Her svines og en “Gør-rent-bag-radiator-maskine”

I min barndom boede jeg i Brande i Vestjylland. I Herning lå et svineslagteri. Svineslagteriet havde biler og på bagdørene stod Herning Svineslagteri. Når højre bagdør stod åben, mens venstre var lukket, blev det til:

Her
Svines

Det, syntes man, var meget morsomt. Personlig har jeg nu altid haft svært ved at se det sjove. Men min humor er også en anden end de flestes – for nemheds skyld plejer jeg at sige “Jeg har ingen humor”, og det synes nogle er sjovt.

I mit nye hjem kan for alvor sige “Her svines” disse dage. Gulvmanden går til den! Der dufter af dejligt af råt træ, de store ridser i gulvet er væk; de er stoppet i en stor klar plasticpose. På billederne nederst man se hvordan.

Men hjælp fra Leifs hustru Anna Marie har jeg opfundet en Gør-rent-bag-radiator-maskine, som jeg længe har savnet. Enhver handyman kan lave den for små penge. Ingredienser:

 • Et viskestykke man ikke længere er glad for
 • To ikke for store karabinhager, men de må gerne have en vis vægt. Jeg anbefaler de blå fra Friluftsland
 • Snor(e)
 • En tommestok

Samlevejledning: I viskestykket fastgøres karabinhagerne i stropperne eller – hvis de er i stykker (det sker ofte) – i selve stoffet både øverst og nederst. Snoren(ene) fastgøres til karabinhagerne.

Brugsanvisning: Viskestykket sænkes i udfoldet stand ned bag radiatoren. Nedefra styres viskestykket manuelt med nederste karabinhage, eller – hvis det ikke når ned – med snoren i karabinhagen. Med maskinen foretages nu horisontale bevægelser. Tommestokken har til opgave at styre de vertikale bevægelser. Slip til sidst det hele, smid viskestykket ud, og støvsug under radiatoren.

2 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Hej Pia

  Jep. Jeg tror, det bliver en fortryllende lejlighed.

  Bagsiden af radiatorer lever jo – på samme måde som dørgreb – typisk en ganske upåagtet tilværelse.

 2. Pia Sørensen
  Pia Sørensen siger:

  Det skal nok blive godt.

  Mht. radiatorrengøring kom vi også forbi vores radiator i køkkenet for et stykke tid siden og fik set at der var en hel pude af støv. Da vi begyndte at skubbe det ud dukkede der alverdens ting frem – med skam at melde fra de forrige ejere, bla. en gammel mobiltelefon – utroligt hvad der kan være bag ved en radiator.

Der er lukket for kommentarer.