Ikea – en lørdag

Mine håndværksmæssige evner rækker omtrent til at samle nogle kassetter til opbevaring af kirkebøger og CD-rommer, og skifte de 20 år gamle tidsskriftholdere ud med nogle tidssvarende. Ikea har nogle pæne kassetter, der passer perfekt i bredde og højde til dels kirkebøger, dels CD-rommer.

Som sagt så gjort: Jeg har været i Ikea af alle steder en lørdag formiddag. En gruopvækkende oplevelse at være der og at komme gennem kassen: par der skændes, unger der skriger, folk der ikke kan styre deres gigantiske indkøbsvogne med to sofaer på. Rædsomt – det er lige før jeg lover mig selv, at det aldrig vil gentage sig, men jeg ved godt, det ikke holder. Måske skal man bare finde en anden dag end lørdag med familien Danmark.

Ikea var et stop på vejen hjem fra Hørsholm, hvor jeg har set på mulighederne for skabe. Milde himmel hvor er det lækkert. Skulle jeg få lejligheden, er det de skabe, der skal ind. Jeg fandt også nogle gardiner – hvid flagdug med tynd blå streg i. Så passer de til gulvtæppet, der fremover vil blive et frimærke…

Dagen startede 05:50 med vækkeur, for så kunne jeg lige nå at give to hylder noget hvid maling, så kunne de tørre under udflugten. I går fik de grunder, så der ikke er mere træ tilbage. Maling og pensler kostede 4oo kr., måske kunne jeg lige så godt have købt fire nye hylder. For at male fire hylder roder alt. En 2V er god at sidde ved computeren i. Så snart man gør andet, roder det hele.

Skulle jeg ikke få lejligheden, har jeg da fået nogle tidsskriftskassetter, fire hvide hylder, og fået smidt de gamle betalingsoversigter, tandlægekvitteringer og lønsedler ud.