Hjælpekunst

“For i Sandhed at kunne hjælpe en Anden, maa jeg kunne forstaa mere end han – men dog vel først og fremmest forstaae det, han forstaar. Naar jeg ikke gjør det, saa hjælper min Mere-forstaaen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gjøre min Mere-forstaaen gjældende, saa er det fordi jeg er forfængelig eller stolt, saa jeg i Grunden i stedet for at gavne ham egentligen vil beundres af ham. Men al sand Hjælpen begynder med en Ydmygelse  Kierkegaard, SV bd 18 s 92″.

Jeg ser verden som ovenstående, og det tror jeg også at langt de fleste af supporterne i “Support PC og andet” gør. Der bliver stillet mange spørgsmål, og der bliver leveret mange svar under hensyntagen til, hvor spørgeren selv “står”. Det må aldrig blive sådan, gruppen kun er for dem, det egentlig kan det hele selv. Nørderne kan sikkert gå et andet sted hen.

Guides: Min grundholdning kommer til orde i, at jeg skriver for alle, og jeg regner med, at folk ikke har nogen forudsætninger. Således starter enhver af de nyere guides med, hvordan man henter programmet, og hvordan man installerer det. Herregud det er jo ingenting, vil mange sikkert mene, men for mange vil det være en “Showstopper”, og de vil gå i stå her. Derfor skrives alle guides i et enkelt sprog – jeg tænker især på ældre mennesker, der kan i stå med disse enkle trin. Bare fordi det er sikkert og ingen ting, skal det beskrives, så alle kan bruge det. Dem der allerede kan det, kan jo bare gå til punktet “At bruge programmet”.

Der ligger lige nu 83 sider – og hver en side er stort set en guide. Enten har jeg selv skrevet dem selv (hovedparten) eller jeg har været inde over dem fx med design, stavekorrektur eller indholdskorrektur. Efterhånden synes jeg, vi har et ret solidt fundament at bygge videre på.

For mig er arbejdet med de mange softwareguides en herlig måde at lære masse ny software på, og også at få kontakt med andre mennesker, der kan have en mening om et eller andet stykke software.

I dag fik jeg arbejdet med et lille stykke software – video med lyd: Det har jeg ikke prøvet før, men det er egentlig lykkedes forholdsvis godt.

Hrm… det lykkedes så ikke særlig godt! jeg skal kigge lidt mere på siden….

6 Svar
 1. Laila
  Laila siger:

  Viden kommer og går, det er helt naturligt.

  Det er godt at høre, at du føler, du sover bedre. Det lyder som hyggelig nattebeskæftigelse, når det nu er sådan, det er.

  På genskriv og pas godt på dig selv.

  Mange varme hilsner fra Laila

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Laila

   Jeg er glad for at sove bedre – for selvfølgelig er det modsatte bekymrende. Det er faktisk noget af det, der er svært ved bipolar lidelse: Hvornår er det galt? og hvornår er det inden for normalområdet?

   Du må også passe godt på dig.

 2. Laila
  Laila siger:

  Det er også min oplevelse, at du forstår verden sådan som ud fra citatet, Hanne. Jeg tror virkelig, du er god til at sætte dig ind i andre mennesker, og at du kan hjælpe dem, på en balanceret måde.

  Jeg holder meget af citatet. Det er jo fantastisk og sandt og direkte, på S K´s måde. Og vældig brugbart. Så værdifuldt, som så meget, han har skrevet.
  Jeg er dog uenig i noget af det han skriver, i det her citat. For jeg tror, der kan være mange flere årsager end stolthed og forfængelighed, der gør, at man kan insistere på at ville gøre sin mere forståen gældende, selv om man ikke rigtig forstår ´den anden´. Måske et ønske om magt over situationen, tænker jeg. Og en en angst for afmagt.

  Det er selvfølgelig noget, jeg selv har oplevet, og – også – derfor jeg mærker det og opponerer.

  Foucault, synes jeg, har skrevet vældig godt om magt på mange planer. Både på personlige, og på samfundsmæssige planer, og i forskellige strukturer.

  Noget andet: Jeg håber, du sover bedre nu, Hanne?

  Mange varme hilsner fra Laila

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Laila

   Tak for dine gode og søde tanker.

   Du har nogle interessante synspunkter om magt og afmagt, og jeg tror, at du ind imellem kan have helt ret. Hvis man ikke deler viden, beholder man jo magten, så usympatisk det end kan være.

   Foucault kender jeg faktisk ikke noget til, bortset fra at jeg vist nok – engang – har læst en bog af ham. Men den er for længst glemt som så meget andet.

   Ja jeg synes faktisk, der er ved at komme styr på søvnen igen. Gudskelov. Jeg er stadig tit vågen 1 – 3 timer om natten, men det kan jeg vænne mig til. Jeg drikker et par glas saft og hygger lidt med Facebook, indtil jeg føler træthed igen.

   Bedste hilsner
   Hanne

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Som nyuddannet psykolog mødte jeg også det citat af Kierkegaard. Det gjorde stort indtryk på mig og jeg tror egentlig jeg forstod lidt af hvad det gik ud på.
  Så det forstår jeg fint du har som udgangspunkt.
  Skærmen lidt lidt sort ud, men det ordner sig nok.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Søren Kirkegaard er meget brugt og misbrugt. Jeg kan rigrigtig godt lide det tig For det i forbindels med it og i forbindelse med it og ældre mennesker. For dem er der ikke noget det hedder ikke er noget, der hedder “bare lige”. Du og jeg kan hdownloade og installere et program, men det er der mange, der slet ikke kan. Det er dem, jeg skrive for!

   Du har ret i, at skærmen er sort, og det er død-irriterende. Jeg troede, fejlen lå hos min ubyuder “uHostimg”, men det gør der formentlig ikke. Nu har jeg sat alle billederne over i højre side og i den højeste opløsning. Lad os se, om det virker.

Der er lukket for kommentarer.