,

Hvidovre Kirke

Jeg har så god samvittighed i dag, for jeg fik fra morgenstunden skrevet en ansøgning til en stilling, der blev slået op i går. Her er stillingsopslaget. Det er et af de jobs, jeg rigtig gerne vil have, så ordene i ansøgningen flød bare ud på skærmen, og det var let at finde ud af, hvad jeg skulle skrive. Der kom god energi i ansøgningen. Af og til, når jeg skriver til controllerstillingerne, sidder jeg og pines ved hver sætning. Jeg tror, jeg skal mig holde mig til supporterstillingerne, for det er virkelig dem, der trækker i mig.


Således udstyret med den allerbedste samvittighed kunne jeg gå over i Hvidovre Kirke kl. 13:30 til en sogneeftermiddag med “De seks læsninger”, som Inge-Hanne Broström og Claus Bjerregaard stod for.

“De seks læsninger” er en lidt forkortet version af den anglikanske tradition med “de ni læsninger”. Denne oprindelige tradition handlede om Guds historie fra Skabelsen til Kristi fødsel og til den første tilbedelse efter fødslsen. “De seks læsninger” handler “kun” om de første profetier til og med Kristi fødsel og tilbedelsen.

Efter hver tekstlæsning sang vi en af julens salmer, og flere af de gamle salmer var støvet af. Fx holder jeg meget af “Julen har englelyd”, men den bliver ikke sunget så tit, muligvis fordi melodien er lidt svær. Der var plads til i alt otte salmer i programmet og ind imellem læsningerne, og det gjorde godt at synge sammen med andre. Vi var ca. 20 i kirken, og det er ikke så mange, som der plejer at være til sogneeftermiddage, men det er også svært at skulle konkurrere i december.

Hvidovre Kirke har rigtig mange tilbud i december måned og jeg vil se at nå så mange som muligt, for det er en god måde at komme i julestemning på. Faktisk har vi altid mange tilbud, men her i december står de i kø for at komme først. Vi er en aktiv og velbesøgt kirke og der blive gjort et stort arbejde for at knytte sognets beboere tæt til kirken. Vi har godt fat i børn og unge, og det skal vi også have, for de er fremtidens kunder i butikken.

Som kirke er vi nødt til at erkende at tiden med “selvsupplering” er ovre, når de, der nu er gamle, dør. De er fra en tid, hvor der ikke stillet spørgsmål ved, hvad man skulle lave søndag formiddag, for selvfølgelig skulle man i kirke. I dag ser verden anderledes ud; der er kamp om sendefladen søndag formiddag, og kirkegang er ikke længere en selvfølge.

Der er behov for, at vi spreder vores aktiviteter og får en bredere definition af, hvad vores kerneydelser er. Efter min ringe mening er alt, hvad vi foretager os, som bringer folk kirke, en kerneydelse – og jo mere vi kan lave, der kan trække folk ind i kirken, jo bedre.. Vi skal væk fra at se højmessen som “den rigtige kirke”. Kirken er den samlede buket af aktiviteter, som man kan plukke af efter for godt befindende.

Vi er på vej til en visions- og strategidebat og den er dybt nødvendig. Vi er nødt til at sætte os ned på vores flade og overveje, hvordan – og for hvem – vi vil være kirke nu og de næste 10-15 år frem. Økonomien skal kobles ind i debatten. Som det er nu kører økonomiprocessen sit eget særskilte forløb, mens planlægningen af aktiviteterne sker i et helt andet forløb. Dette må der naturligvis rettes op på. Økonomi og aktiviteter skal planlægges en én fælles proces.

4 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Jeg krydser fingre for at du får jobbet. Og tak for dine ord om kirken, de giver genklang her, og jeg vil finde kirkeprogrammet frem 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak skal du have – jeg håber også, jeg i det mindste kommer til samtale.

   Jeg tror, at mange af de problemer, vi bakser med i Hvidovre Kirke, findes i mange kirker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja – jeg synes faktisk, at jobbet ser rigtig godt ud. Jeg synes også selv, jeg har fået skrevet en god ansøgning, så nu kunne jeg godt tænke mig, at de ville se mig til en samtale.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.