, ,

Hjernevasket

Lang fredag

Åh hvor er påsken dog en lang højtid. Jeg bryder mig ikke om den. Men: solen har skinnet/skinner, gæssene var udendørs, og jeg har gået 8.962 skridt. Alle jer med skridttæller skriver altid om 10.000 skridt som det magiske mål, men der er altså bare ikke længere hjemmefra, rundt om Damhussøen og hjem igen. Og 8.962 skridt er da bedre end ingen. Jeg tror, der er ca. syv km.

Til i morgen er Endomondo installeret. Jeg motiveres af regneark med fakta, tal og grafer. Det er Aspergerdelen 🙂 Og nu har jeg så endnu flere parametre at stoppe ind i regnearket.

Vasket hjernen

Jeg har set stort alle afsnit af “Lægen flytter ind”, mangler bare 4 – 6 i sæson 1, og jeg må sige, at jeg har fået det hele serveret råt for usødet: Jeg har risiko for livsstilssygdomme, og det må jeg sætte ind overfor. I forvejen er min gennemsnitlige middellevetid reduceret med ca. 14 år grundet den bipolare lidelse. Hrm… hvis jeg ikke gør noget NU, går det måske galt, hvilket vil være lidt ærgerligt, nu hvor jeg endelig er blevet helt godt tilfreds med livet, og de fleste knaster er ryddet af vejen.

Hvis jeg tænker nogle år tilbage, står det klart, at det gik galt, da jeg blev syg. Der var nogle år, hvor livet bestod af spørgsmål om overlevelse eller ej. Og så løber man altså ikke lige en tur. Men nu har jeg det jo faktisk rigtig fint, så øhhhh…

Det er ikke nok at droppe hyldeblomstdrikken og kun spise gns. 1.500 kcal. pr. dag. Jeg bliver nødt til at bevæge mig, uanset hvor kedeligt det er. Jeg har ikke mistet så meget som fem gram den seneste uge. Og det, der mangler, er den fysiske aktivitet – kedeligt eller ej.

Overvægten sidder på maven, og det er overhovedet ikke godt at være blevet “æbleformet”, for det betyder, at organerne er syltet ind i fedt. Det er faktisk bedre at være det, de kalder “pæreformet”. Målet er 60,0 kg og et BMI på 22, hvilket også vil bevirke, at jeg igen kan passe alt det tøj, jeg ellers havde overvejet at give til genbrug. Status lige p.t. er 70,3 kg og BMI på 25,8. Det er bare ikke i orden.

Indsatsområder
  1. Mad med færre kalorier: Er implementeret
  2. Fysisk aktivitet: Begyndt i dag! Måske kan jeg høre lidt lydbøger undervejs, indtil jeg forstyrres af fuglenes glade pippen – men med det aktuelle vejr, går der jo nok lidt tid. Vi havde faktisk snestorm her i går.
  3. Stoppe med at ryge: Jeg har haft lyst til det længe, men har manglet motivationen. Når jeg har fået nummer to til at give resultater, kommer nr. tre, men det bliver svært. Charlotte Bøving foreslår i en af udsendelserne, at man kun ryger det halve af hver cigaret og smider resten væk. Måske en idé. Jeg kan bare ikke kæmpe på mere end en front ad gangen
Kan jeg?

En del af udsendelserne drejer sig om meget kraftige mænd. De taber sig virkelig meget på de seks uger, projekterne varer, og de taber rigtig meget fedt. Hun regner det om til antal smørpakker. Jeg har faktisk købt en vældig avanceret vægt (på tilbud), der også skulle kunne udregne muskel- og fedtmasse, men jeg kan altså ikke få den til at vise andet end de triste kilo, selvom jeg faktisk har læst brugsanvisningen og indstillet den efter alle kunstens regler.

Hvis dem på TV kan, så kan jeg også!