,

Godt nytår

Tilbageblik

På mange måder har 2016 været væsentligt bedre end 2015, og det husker jeg ofte mig selv på:

 • Tilknytning til arbejdsmarkedet, der er min bedste medicin.
 • Verdens bedste arbejdsplads, chef og kolleger.
 • Opdagelsen af at jeg stadig kan arbejde har betydet uendeligt meget.
 • Bedre økonomi idet jeg har mistet 2/3 af erhvervsevnen og får invalidepension.
 • Ingen angst for at skulle flytte.
 • Kun én indlæggelse. Målet var ingen, men jeg holdt da helt til oktober 🙂
Lige nu
 • Ny etårig kontrakt med Folkekirkens Nødhjælp. Det bringer lidt ro på bagsmækken. Jeg flytter fra HR til “Second Hand Unit”/Genbrug, og får nye opgaver, kolleger og chef, men det er jo alligevel meget bedre, end hvis jeg skulle starte fra scratch i en helt ny organisation. Her kender jeg strukturen og kulturen, som jeg jo vældig gerne vil være en del af. Det skal nok gå.
 • Genoptaget samarbejdet med psykologen, og det er bare dejligt.
 • Jeg er kommet i gang med mine softwareguides til Support PC og andet. Jeg har brugt temmelig meget tid på det her i juledagene, men det er en god udfordring, og ret hyggeligt at sidde og lave.
 • Måske et venskab under udvikling med en tidligere medpatient.
 • Håndværkere:
  • Murer til klinkerens i badeværelset, der er grimt på grund af kalkaflejringer. Der skal skrappe midler til, og jeg tør ikke selv gå i gang, da jeg er bange for at ødelægge et eller andet ved fuger og klinker.
  • Vinduespudser, der er tiltrængt på grund af byggeriet. Jeg kan ikke pudse pænt selv.
  • Nyt armatur i køkkenet. Et af lysene under overskabene var gået (hele æsken ikke bare røret), og jeg ringede til viceværten i den tro, at det var noget ejendommen stod for. Det er det imidlertid ikke. Det undrer mig en del. Hvad nu hvis håndvasken knækker, er det så også mit eget problem?
2017-mål
 • Ingen indlæggelser. Jeg prøver igen, måske holder det ikke, men jeg kan godt lide idéen.
 • Falde godt til i Second Hand Unit/Genbrug. Løse opgaverne bedst muligt, og dermed få en god evaluering til sommer, hvor kontrakten skal drøftes igen. Indledningsvist vil de gerne have “nogle tal” (det står ikke helt klart for mig hvilke), analyser og notater. Den slags har jeg lavet masser af, så det skal nok gå.
 • Om en måned (efter råd fra Sune) vil jeg præsentere min idé om et survey/en kortlægning af de 3.600 frivillige i genbrugsbutikkerne, som vi stort set ikke “kender”. De skaber et årligt overskud på 22 mio. Vi kunne fx spørge om:
  • Navn
  • Alder
  • Køn
  • Region/kommune
  • Hvor længe har du været med?
  • Hvad fik dig til at melde dig til?
  • Hvad får du ud af at være med?
  • Dine idéer – altså dig der læser med her – er også velkomne 🙂

Det er vist egentlig det. Jeg har ikke fantasi til mere, og hvis jeg kan leve op til disse mål, er jeg tilfreds.

Tilsidst: Rigtig godt nytår til alle mine skønne læsere.

14 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Tak – og i lige måde. Det er jo en voldsom proces du har været igennem, men læsningen af ovenstående viser vist nok at du er igennem den (eller næsten). Det giver muligheder der ikke var da det hele så vanskeligere ud for dig. Og det er vel ikke det værste udgangspunkt for 2017.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har ret, og det er det voldsomme, der er vanskeligt at håndtere. Jeg synes, det ser lysere ud – meget endda.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak skal du have. Hvis du har nogle bestemte mål, håber jeg også, at de vil gå i opfyldelse.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Kære Hanne, – et dejligt 2017-mål du har skrevet. Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke med det.
  Rigtig godt nytår til dig.

  Mia

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Kære Mia

   Mange tak! det må da kunne lade sig gøre 🙂

   Jeg ønsker også dig og din mand/kæreste et rigtig nytår med mange tanker om et nyt 2017

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tak i lige måde, Hanne!

  Jeg synes, du kæmper bravt.

  Jeg har vist sagt det før, men jeg kan godt sige det igen: Det er ikke et nederlag, at man søger hjælp, når man har brug for det. Det er klart, at du helst vil klare dig uden indlæggelser, hvem ville ikke det? Men det er altså godt, at du ved, hvor du skal henvende dig, når der er brug for det. Det er en styrke, ikke en svaghed!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Af hjertet tak!

   Ja, men jeg er vist bare en fighter-natur.

   I mit “Actioncard”, som jeg har lavet sammen med Mona fra afd. 808, står også “Søg hjælp” og så deres direkte nummer. Melita siger også, at det er godt at søge hjælp. Så jeg tror faktisk på det. Det, der kan være svært, er at vurdere, hvornår det er så galt, at jeg skal søge hjælp, og så alt det andet, der er inden for normalområdet.

 4. Laila
  Laila siger:

  Kære Hanne. Jeg ønsker dig et rigtig godt Nytår. Og tak for dine varme hilsner til os.
  Jeg synes også, dine mål virker fuldt ud realistiske, forstået her fra min verden af.
  Og jeg glæder mig for dig! At du har det så meget bedre.
  Kan kontinuerlig psykologhjælp, som du får nu – og heldigvis har fået en økonomi til – danne baggrund for, at du ikke får brug for indlæggelse? Det kan du – og man – selvfølgelig aldrig svare 100 % på. Men det må give dig en følelse af mere sikkerhed, at du kan få snakket oplevelser og dine følelser oa igennem i hverdagen, fremfor at de hober sig op inden i dig?

  Jeg ønsker dig alt det bedste og alt godt fremover.

  Kærlig hilsen, Laila

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Laila

   Mange tak for din hilsen.

   Ja det kunne være så skønt, hvis psykologtimerne kan være med til at imødegå nye indlæggelser. Hun er virkelig dygtig, og jeg har fuld tiltro til hende. Jeg er virkelig taknemmelig over at have Anette at snakke alt muligt igennem med.

   Kærlig hilsen
   Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har helt ret, og jeg glæder mig rigtig meget over det.

   Herudover synes jeg, det er nogle realistiske mål, jeg har sat op. De burde være til at nå.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.