,

Indlagt

Det tippede for mig – Hjemme på weekend

Den 3. november 2014 var jeg til møde hos Gitte i DPC (Distriktspsykiatrien), og jeg var forinden forberedt til  fingerspidserne, for der var 25 ting, jeg skulle huske at fortælle hende. Hun indlagde mig pr. “fasttrack” på Psykiatrisk  Afdeling altså hvor man i for vejen er indlagt af en læge, når man ankommer, så papirarbejdet går lettere igennem.

Bi-polar: Er lig to poler. Denne gang depression – altid den evige vandring mellem de to poler. Jeg havde min første depression i 2003, men først i 2014 får jeg tilbuddet om ECT (“Elektrochok”).

Jeg synes, det virker, og jeg synes nu, at jeg har fjernet mig fra afgrundens rand. Ulempen ved elektrochok er tabet af korttidshukommelsen via udvalgte dele af denne. Da jeg i forvejen har problemer med hukommelsen, var jeg ikke sen til at beslutte mig.  Jeg har en lang liste over hukommelsesproblemer (absencer), som jeg har forinden har bragt med til Janne Baatz i DPC, og som hun vil forelægge en overlæge ved navn Kai, som man ikke kan henvise til, hvis man ikke er indlagt. Den 26. vil de holde netværksmøde med Gitte, så det hele kan blive samlet.  Jeg ser frem til dette samlede møde, hvor der så kan henvises til Kai.

Vi er fire samledede på min stue og med fire forskellige diagnoser på min stue: fire forskellige diagnoser og forskellige lidelser. Jeg glæder mig til at sove i min egen seng i nat, for egen (kugle)dyne er nu en gang bedst. Der er nu engang mange gange forskellige lidelser på samme stue og på samme gulv, og vi tager pænt hensyn til hinanden i det samme rum.

Elektrochok (ECT): I gamle dage mente man, at elektrochok medførte hjerneskade, men det det mener man ikke længere. Der er forsket meget i denne behandling, og nu er man ikke længere bange for denne behandling, så nu tilbyder man rask væk behandlingen uden angst for bivirkningerne.

 

 

 

19 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Hej Rasmine

  Tak for din kommentar.

  Som skrevet håber jeg ikke, der kommer flere depressioner, for nu er alle behandlingsmuligheder udtømte – jeg skal klare mig selv nu! Jeg havde min første depression i 2003 og har haft dem jævnligt siden, så nu må jeg klare mig selv. At være bi-polar er noget rod, fordi man netop konstant svinger mellem de to poler.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Jeg roder med min blog, jeg kan slet ikke finde ud af, hvornår ovenstående indlæg er skrevet, og det virker ikke, som om om ovenstående indlæg og kommentarer er skrevet i en god orden. Når jeg kommer rigtig hjem igen, skal der atter styr på bloggen. Formentlig kommer jeg hjem på tirsdag (så vidt jeg husker 🙂 )

  Når jeg kommer rigtig hjem igen skal der også styr atter på mit Visakort, som en medpatient har haft stjålet, så det nu er spærret; heldigvis havde jeg lidt kontanter på mig.

  Jeg kan virkelig anbefale Psykiatrisk Center Hvidovre, der ligger langt ude på Brøndbyøstervej nr. 160. De er utrolig søde og dygtige, og beskæftiger sig ikke kun med medicin/piller, men også med psykologi, massage og andre former for healing. Jeg har haft en virkelig fuldbefaren psykolog.

  Jeg har fået i alt 10 elektrochok, og har ikke mærket et eneste af dem, da man bliver lagt i fuld narkose forud for hvert af dem. Der skal stå en hel masse mennesker inde i det lille rum, hvor behandlingen udføres. Man bliver kørt tilbage til opvågningen, og vågner op i en lille kørestol, og er her en smule forvirret over, hvad der er sket, men det er naturligt.

  Nu har jeg så prøvet alle behandlingsmuligheder for depression og håber ikke, der kommer flere; nu skal de bare holde sig værk.

  • Donald
   Donald siger:

   Jeg synes ikke det roder så meget 🙂
   Den kommentar om at det roder får mig til at tænke på styrken ved at kunne give konteksten, give flere oplysninger om hvad man taler om. Man kan skrive: “Nye læsere kan begynde her”. 🙂

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Jeg er i gang med at finde mig selv – alt i mens jeg finder frem til min korttidshukommelse. Jeg leder efter min korttidshukommelse, der er lagt til tørre på et tørrejern, den dukker sikkert op.

 4. Donald
  Donald siger:

  En hilsen og ønske om at det går godt. Jeg kan godt se logikken i behandlingen ud fra hvad du fortæller, og har iøvrigt også hørt en radioudsendelse, som gennemgik synspunkter og forskning omkring ECT, som fortalte nogenlunde det, som du fortæller.

  Det vigtige er, at man kan finde eller genfind sig selv – det lyder som om du er godt igang.

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Spændende! Jeg ved absolut ingenting om elektrochok og synes, det er vildt mystisk, at det kan hjælpe. Men psykopharmaka er jo for så vidt også ret mystisk …

  Dejligt, hvis det virker, og at nogen i ‘systemet’ (omsider) har fundet ud af at trække netop den behandlingsform op af skuffen til dig. God vind med det videre forløb.

 6. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Jeg kender en, som for mange år siden blev behandlet med elektrochok, hun har det godt og er glad og tilfreds.
  Det bliver du også.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Jeg har læst meget om ECT-behandlingen, og jeg synes, det ser rigtig godt ud. Nu er det bare at holde på, og gå linen ud. De er fantastisk søde derude, og de lytter meget til patienterne. Der er lidt med hukommelsen, kan jeg mærke, men det skulle jo være et forbigående fænomen.

 7. Lene
  Lene siger:

  Rigtig god bedring, Hanne. Jeg tænkte nok at du var blevet indlagt og det er godt at du føler behandlingen begynder at virke. Håber du fik sovet godt i egen seng 🙂

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Det var for 20. år siden, man var påholdende med elektrochok, dengang antipsykiatrien var på sit højeste, nu er der vist ikke ikke længere så meget at passe på. Jeg måler det ud fra det, at jeg ikke længere står på afgrundens rand, og derfor tør jeg prøve.

 9. Pia
  Pia siger:

  Allan har et familiemedlem, som har fået elektrochock med rigtigt godt resultat, omend der skulle en del behandlinger til.
  Ude godt, men hjemme bedst 😉

 10. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg håber virkelig, at det går den rigtige vej for dig med denne behandling. Jeg har nogle forestillinger om, at ECT er en meget drastisk behandling, men det er muligvis kun en fordom. Den medicin, man ellers kan tage, er jo heller ikke ligefrem vitaminpiller. Rigtig god bedring til dig!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak!

   Jeg har helt bestemt på fornemmelsen, at det går den rigtige vej. Jeg er gået ind til ECT med åbne øjne, og føler virkelig, at det går den rette vej, og at jeg er på vej væk fra afgrunden, som jeg stod ved, da jeg kom. Den medicin, man kan tage mod depression, er bestemt ikke vitaminpiller (har du ret i), og den har jeg haft taget i mange år, så nu skal der noget stærkere til.

 11. Ellen
  Ellen siger:

  Fortsat god bedring og held og lykke med forløbet – jeg håber de kan hjælpe dig til et bedre liv!

  • stegemueller
   stegemueller siger:

   Tak skal du have Ellen. Ind til videre er jeg længere fra en depression end jeg nogensinde har før har været ved medicinsk indgriben, så jeg tror, det går.

 12. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Tak! Eric! 🙂 Jeg tror virkelig, de kan finde en behandling til mig. Jeg er ved at være træt af hospitalsgulve.

  Jeg synes allerede, jeg har “fjernet mig fra den diagnose, jeg kom med med” og det går allerede meget bedre.

 13. Eric
  Eric siger:

  Det er en hård omgang, du må gå igennem. Jeg håber virkelig, at de finder en behandling, der kan gøre livet lettere for dig. God bedring 🙂

Der er lukket for kommentarer.