ret lav, når man tænker på, at jeg har tjekket din profil og trafik i et stykke tid nu.

Du skal ikke forsøge at svare mig. Det giver ingen mening (afsenderadressen genereres automatisk).

Det giver ingen mening at indgive en klage nogen steder, fordi denne e-mail ikke kan spores, og det kan min Bitcoin-adresse heller ikke. Jeg begår ikke fejl.

Hvis jeg finder ud af, at du har delt denne besked med en anden person, vil videoen blive delt med det samme. Jeg vil ødelægge dit omdømme permanent, og alle dine data vil blive offentliggjort.

De bedste ønsker!