,

Hjemme igen

Ude godt, men hjemme bedst, sådan kan denne ferie vist bedst opsummeres.

Jeg har haft det skønt på vidunderlige Telendos, men det er også rart at vende hjem. Jeg har haft megen angst og den er væk nu hvor jeg er hjemme i trygge omgivelser. Jeg har rejst rigtig meget med mig selv og alene væk fra alfarvej, og synes nok at jeg kan finde ud af alt det der. Jeg måtte imidlertid kapitulere og bede Spies-guiden hjælpe mig igennem fra molen i Myrties til lufthavnen i Kos. Jeg fik vilde angstanfald over alt det, der kunne ske. Tanken om ikke at nå bussen, at falde i vandet ved ombordstigningen, at misse den sidste bus på havnen i Masticari, alt hvad der kunne gå galt har jeg vendt i mit hoved 100 gange. Det jeg har lært om angsten er, at den kan stoppes ved fx en enkelt telefonopringning til Spies, hvor jeg siger, at jeg har angst og har brug for at blive fulgt. De siger selvfølgelig ja, og så kan angsten stoppes.

På mandag har jeg tid i Lænken hos lægen kl. 9:30, og det ser jeg meget frem til. De vil undersøge, om jeg har abstinenser og om jeg har behov for abstinensbehandling. Det tror jeg nu ikke jeg har, men det er ikke til at vide uden et alkoholmeter.

På torsdag har jeg dobbelttid hos min egen læge og mit ærinde der er at få konstateret, om jeg har taget fysisk skade af mit misbrug. Jeg skal også snakke med hende om min angst. Lige nu er jeg fx angst for ikke at kunne cykle – det er en færdighed jeg har haft hele livet, men pludselig er jeg angst for ikke at kunne det igen. Endelig har jeg behov for at få henvisning til en ny psykiater, da min nuværende ikke vil have mere med mig at gøre.  Han reagerer ikke på telefonbeskeder eller SMSer – det synes jeg, er for ringe, men hvad kan jeg gøre, ud over at bede min egen læge rekvirere journaludskriften?

Da alt er gået i kuk med denne ferie har jeg taget konsekvensen og bestilt en ny: fire uger på Telendos fra den 9. august. Jeg er selvfølgelig allerede bekymret for om det er for varmt. Men det kan jeg ikke bruge til noget, da jeg er bekymret for alt.. Denne gang bliver turen med Antabus!

24 Svar
 1. Jens
  Jens siger:

  Åh nej – stakkels dig. Antabus smager bare SÅ grimt…… men det virker. Jeg har selv været på antabus en million gange!

  Jeg synes du er heldig, at du har Lænken; det er et godt sted. Du skal da snakke med de andre brugere om din angst for, at have fået varige skader af dit misbrug. Det er jo vigtigt at snakke om sin angst – det er meget værre, at gå alene med den. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   I min afdeling af Lænken har de indkøbt en flaske Ribena, som man kan hælde i Antabussen og det tager den grimme smag. Du har ret i, at det virker, og det virker rigtig godt. Det giver blandt meget andet noget ro til at løse problemer.

   Jeg er også meget begejstret for Lænken, de er virkelig søde og så er de ikke fordømmende – det er måske det aller bedste. Jeg har slet ikke talt med andre end terapeuten i Lænken om angsten for de varige skader af misbruget. Men det kan være du ret i, at jeg skulle tale med de andre også. Det fantastiske er, at når man åbner munden, er der som regel nogen, der genkender problemet.

 2. Pia
  Pia siger:

  Velkommen hjem til det danske efterår 😉 Har tænkt meget på dig. Jeg håber du får den hjælp og støtte du har brug for, og ønsker dig alt det bedste.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have, ja det er godt nok noget af en nedkøling at komme lige fra Grækenland og så hjem til noget, der ligner efterår.

   Jeg har min kontaktperson i lænken, hvor jeg også er blevet tilset af en sygeplejerske. Jeg har kontakt med min egen læge og som ved et trylleslag er psykiateren nu også på banen igen. Han undskyldte sig med, at han har haft pokkers travlt. Så nu føler jeg mig godt dækket ind.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Annette

  Det er rat at være hjemme i den trygge rede igen.

  Det har været skønt at være sydpå, og jeg havde bestemt et gode uger.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nej, du skal ikke straffes for det, i hvert fald ikke af mig, og helst ikke af nogen. Jeg tror, jeg forstår en hel del af, hvordan du har det. Men man skal passe godt på sig selv på nettet. Du har været meget modig, idet du er gået helt åbent ud med din situation. Dette kan have givet anledning til, at visse personer har følt sig bedre end dig. Sådan er den menneskelige natur også, somme tider. Ikke behageligt at tænke på.
  Jeg synes, du skal sortere de meget negative kommentarer fra, så vidt du nu kan. Det er ikke alt, man behøver at tage stilling til eller forsvare sig over for.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak for din kommentar. den menneskelige natur kan være meget ubehagelig, det synes jeg, at jeg har oplevet med mine to seneste poster. Jeg har jo bare beskrevet hvordan jeg havde det, men det skal man åbenbart straffes for her i blogland.
   Jeg vil overveje at sortere de mest negative kommentarer fra.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Så er det jo opklaret. En anden ting, der måske ikke er: Donald har overfor mig givet udtryk for, at han opfatter mine kommentarer som hadefulde. Jeg forstår ikke rigtigt, hvordan det kan lade sig gøre, men jeg vil overfor dig Hanne gerne understrege, at min kommentar ikke er hadefuldt ment på nogen måde. Jeg har skrevet helt præcis, hvad jeg mente, og det er det hele.

  Jeg ønsker dig alt godt, håber du får styr på det hele og den hjælp, du behøver.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg opfatter ingen af dine kommentarer som hadefulde, men det er rigtigt, at nogle af komplementarerne har været hadefulde til de sidste to poster har været , havefulde i et omfang jeg slet ikke forstår. Jeg har lagt åbnet ud hvordan jeg havde det, og det synes jeg ikke man skal lægges til last for.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    Min psykiater har ikke en sekretær eller receptionist, hos ham laver man tiden direkte hos ham, og det var derfor jeg var så bange for ikke at kunne komme i kontakt med ham. Problrmet er heldigvis løst nu, hvor jeg atter er i kontakt med ham

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Donald, Hanne skriver selv, at hendes psykiater ikke reagerer på opringninger og sms-beskeder. Det ville min sandsynligvis heller ikke gøre. Det var bare det, jeg ville sige. 🙂

 7. Donald
  Donald siger:

  Henny undskyld jeg bryder ind her: Det er interessant, så mange små misforståelser der kommer af sprogligt korte sætninger. Men ud over at det er interessant for sproginteresserede, så er det også kilde til frustration og hvis man er svækket, til urimeligt stress fordi man kan begynde at spekulere over “hvorfor tror de det om mig?” Jeg har gentagne gange undret mig over hvor mange utroligt insinuerende kommentarer, der kommer på denne weblog.

  Der er ikke tale om en psykiater, som skal stå til rådighed med telefon-service eller lignende. Der er tale om at en psykiater, som tidligere har givet konsultationer, og som nu ikke ønsker at give flere konsultationer. Ret mig hvis jeg har misforstået noget.

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis det var mig, ville jeg nok ikke have valgt samme destination, men det ved du nok selv bedst.

  Jeg tænkte på noget helt andet: Jeg har flere gange i mit liv, også nu, haft brug for at konsultere psykiatere, men ingen af dem har stået til rådighed for mig uden for min afmålte tid. Det, tror jeg, er helt normalt. Du bør altså ikke blive totalt skuffet og desillusioneret over, at du ikke kan kontakte psykiateren, når det passer dig.

  I hvert fald er det godt, at du har det godt med at være kommet hjem igen, og jeg håber, du finder den hjælp, du søger.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mysteriet med psykiateren er nu løst: Han har bare haft sindssyg travlt og har derfor ikke kunnet svare på SMSer eller telefonbeskeder, som han ellers plejer. Der er ikke tale om at jeg ville have hele konsultationer pr. telefon, det har været for at klare praktiske ting som næste mødetid osv.

 9. Donald
  Donald siger:

  Det er da godt at du tør tage en tur til (og Spies skal nok hjælpe igen, når det bliver nødvendigt). Hvor er det godt du fik rejst og gået på egen hånd. Det må vi høre om!

  Jeg kan faktisk genkende angsten for at falde i vandet – ikke noget, jeg selv har oplevet siden jeg lærte at svømme, men noget, som jeg har set i min familie. Godt du ikke skal på verdensomsejling 🙂

  Hvor er du god til at svare på mærkelige kommentarer her i vinduet 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Lige så snart jeg har det bedre, er jeg frisk på en tur til, hvor jeg rent faktisk skal opleve noget. Det blev ikke til så mange oplevelser på denne tur, men det gør det bestemt næste gang.

   Jeg prøver at forholde mig til det skrevne og ikke til alt det der måske står mellem linierne.

 10. Inge
  Inge siger:

  Velkommen hjem igen Hanne. Det lyder som en hård tur du har været igennem, håber du finder ro og stabilitet i dit liv igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak for din kommentar. Ja det har været en hård tur, men jeg klarede det. Jeg har i den grad brug for ro og stabilitet, og det vil jeg gøre alt for at finde.

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Madonna

  Jeg melder naturligvis til jobcenteret og A-kassen at jeg holder ferie, andet kunne jeg aldrig finde på.

  Jeg forstår ikke, hvad det er, du er så desorienteret over. Jeg fremlægger tingene som de er! Hvorfor skulle du ikke kunne stole på, at jeg har angst?

 12. rejen
  rejen siger:

  Godt at du er hjemme igen i trygge omgivelser som du kender, og kan få talt med nogen om din angst. Håber du er faldet lidt til ro, og at du trods alt har nydt noget af ferien.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det er rart at være hjemme igen. Jeg ser frem til at tale med lægen i morgen.
   Jeg har nydt ferien så meget jeg overhovedet kunne.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.