Hos tandlægen

Tandlæge

Bisser er lig tandlæge

Jeg er på besøg hos mig selv for at gå til tandlæge. En af hjørne-bisserne skaber sig, og det har den snart gjort længe on and off, on and off. Jeg var også hos tandlægen i fredags, fordi den gjorde ondt, fordi jeg ikke kunne tygge ordentligt sammen, og fordi det gjorde ondt, når jeg børstede på tyggefladen og ude langs siden. Jeg mente egentlig, jeg havde (selvdiagnosticeret) en rodbehandling, men hun tog et nyt billede og rensede mellem rødderne og så var det det. Jeg spurgte til rodbehandlingen, men blev egentlig ikke helt klar over svaret. Jeg synes bare, vi reparerer og reparerer – hvorfor ikke tage det store hug?

I dag

I dag havde jeg så en ordinær tid til den kvartårlige kontrol hos tandplejeren, og her blev de enige om, at en rodbehandling var den rigtige løsning, fordi knoglen er vokset så flot op siden for seks måneder siden. Jeg er forvirret, men vil jo gerne bevare tanden, da det er den sidste kindtand i den side. Når jeg er udskrevet, bestiller jeg tid til rodbehandlingen.

Nu kan der da snart ikke ske mere med bisserne?

Garanti?

En af medarbejderne på afdelingen på psyk. siger, at jeg burde stå fast og sige, at dette må gå under garantien fra det store arbejde, jeg fik lavet i foråret 2017 for mere end 100.000 kr. Jeg kan bare ikke overskue det.

Tandlægen siger, det bliver lidt besværligt, for hun skal bore ned gennem en krone, og da jeg bestemt ikke mener at have haft kroner forud for foråret 2017, må der vel være en en eller anden form for garanti nu?

På en måde er man mere afmægtig overfor en tandlæge end overfor en læge…

8 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Øv, hvor er det bare surt. Det er i forvejen alt for dyrt at gå til tandlæge, og når man så oven i købet skal betale for næsten det samme flere gange, så er det direkte urimeligt! 🙁

  Jeg håber, det går fremad med dig!

  Masser af knus
  Bix

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Ja det er ikke det bedste der kunne ske… og jeg har lige tjekket prislisten: 3.800 kr. Det er mange penge, men der er jo ikke noget at gøre, det skal bare laves, så hurtigt som muligt, for lige nu føles den lidt som en rokketand 🙂

   Det går bestemt fremad! Tak!

   Mange knus retur – også til Fukaj.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Mens tandlægen rimeligvis må yde garanti for sit arbejde, kan h/n vel ikke forventes at skulle yde garanti for, hvordan dine knogler udvikler sig? Jeg kan godt se, at det er træls at skulle betale for en rodbehandling, men at ansvaret for, at der udvikler sig behov for en rodbehandling, kan vel ikke pålægges nogen? Og så er der kun én til at betale: Dig.

  Hvis det er muligt at undgå rodbehandling, er det en god idé at gøre det, for rodbehandlede tænder er altid svagere end tænder på levende rødder, og de ender tit med at ryge ud alligevel. Før eller senere, man håber naturligvis altid på “meget senere”, men det holder desværre ikke altid. For et par år siden fik jeg en tand rodbehandlet en tag og trukket ud den næste.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Næh det har du da helt ret i – jeg tænker bare, at jeg gør alt med hensyn til hygiejne, og får ros for det hver tredje måned, så der må da være en lomme et sted, hvor bakterier kan liste sig ind, og den er jeg vel ikke ansvarlig for? De gjorde også en del ud af at fortælle, at generne ikke var der med det samme efter den store behandling. Nå pyt, jeg må til lommerne igen, jeg synes bare, det er ved at være nok.

   Ja det er klart, at de ikke-rodbehandlede er stærkere end de rodbehandlede. Jeg håber, at min vil holde mere end en dag. Hvor har du dog været uheldig!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.