, , ,

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

Det hedder “Min Sundhedsplatform”

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

Programmet (jeg nægter altså at kalde det en “app”) hedder “Min Sundhedsplatform” og indeholder mange fine data. Hu hej, hvor er der meget at se – hvis man altså kan finde det …

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

 

Jeg kigger for eksempel altid efter, når min kontaktperson fra Distriktspsykiatrien har skrevet et notat. Hun skriver kort, klart og lige til benet. Det kan jeg godt lide. Jeg elsker fraværet af “udenomssnak”. Hun skriver om det helt centrale fra vores samtaler og nærmest om det, vi skal huske at være opmærksomme på ved næste samtale om to eller tre uger. Det er enormt fint. Det kunne simpelthen ikke være bedre. Hvis jeg skulle skrive sådanne notater, ville jeg være glad, om jeg kunne gøre det på samme måde.

Andres notater kigger jeg også efter. Jeg vil gerne kende min behandling og baggrunden for den.

Men jeg har opgivet at åbne programmet, når en af de mange autogenererede mails kommer ca. kl. 20:30: “Du har nyt i Sundhedsplatformen …”. I årevis har jeg pligtskyldig åbnet programmet og ledt efter det, der kunne være nyt. Men jeg kan simpelthen ikke finde det. Og “selvfed” – som jeg jo er – synes jeg, det siger mere om Sundhedsplatformen end om mig.

Kunne man ikke på en eller anden måde fortælle, hvad det er, der er nyt. Jeg har mange hundrede meddelelser liggende, fordi jeg ikke i tide var opmærksom på at slette dem efterhånden, så nu tør jeg ikke slette dem, og nu kan jeg slet ikke overskue det. Så nu lader jeg stå til og stikker hovedet i busken, hvilket aldrig er en god strategi, men jeg kan ikke finde på andet.

Kunne “det nye” ikke bare markeres med fed skrift, en anden farve eller lignende? Det kan da ikke koste en formue/nogle millioner?

Det er jo ikke “Min Sundhedsplatform”

Okay de kalder det “Min Sundhedsplatform”, men klikker man bare en smule rundt i programmet, fremgår det tydeligt, at det slet ikke er min men deres. Se blot billedet herunder

 

Hvis er egentlig Sundhedsplatformen

Det fremgår tydeligt, at “Her skriver vi til hinanden, så du forstår det nok ikke”, jfr. “… skrevet af klinikere til klinikere”.

Det er helt fint, at klinikere skriver til hinanden, og det er blot venligt af dem, at jeg får lov at se med, men at inddrage det under “Min Sundhedsplatform” er et falsum.

Hvem kan man spørge?

Da jeg senest traf min læge i Distriktspsykiatrien, spurgte hun, om jeg fulgte med i Sundhedsplatformen? Jeg måtte gå til korset og sige, at “ja, jeg gør det, så godt jeg kan”, men at jeg også i et eller andet omfang har opgivet.

Det viste sig, at hverken hun eller min kontaktpersonen kender de mails, jeg får som bruger, og at den Sundhedsplatform, de kan se, ikke er den samme som den, jeg kan se. De ved kort sagt ikke, hvad jeg kan – eller ikke kan – se.

Det vil sige, at der faktisk ikke er nogen i mit primære netværk at spørge, når jeg selv fedter rundt i programmet. Og øh … man kontakter jo ikke supporten og siger “jeg kan ikke finde ud af det”. De ville da grine deres dertil indrettede i laser – og det kan man vel ikke fortænke dem i?

Hvem er glad for Sundhedsplatformen?

Jeg er kommet i psykiatrien i otte år. Og det har jeg været enormt glad for. De har været der, når de skulle, og jeg har fået en ultra-god behandling. Men jeg mangler vist nok at møde en af de professionelle, der siger “Yes, Sundhedsplatformen er svaret på mine administrative bønner”.

Jeg har nærmere oplevet medarbejdere, der oplevede, at Sundhedsplatformen stjal deres tid; at det var endnu et element, der blev lagt oveni deres arbejdstid, som allerede var for kort.

Er Sundhedsplatformen hverken til glæde for medarbejdere eller patienter, burde man måske overveje at gøre noget ved det? Jeg er på ingen måde fortaler for, at “så smider vi bare barnet ud med badevandet”; men det ville måske være muligt at tilpasse systemet, så medarbejderne oplevede en værditilvækst, og patienterne kunne se, hvorfor der kom en mail om “nyt”? As simple as that”?

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] alle fremtidige ECT-behandlinger. Det var nemt. Logge på “Min Sundhedsplatform” (hvis det så end er), sætte et flueben og svare på, om jeg ville have nye tider. Nej tak. Og så “Venlig hilsen […]

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.