Intentionstremor

Jeg har været hos lægen

Det er fire år siden, jeg senest har været hos egen læge, for jeg fejler heldigvis ikke noget, som hun kan gøre noget ved, og de tager sig godt af mig i distriktspsykiatrien for så vidt angår resten.

Jeg ringede alligevel til egen læge og fik en tid allerede dagen efter – det var før forbuddet mod at mere end 10 personer samles. Jeg ankom til et fuldstændig tomt venteværelse.

Årsagen

Min højre side ryster. Jeg har siddet hjemme hos venner og drukket hhv. kaffe og rødvin med sugerør, fordi min højre hånd i perioder ryster helt vildt. Det er ikke bare almindelig rysten på hænderne. Det er vildt. Det er også sket inde i distriktspsykiatrien, så en sundhedsperson har altså set det. Det kommer som i anfald, der varer kortere eller længere tid.

Det er ikke hele tiden – kun periodisk. Det sker ikke alene, når jeg er sammen med andre, men også herhjemme, så noget ‘nervøst’ kan vel udelukkes. Det kan ske, når jeg er på vej fra køkken til stue, og så bliver jeg nødt til uendeligt langsomt at sætte koppen ned på gulvet, for at der ikke skal være kaffe over det hele. Så må jeg vente til anfaldet er gået over og så prøve igen.

Højre ben føles hele tiden som om, det vil exe. Det mærkes i sær, når jeg står i badet og når jeg børster tænder, hvor man jo forventes at stå rimeligt lige.

Undersøgelse og henvisning

Min læge lavede to små tests: Jeg skulle klemme hårdest muligt om hendes hænder. Det gik fint. Jeg har lige meget kraft i begge sider. Herefter op på briksen og stemme imod med fødderne mod hendes hænder. Det gik også fint. Der er også lige meget kraft i begge sider der.

Hun ville alligevel gerne give mig en henvisning til en neurolog, idet hun mente, det kunne være ‘intetionstremor’ (intention = man vil gøre noget. Tremor = rysten.)

Jeg har fundet en neurolog på Christianshavn, der kan se mig den 30. april. I disse tider er det fornemt. De vil ringe, hvis de bliver nødt til at udskyde tiden.

Bekymret

Det er sikkert ikke noget særligt, og ellers er det bare aldersbetinget eller arveligt. Alligevel bekymrer det mig. Det er ikke fordi, jeg tror, jeg skal have amputeret højre side, men så vidt jeg ved så er det sådan, at hvis højre side er ramt, er det fordi, der er noget galt med venstre hjerne halvdel.

Og så smager rødvin ikke lige så godt med sugerør.

4 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Det er det virkelig også. Jeg har haft det længe (måske 4-5 måneder), men har nok været lidt bange for at gå til læge og har også tænkt, at det vel gik over eller at det bare var noget nervøst.

 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg kan sandelig godt forstå, at du er bekymret – det må være pokkers ubehageligt med de rysteture. I det mindste er det da godt, at du ikke skal vente længere på en tid hos en speciallæge. En af mine kollegaer fik problemer med synet, og han fik at vide, at der ville gå mere end et år, før han kunne få tid hos øjenlægen. Han valgte at betale selv, og det viste sig at være stær.

  Det med rødvin og sugerør har jeg ikke prøvet, men jeg vil tro, at “smagsforskellen” skyldes, at vinen fra sugerør glider lige ned uden at blive iltet i mundhulen. Hvis du venter lidt med at synke (og suge) og suger luft ind gennem munden, vil du sikkert få lidt af den normale oplevelse. Langt det meste, af det vi kalder smag, er i virkeligheden duft.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak. Ja jeg er også virkelig glad for ikke at skulle vente længere. Da jeg senest var hos en speciallæge til udredning for Aspergers, ventede jeg syv måneder, så 1½ måned er ingenting.

   Jeg har godt hørt, at der er meget lang ventetid hos øjenlæger, men et år er urimeligt.

   Jeg vil prøve dit tip næste gang, jeg skal drikke et glas rødvin. Tak for det. Pludselig giver udtrykket ‘varm luft og vindfrikadeller’ mening 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.