, ,

Ingers asylcirkus

Avisen.dk

Avisen.dk er slet ikke så tosset at følge på fx Facebook. I dag har de historien om, at Ombudsmanden, Justitsministeriets kronjurister, oppositionen m.fl. kan “hoppe og danse” i følge Dansk Folkepartis udlændingeordfører. De skriver blandt andet følgende fra Martin Henriksens udtalelser:

Ombudsmanden er kommet med en fortolkning, der har også været andre. Den ene fortolkning kan vel være lige så god som den anden. På spørgsmålet om, hvorfor man skal have en ombudsmand, hvis hans vurdering ikke følges, siger Martin Henriksen, at han gerne så en diskussion af Ombudsmandens ansvarsområder: Jeg synes fint man kunne diskutere, om ombudsmanden skulle have udlændingeområdet under sig. Og lad os lige huske på, at en ombudsmand jo ikke er Vor Herre.

Martin Henriksen sætter sig hermed op imod Ombudsmanden og gør sig selv klogere end de ypperste på feltet. Jeg har altid selv ment, at Ombudsmandsinstitutionen er blandt de ypperste, fordi han træffer afgørelse på tværs af partiskel og smålige partipolitiske interesser. han forholder sig til juraen, som den står skrevet. Men Martin Henriksen anser sig selv for at være klogere.

Der er ikke tale om at: “Den ene fortolkning kan vel være lige så god som den anden”. Nej på ingen måde! Når Ombudsmandsinstitutionen har talt, er alle politiske dønninger lagt, og der er den skinbarlige jura tilbage. Der er kun tåber, der tror, at det bare beror på fortolkninger. I Danmark skal vi være stolte af, at vi har en fuldstændig uvildig instans, der kan tale til fornuft, når alle de andre vrøvler. Det, der er diskussionen her, er, noget man lærer på første årsprøve på jurastudiet. Det er elementært! Punktum. Og skulle jeg opfordre nogen til lidt litteratur, findes blandt andet et hovedværk: “Om ret og retfærdighed” af professor, doktor jur. Alf Ross.

Martin Henriksen har så en eller anden idé om, at Ombudsmandsinstitutionen måske slet ikke skal have kompetence på udlændingeområdet. Hvad tænker manden på? Skal vi på alle områder have en Ombudsmandsinstitution bare ikke på udlændingeområdet? Jeg har slet ikke ord for det. Det er da det tydeligste eksempel på, hvor politisk retorik og pladderballe kan føre hen. Det er i hvert fald forskelsbehandling på baggrund af etnicitet, hvilket strider mod menneskeretskonventionen. Det er ikke så svært at forstå. Herunder er en indledende beskrivelse af forskelsbehandling fra Institut for Menneskerettigheder:

Diskrimination kan defineres som en usaglig forskelsbehandling, som medfører, at en person får en ringere behandling end andre, det vil sige, at årsagen til forskelsbehandlingen ikke kan retfærdiggøres på et lovligt grundlag. Diskrimination kan have flere grunde – eksempelvis køn, race, hudfarve, religion, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse.

Martin Henriksen forholder sig slet ikke til, at sagsbehandlingen i Udlændingestyrelsen viste, at der kun var to par, der skulle indkvarteres hver for sig. Virkeligheden var ikke, at halvgamle ækle mænd var gift med piger på 10 – 12 år. Virkeligheden var, at den gennemsnitlige aldersforskel var 6,6 år. Havde de nu været etniske danskere, kunne de bare søge “Kongebrev” hos kommunen i henhold til Ægteskabsloven – og så var den potte ude. Det er forskelsbehandling med baggrund i etnicitet – og det er en sag for menneskerettighedsdomstolen. Men det er Martin Henriksen nok ligeglad med; han føler sig sikkert også på dette felt klogere. Faktum er, at han er dummere!

Hvorfor paralleller?

Overskriften på dette indlæg er “Ingers asylcirkus”, så hvorfor kommer der slet ikke noget om hende? Det er ganske enkelt fordi, hun ved, at de synspunkter, hun bringer til torvs, er vand på Dansk Folkepartis mølle. De er med andre ord to alen ud af et stykke.  Hun gør ikke noget, som hun ved, ikke har støtte fra Dansk Folkepart personificeret i Martin Henriksen. Og herefter kan vi gå videre.

DF ønsker pigtrådshegn langs den danske grænse

Avisen.dk kan også fortælle historien om at “DF ønsker pigtrådshegn langs den danske grænse“.

Vi er meget begejstrede i Dansk Folkeparti over det, vi har oplevet i Ungarn. Modellen er en-til-en den, som vi foreslår, at man indfører mellem Danmark og Tyskland, forklarer Anders Vistisen til Politiken. Grænsemodellen består blandt andet af et tre meter højt grænsehegn med pigtråd, bevægelsessensorer og overvågningskameraer. Derudover ønsker Dansk Folkeparti også, at man – ligesom i Ungarn – opretter såkaldte transitzoner til asylbehandling.

Man skal kunne indespærre asylsøgere i særlige lejre med tre meter hegn omkring, mens deres sag behandles. Og Anders Vistisen fortsætter:

Det er da ikke luksus på nogen måder, men forholdene var ganske fine til formålet, som er at tilbageholde mennesker, indtil deres asylansøgning er afgjort, siger Anders Vistisen til Politiken.

Jens Rohde (R) har været fremme med en beregning, der viser, at vi så skal bruge 7.000 kilometer hegn, der alligevel ikke er et effektivt værn, da vi har så lang en kysttrækning. Ingen kan rigtig overskue konsekvenserne, hvis vi når dertil.

Min egen historie

Jeg er selv dansk i fjerde led, idet min oldefar indvandrede fra Frankfurt an der Oder i 1890, og var en dygtig hattemagermester på Brede Klædefabrik. Han var velintegreret og videreførte sine kompetencer på Skodsborg Hattefabrik. Men det er ikke nok for Martin Henriksen. Der skal flere forudgående slægtled til, før man kan mene, at man er dansk.

Jeg tog min embedseksamen i 1990, og jeg vidste på forhånd, at jeg ville arbejde med de svageste: Forbrydere, voldtægtsmænd og udlændinge. Dengang var der ikke det samme politiske fokus på asylområdet, som der er i dag. Livet og tilfældighederne førte ad andre veje, men det betyder ikke, at jeg ikke har øje for, at de svageste behandles dårligst. Asylsagsbehandling er p.t. ikke i højsædet, hvis man vil gøre karriere med sin embedseksamen. Og det er egentlig synd – ikke mindst for asylansøgerne.

2 replies
 1. mia gerdrup
  mia gerdrup siger:

  Åh, hvor er jeg enig!!!
  Du er knivskarp i din kommentar.

  Min ene 5xtipoldefar indvandrede fra Achen, Tyskland med hele sin familie og var dugmagersvend – først i København, senere ved en klædefabrik i Fredericia.
  Jeg tænker nogle gange – gad vide hvordan Martin Henriksens stamtræ mon ser ud??

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Mia

   Tak! Jeg vil gerne være knivskarp for at imødegå det vanvid, der foregår p.t. Det er nødvendigt, at der er nogle, der hæver sig op over “pladderballe”-niveauet.

   Du og jeg deler det, at vores forfædre kom hertil for at erlægge deres arbejdskraft og til gengæld få et liv for dem selv og deres familie. Det er jo interessant, at vi begge har forfædre i en klædefabrik.

   Du har ret i tanken om, hvordan Martin Henriksens stamtræ ser ud? Men det har han ikke intellekt til at finde ud af. Efter min opfattelse er han ikke for kvik. Det er selvfølgelig ikke så pænt at sige sådan om et medmenneske, men han byder jo ikke selv ind til en kvalificeret dialog.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *