, ,

Glad

Der er sket noget fantastisk, og det er, at FKN har givet mig en kontrakt på et fleksjob frem til 31/12-2016 15 timer pr. uge. Jeg er umådeligt glad og lettet. Realiteten er, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre, når sygedagpengene løb ud. Hvordan skaffe brød på bordet og hvor skulle jeg bo? Nu kan jeg gå fra at leve en dag ad gangen til i det mindste at leve et år ad gangen – det er da 365 gange bedre. Og hvad gør jeg så 1/1-2017? Jeg ved det ikke, men der kan ske så meget inden da, og jeg kan håbe på at blive hængende, sådan går det jo tit med kontraktansatte. Men om end ikke andet får jeg foden indenfor i NGO-verdnen, og jeg får en ny række til CV’et, hvor der har været tomt de seneste 2½ år. Det er 2½ års uvished, der pludselig er fejet af banen. Jeg kan slet ikke forklare, hvor lettet jeg er. Det er lige til at tude over.

Nuvel der er noget kommunal sagsbehandling, der skal overstås før det hele er en realitet: Kommunen skal samle dokumenter sammen – herunder en større rapport fra Psykiatrifonden – og vurdere, hvad der vil have størst vægt overfor Rehabiliteringsteamet. Dette team – som jeg vil få foretræde for – har tre muligheder for indstillinger: Førtidspension, ressourceforløb eller fleksjob. Teamet kan kun indstille til kommunen; det er kommunen selv, der træffer selve afgørelsen. Verden står ikke længere, hvis dette team ikke indstiller mig til fleksjob, når jeg nu allerede har fundet jobbet, og hvis kommunen ikke følger teamets indstilling.

Lønnen i et fleksjob er ikke noget at råbe hurra for, men efter 1½ år på sygedagpenge er alt bedre. Kristine sendte mig engang en formel, og ud fra den prøvede jeg at regne ud, hvad min løn kunne blive i et fleksjob. Lad mig sige det lige ud: Jeg kunne ikke finde ud af det. Så ringede jeg til kommunen og bad dem forklare det. De svarede, at det var meget indviklet, så det kunne de ikke! Pyt jeg venter og ser, hvad der triller ind på kontoen. Det kan som nævnt kun blive bedre. Skulle der komme sygeperioder/indlæggelser får FKN refusion fra kommunen fra dag 1. Det er rart at vide, for det er en fattig organisation.

Som en sidste ting vil jeg nævne, at det ikke er kommet af sig selv. Jeg har strammet mig an og taget mig sammen hver dag siden den 13. januar. Jeg har gjort alt for at være positiv og udadvendt, huske at sige “godmorgen” og alt det, der nu hører med til at være på en arbejdsplads. Jeg har prøvet at levere varen, og det er åbenbart lykkedes.

41 Svar
 1. Marianne Christiansen
  Marianne Christiansen siger:

  Tillykke med jobbet Hanne ?
  Krydser fingre xxx for at du bliver tilkendt fleks, så du kan komme videre.
  Jeg er selv lige blevet tilkendt fleks med få timer efter 5 år i systemet..men mangler jobbet.
  Hilsen Marianne ?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Marianne

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Hvis rehabiliteringsteamet og kommunen ikke tilkender mig fleks er de nogle kæmpe fjolser, når jeg nu har en arbejdsgiver.

   Jeg ønsker dig held og lykke med at finde et job. Jeg har hørt, at det slet ikke er så let, at finde et fleksjob. Kan kommunens fleksteam ikke hjælpe – hvis I altså har et sådant i din kommune.

 2. Pia
  Pia siger:

  Tillykke Hanne. Hvor er det dejligt det lykkedes for dig.
  De sidste skrevne indlæg er også fyldt med positive oplevelser. Sådan noget kan man da kun blive glad over og det er ofte set at kontrakter forlænges.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Mange tak skal du have – jeg er så glad og lettet.
   Ja det med 31/12 vælger jeg indtil videre at gå lidt let henover. Det skal nok gå på den ene eller den anden måde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   @ Mange tak skal du have. Uden at ville lyde “selvfed” synes jeg også selv, jeg har fortjent det.

 3. Ingelise
  Ingelise siger:

  Fantastisk Hanne.
  Det har du virkelig fortjent og arbejdet hårdt for.
  Det må fejres med en “kop kaffe”
  KH Ingelise.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ingelise

   Tak skal du have!
   Selvfølgelig må vi have en kop “kaffe”

   Kh.
   Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Deborah

   Mange tak skal du have. Ja jeg vil meget gerne arbejde i FKN; det er en dejlig arbejdsplads med glade medarbejdere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Marianne

   Mange tak skal du have. Jeg håber at kunne gøre mig uundværlig, men om end ikke andet har jeg fået foden inden for i NGO-verdnen, og det har også værdi.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Mange tak skal du have – ja engang imellem skal der jo være noget, der lykkes. Jeg synes også, det har været op ad bakke i lang tid.

 4. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Jamen, jeg var jo også det jeg sagde: De har slet ikke råd til at miste dig 🙂
  Så jeg håber, at kommunen når frem til, at du skal indstilles til fleksjob.
  Og hvem ved – måske fortsætter du i jobbet efter d. 1. januar 2017. Det tror jeg, at du gør 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Jeg har gjort alt for at gøre mig uundværlig 🙂 Hvis rehabiliteringsteamet ikke indstiller mig til fleksjob, står verden som sagt ikke længere, men det de gøre. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at blive hængende også efter 1/1-2017.

Der er lukket for kommentarer.