Hvidovre Hospital

Jeg har været på Hvidovre Hospital til kontrol med skulderen, og det var rigtig positivt. Knoglen vokser sammen, som den skal. Lægen forklarede lidt om røntgenbilledene, men jeg er nu ikke sikker på, at jeg forstod det hele; faktisk synes jeg, det er svært at se på røntgenbilleder og overlader det gerne til sagkundskaben.

Lægen tjekkede bevægeligheden og var tilfreds med, hvad hun så. Og så kan jeg også selv kun være tilfreds.

Jeg døjer stadig med at sove om natten, fordi jeg ikke kan finde en god hvilestilling for skulderen. Det er ligegyldigt, hvordan jeg lægger armen, så er det som om, skulderen ikke kan bære sin egen vægt. Det går bedre, hvis jeg sidder op, men det er jo ikke nogen løsning. Jeg fik en recept på et morfin-produkt Tradolan 50 mg, som jeg håber kan hjælpe mig.

Jeg har fået en ny tid til en ekstra kontrol om fire uger. Hvis alt går godt, kan jeg bare ringe og aflyse. Det er superfint, at de stadig ‘har fat i mig’ samtidig med, at der er lidt fleksibilitet.

14 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Fik du spurgt terapeuten? Det må kunne lade sig gøre at få skulderen støttet, så du kan sove, men ellers har Donald da ret i, at det kan lade sig gøre at sove halvt siddende.
  Godt, at systemet virker, når det skal.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg spurgte rent faktisk terapeuten og det lykkedes at finde støtte til skulderen ved hjælp af en stor hovedpude, som skal skubbes godt op under armhulen. Når puden ligger der, er det bare at lægge armen ovenpå puden og så er skulderen understøttet.

   Jeg er også glad over at opleve, at systemet virker når det skal.

 2. Pia
  Pia siger:

  Jeg tænker også lid understøttelse af skuldren, måske noget slyngeværk, til at støtte og holde på plads, men kun du selv ved jo hvordan eller om det virker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg vil prøve at tale lidt mere med ergoterapeuten om det i morgen. Det var hende, der foreslog en pude under armen, men jeg synes ikke rigtig, at jeg kan få det til at virke.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Ja for Søren, det kører bare på skinner. Jeg skal til genoptræning igen i morgen, og det ser jeg frem til.

  Ja du har ret i, at man jo nok skal falde i søvn på et eller andet tidspunkt. Jeg skal bare – af mange årsager – ikke manipulere for meget med min døgnrytme. Jeg skal helst gå i seng og stå op på nogenlunde samme tid hver dag, for så har jeg det bedst.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det ser ud til der er god gang i helbredelsesaktionen. Mht at sove er jeg nået til den opfattelse, at sover jeg ikke nok på det ene tidspunkt, falder jeg nok i søvn på et andet. En lille lur ved 12-tiden er ikke det værste jeg ved.

 5. Jens
  Jens siger:

  Årh nej da osse …. jamen, det er jo lige præcis dét som jeg altid siger: der er farligt ude i den store verden! På den anden side, så kan man selvfølgelig også falde hjemme hos sig selv….. 😉

  Det må ikke være sjovt, at rejse med en brækket skulder. Det lyder som om, at der har været mange venlige mennesker, som har hjulpet dig og du har vist også været heldig med dit forsikringsselskab. Men det må alligevel være rigtig ærgerligt, at slutte en god ferie på den måde.

  Jeg ved godt, at du er glad for Telendos. Men det forekommer mig alligevel, at I måske ikke passer så godt sammen …… 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   Man behøver ikke rejse til udlandet for at komme til skade 😎

   Jeg har gennem hele forløbet kun haft gode og positive oplevelser. Jeg var meget bekymret for rejsen hjem fra Grækenland, men det gik bare så fint. Alle instanser har hele tiden spillet sammen, og der har været god tværfaglig koordinering fx mellem hospitalet, genoptræningen og hjemmeplejen. Den ene hånd ved simpelthen, hvad den anden gør. Jeg er meget imponeret og føler mig heldig.

   Det kan godt være, at Telendos og jeg ikke rigtig passer sammen 😎

 6. Donald
  Donald siger:

  Jeg tror at det er vigtigt at du finde ro, når du falder i søvn, med alle de puder, du kan opdrive, til at støtte under armen eller siden af kroppen, hellere ligge lidt skråt (eller sidde lidt) end ikke at sove. Smertestillende piller kan være en stor hjælp, det ved jeg af erfaring med både den ene og den anden slags skuldersmerter!!! Men det finder du jo selv ud af. Hvad var det lægen sagde udover at knoglen vokser sammen, som den skal – noget med knoglehinder? Scenebånd, som gør ondt? Eller var det noget med bevægelighed?
  Jeg tror det vigtigste er genoptræning – eller bare strækøvelser – når der er gået så lang tid at du finder smerterne er minimeret. Jeg ved ikke om det er det samme som min skulder i sin tid eller det, man kalder ski-skulder, men det lyder som om du har fået god hjælp. Hold fast i det og modtag de bedste ønsker om fortsat bedring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg kan simpelthen ikke huske, hvad lægen sagde udover, at det vokser fint sammen. Måske sagde hun noget med muskler? Jeg kan ikke huske det, men jeg prøver at spørge ergoterapeuten i morgen.

   I nat har jeg sovet rigtig god på ‘Tradolan’ og jeg er ikke vågnet med smerter og manglende hvilestilling. Jeg havde også en pude under armen, og det hjalp rigtig godt.

   Jeg ved ikke, hvad en ski-skulder er.

   Jeg synes, jeg får ufatteligt god hjælp, og jeg føler mig faktisk overbevist om, at skulderen nok skal blive fuldt funktionsdygtig igen. Det tager jo bare sin tid, og min tålmodighed er nok ikke den største.

 7. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nu håber jeg sandt for dyden ikke, at man får dig gjort til morfinist, mens du heler! Nå, jeg har såmænd indtaget en del “morfinlignende” produkter uden at blive afhængig, så det går nok. Man bliver simpelthen så ulden i hjernevindingerne af det stads, så det er rent ud sagt ubehageligt. Jeg tænker på, om du ikke kan arrangere noget pudehalløj, som kan støtte din skulder, når du skal sove? Jeg ved ikke helt, hvordan jeg forestiller mig det, men du har sikkert også prøvet dig frem med det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er vist ikke i fare for at blive morfinist, for jeg har kun fået 20 tabletter. Jeg glæder mig til at kunne sove ordentligt i nat.

   Jeg sover altid på venstre side, så armen burde kunne lægges tæt på kroppen/på selve kroppen, men det er som om selve armens tyngde er for stor. Det hjælper heller ikke at ligge på ryggen med armen ned langs siden. Jeg har prøvet at lægge en pude under, men det hjælper ikke så meget.

 8. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Dejligt at høre, at det går fremad 🙂

  Mht. problemet med en sovestilling, der ikke generer skulderen: Måske kan du få noget vejledning af ergoterapeuten, hvor du har været til genoptræning?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille Pige

   Jeg skal klart have spurgt ergoterapeuten, om hun kan et godt trick. Som jeg svarede Henny, så har jeg prøvet med en pude under armen, men det tager ikke smerten.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.